Na Madžarskem načrtujejo prepoved promocije transspolnosti med mladimi

Foto: epa

Madžarska stranka predsednika vlade Viktorja Orbana, Fidesz, je predlagala nov zakon, ki bi prepovedoval promoviranje spremembe spola in transspolnosti med mladoletniki. Prav tako bi prepovedoval seksualizacijo mladih, tovrstne vsebine pa bi bile izključene iz šol, mladinskih knjig in filmov. 

Novo zakonodajo je predlagal Viktor Orban 10. junija. Pet nevladnih organizacij, vključujoč mednarodno Amnesty international, se je že dvignilo na noge, saj trdijo, da gre za kršenje človekovih pravic, predvsem za kršenje svobode izražanja. Seveda so tovrstne organizacije tiho, ko se grobo krši pravica do izražanja in do svobode govora nasprotnikom množičnim migracij in desnim aktivistom. Madžarska izpostava Amnesty International pa glede novega zakona, katerega namen je predvsem zaščita mladih pred LGBT ideologijo, in obramba tradicionalne družine, trdi celo, da bi grobo kršil pravice otrok.

Osrednji mediji prav tako zaradi tega predloga znova napadajo Madžarsko, ki je v preteklosti že sprejela več novih zakonov, katerih namen je utrjevati tradicionalne vrednote. Orban, ki zagovarja krščanske vrednote, naj bi trdil, da homoseksualnost prinaša novo “kulturno” ero. Madžarska se je nevladnikom in osrednjim medijem zamerila že decembra 2020, ko je sprejela zakonodajo, ki odraža tradicionalno dojemanje spolov in družine, ter preprečuje istospolnim parom posvajanje otrok. Medtem, ko v zahodni Evropi in v ZDA obstaja “več spolov”, sta na Madžarskem spola še vedno le dva – moški in ženska.

Britanska družba vse bolj zavrača transseksualno propagando. (Foto: wikimedia commons)

Nov zakon bi lahko pomenil težave tudi za velike korporacije, kakršna je na primer Coca-Cola in druge, ki v svojih oglasih promovirajo LGBT skupnost. Po novem zakonu bi se lahko zgodilo, da bodo takšni oglasi prepovedani, če bo zakon seveda sprejet.

Binder, za sploščitev dekliških prsi, ki ga zagovarjajo trans promotorji. (Foto: wikipedia)

Vir: Demokracija