fbpx

Britanski transpromotorji doživeli hladno prho: Starši in vlada so prepričani, da ne spadajo v šole

Britanska družba vse bolj zavrača transseksualno propagando. (Foto: wikimedia commons)

Britanski starši in oblast se vse bolj zavedajo škodljivosti transseksualne propagande v šolah. Na Otoku se krepi odločenost, da je tovrstno škodljivo pranje možganov treba zajeziti.  

V elitnih dekliških šolah se pojavljajo gostujoči govorci, ki ne morejo prehvaliti transspolnosti ter prevezovanja prsi brez vednosti staršev. In sedaj, ko aktivistični skupini Stonewall in Mermaids končno izgubljata ugled, je čas, da se tovrstna propaganda konča. Stonewall slovi kot dobrodelna organizacija za enakost LGBTQ. Številne vplivne ustanove, vključno s Komisijo za enakost in človekove pravice, televizijo Channel 4, Ofsted in DVLA, so se odrekle njihovemu programu promocije raznolikosti, poroča RT

Aktualna ministrica za ženske in enakost Liz Truss je oddelke Whitehalla (ulica v središču Londonu, kjer so nastanjene državne službe in britanska vlada) pozvala, naj prekinejo stike s Stonewallom ter prenehajo z vsakoletnim financiranjem te lobistične skupine. Nekateri ustanovitelji Stonewalla, vključno z Matthewom Parrisom, so javno kritizirali organizacijo, ki so jo pomagali ustanoviti. Parris je namreč dejal, da bi se morala ta ukvarjati predvsem s pravicami LGBTQ, obenem pa izogibati poseganju (debati) na področje transspolnosti.

Binder za sploščitev dekliških prsi, ki ga zagovarjajo trans promotorji. (Foto: wikipedia)

Namerna prekoračitev pri interpretaciji zakonov, ki se nanašajo na enakost, s strani Stonewalla, je močno škodovala delovanju vladnih služb, kronskega tožilstva, lokalnih svetov, policijskih sil in zavodom NHS. Debate feminističnih profesorjev, ki naj bi potekale na Univerzi v Essexu, so bile po napačnih navodilih Stonewalla odpovedane. Veliko prahu so denimo dvignile zahteve po bizarnem, spolno nevtralnem jeziku, kot je denimo nadomeščanje besede “mati” s “staršem, ki je rodil”. Podobno kontroverznost vzbujajo tudi predpisi, ki so usmerjeni proti prostorom, namenjenim enemu spolu.

Britansko vrhovno sodišče: Hormonska terapija za otroke pred 16. letom ni dovoljena!
Kot so Britanci prepričani, gre za nedemokratični in elitistični poskus vsiljevanja družbenih sprememb od zgoraj. Dobrodelna organizacija Mermaids, katere namen naj bi bilo izkazovanje podpore transspolnim otrokom, je v nemilost padla že pred časom. Lani jo je zapustila služba za svetovanje pri BBC. Ko so sodniki na vrhovnem sodišču presodili, da otroci pred 16. letom ne morejo dati zavestne privolitve za zdravljenje z zdravili, ki zavirajo dozorevanje v času pubertete, je bila organizacija podvržena preiskavam ter kritiki. Vendar pa pozitivni razvoj dogodkov še ne pomeni konca transspolne propagande.

Domen Mezeg