V Bruneju od naslednjega tedna smrtna kazen s kamenjanjem za posiljevalce, sodomite in prešuštnike

Prikaz kamenjanja do smrti (vir: twitter)

V Bruneju bo z naslednjim tednom v veljavo stopil nov zakon, ki predvideva ostrejše kazni za prešuštnike in homoseksualce, ki jih lahko doleti tudi smrtna kazen s kamenjanjem. Zakon je zasnovan na podlagi šeriatskega prava.

V Bruneju, otoški državici v jugovzhodni Aziji, kjer vlada absolutistična monarhija, bo z začetkom aprila v veljavo stopil zadnji popravek kazenskega zakonika, katerega reforma se je po pisanju RT začela že leta 2014.

Z zadnjimi popravki, katerih cilj je bil, da bi brunejski zakoni bolje odražali zapovedi islamske moralnosti in kaznovanja, bo v veljavo stopilo tudi pretepanje s palico in kamenjanje muslimanov, ki bodo spoznani za krive prešuštva, sodomije ali posilstva.

Reforma bila nekaj časa v mirovanju
Brunejske oblasti so pred leti sprva predstavile milejše kazni, a so za nekaj časa pustili reformo kazenskega zakonika v mirovanju zaradi ogorčenja svetovne javnosti. Zdaj so v državici, kjer imajo muslimani majhno večino, najavili, da bo reforma končana s 3. aprilom 2019.

Brunejski sultan Hassanal Bolkiah (Vir: Twitter)

To je zbudilo ogorčenje v nekaterih nevladnih organizacijah, najglasneje pa so protestirali v organizaciji Amnesty International, kjer so reformo označili za “kruto in nehumano kazen” in se obrnili na na preostanek sveta, od katerega želijo, da “nujno obsodi namero Bruneja, da te krute kazni postanejo praksa”. Smrtno kazen zaradi sodomije drugače že prakticirajo v Afganistanu, Iranu, Savdski Arabiji in Jemnu.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Kdor ni musliman ga bodo najprej naredili za muslimana. Potem ga bodo lahko obsodili po šeriatskem pravu. Saj si to želimo, ali ne?

 • šmentanamuha

  Šeriatsko pravo se potihoma prebija tudi v Sloveniji. Muslimanska skupnost v Sloveniji je vložila pobudo na Ustavno sodišče oziroma pristojno instituciji (ne vem natančno katero), da bi tudi v Sloveniji bilo dovoljeno obrezovanje dečkov IN DEKLIC pod zdravniškim nadzorom.

 • baubau

  legebitra lobi očitno ne bo našel skupnega jezika z islamom

  • McBobo

   Pa tako jih zagovarjajo in vabijo k nam. Itak se ne zavedajo, kaj delajo oz. nočejo vedeti in če obvelja širiat tudi pri nas, bodo ravno legebitri prvi na vrsti za kamenjanje do smrti. Saj to niso več ljudje, ampak pojebki narave. V bistu mi tale širiat postaja vedno bolj všeč.

   • Nata

    Mene pa je malo strah, da bodo skupaj stopili . . . . . .

    • McBobo

     Legeti v EU bi bili že zdavnaj demolirani-ubiti, če bi jim politični sistem to dovoljeval. A misliš, da tudi če bi se pustili muslimanizirati, da bi jih musliji vseeno gledali, kako plešejo v raznobarvnih cunjah na paradah ponosa? Če bi bilo to res, bi se že sedaj afnali po musli arabskih državah. Tako da legeti so ena taka kanon futer skupina. V prvo bojno linijo, ko bo in če bo prišlo do tega-upam da ne, potem pa šus od spredaj od muslijev ali v hrbet od nas domoljubov, če bi hoteli nazaj pobegnit. Bolj se je za bati komunistov. Oni bodo samo sprejeli muslijevsko vero in naprej tolkli družno po domoljubnemu človeku. Ampak ker enkrat zmanjka dobrin, se tudi komunizem ne more več razraščat. V glavnem v komunizmu ni napredka in če NVO misli, da bodo oni še kar naprej živeli v luksuzu, so se zmotili, ker če ni napredka, tudi najsodobnejših jaht, luksuznih avtomobilov in vil z najsodobnejšo tehniko ne bo, ker bodo ljudje tako zakrneli v glavah, da jih enostavno ne bo zadosti za potreben razvoj.

     • Nata

      Je bela cesta, no ? Težka bo.

      Glede komunjar se pa strinjam.

 • Anton

  al to mogoče velja tudi za komuniste, kamenjanje namreč?

  sarkazem press

 • dob

  Ah, kurc! Sprejmeš zakon o evtanaziji – pol se pa sprašuješ, kdo jo bo izvajal…
  Manjka se jih.

 • Olga101

  To je zbudilo ogorčenje v nekaterih nevladnih organizacijah, najglasneje pa so protestirali v organizaciji Amnesty International, kjer so reformo označili za “kruto in nehumano kazen” in se obrnili na na preostanek sveta, od katerega želijo, da “nujno obsodi namero Bruneja, da te krute kazni postanejo praksa”

  Se skorumpiranci norčujejo?!!! V Evropo uvažajo iste divjake in jim pomagajo širiti njihovo “kulturo”!??

 • Artur

  To je zbudilo ogorčenje v nekaterih nevladnih organizacijah, najglasneje pa so protestirali v organizaciji Amnesty International, kjer so reformo označili za “kruto in nehumano kazen” in se obrnili na na preostanek sveta, od katerega želijo, da “nujno obsodi namero Bruneja, da te krute kazni postanejo praksa”. Smrtno kazen zaradi sodomije drugače že prakticirajo v Afganistanu, Iranu, Savdski Arabiji in Jemnu.???!!!

  Pa tej nevladniki iz Amnesty International in njim pridruženi levi trotlni nam prav takšne s takšno njihovo nečloveško prakso načrtno uvažajo na naše prostore, kdo je tu zdaj bolj blesav in zblojen poleg sodomitov seveda katere imajo pod svjom patronatom. Kakšni kreteni, da se bog usmili ! In takšni idioti skupaj s Fajonarji in ostalimi levimi idioti zizajo iz našega davkoplačevalskega proračuna.Glede na to pa 75 % blesavih levih Slovencljev še vedno z guzicami v luftu po nojevsko.

 • cosmosjasnovidec

  Očitno še obstaja nekaj pametnih ljudi na svetu kot je tale Brunejski sultan Hassanal Bolkiah.
  Takšen zakon se mora uvesti po celotni Europi predvsem pa Sloveniji v kateri je največ te LGBT čefutarske in muslimanske buzerantska golazni.Takoj podprem takšen zakon.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Black_Raven

   tako je jst pa kamne zrihtam…

 • xtc

  Na nek način ,mi je zadeva sporna.
  Vendar pa ko pogledam kaj počne taka ipd izrojena drhal v Evrpoi,pa se mi niti ne smilijo,čeprav je dejstvo,da navadno nastradajo oni nižji.