fbpx

Muslimanski učenci do smrti pretepli krščanskega sošolca

(Foto: YouTube)

V srednji šoli MC Model Boys goverment v Pakistanu so muslimanski sošolci do smrti pretepli najstnika iz krščanske družine, zaradi pitja vode iz skupne hladilne naprave.

Sharoona Masiha je Britansko-pakistansko krščansko združenje opisalo kot neverjetno pametnega študenta iz siromašne krščanske družine, ki je bil tarča napadov vrstnikov že od njegovega prvega šolskega dne, kjer je bil edini krščanski otrok v svojem razredu. Sošolci so ga udarjali, verbalno napadali in osamili z besedami: “Ti si kristjan! Če hočeš živeti, ne sedi poleg nas!”

Preberite tudi: Muslimani spet morijo! Tokrat razkosali kristjane, ki niso želeli spremeniti svoje vere[/color-box]

Do smrti pretepen zaradi pitja vode
Muslimani ne podpirajo pitja vode nemuslimanov iz iste posode kot muslimani, kar je bil tudi povod za napad na najstnika. Sharonova kazen, ko je četrti šolski dan pil vodo iz te naprave, je bila takojšnja in usodna, saj je bil izpostavljen smrtonosnim udarcem sošolcev. Učitelj Nazir Mol, ki je bil navzoč v času napada, je izjavil, da med branjem časnika tega preprosto ni opazil. Čeprav je vodja šole branil učitelja, da je napad potekal med razredi brez navzočnosti učitelja, so Nazirja Mola odpustili z delovnega mesta, poroča Breibart.

Foto: iStock

Sovraštvo se vzgaja že v mladosti
“Moj sin je bil prijazen, velikega srca in deloven fant. Njegovi učitelji so ga vedno imeli radi, vendar je bil veliko časa zelo žalosten, saj so ga zaradi njegove vere zmerjali učenci na novi šoli. Ob večerih mi je podrobno opisoval vsakodnevno mučenje, s katerim se je soočal. Zlobni fantje, ki so sovražili mojega otroka, zdaj ne želijo razkriti, kateri izmed njih so bili vpleteni v umor. Bog jih bo za to nekega dne kaznoval,” je povedala Sharoonova mati Razia Bibi.

Predsednik Britansko-pakistansko krščanskega združenja Wilson Chowdhry je dejal, da krščane v Pakistanu prezirajo in so stalna tarča preganjanja. Poudaril je tudi, da uboj najstnika v šoli služi kot opomin, da se sovraštvo do verskih manjšin v večinskem prebivalstvu vzgaja že v mladosti.

D. Š.