fbpx

Na Malti prijeli dva Slovenca in zasegli 550 kg marihuane, vrednih več milijonov evrov

Foto: BOBO

Na Malti je policija zasegla doslej največjo količino mamil v tej otoški državi – 550 kilogramov marihuane, vrednih več milijonov evrov. Med petimi aretiranimi sta bila tudi slovenska državljana, poročajo malteški mediji.

V četrtek zvečer so zasegli tudi 100 tisoč evrov gotovine, kar po ocenah policije kaže na to, da je šlo za pranje denarja, je poročal Times of Malta.

Ob dveh Slovencih je policija prijela še dva Italijana, stara 60 in 42 let, ter 35-letnega Maltežana. Za Maltežana in Italijana je sodišče v soboto že odredilo pripor, čeprav so se vsi trije izrekli za nedolžne glede obtožbe o trgovini z mamili. Slovenca še nista stopila pred sodnika.

Trojico so obtožili zaradi trgovine z mamili in posedovanja mamil, Italijana pa še za pranje denarja, je poročal časnik The Malta Independent.

Marihuano in denar so skrili v dveh tovornjakih z italijanskimi registrskimi tablicami in v avtomobilu z malteškimi tablicami, ki so bili parkirani na zasebnem parkirišču in v garaži. Po več dneh spremljanja je policija mamila našla skrita pod dnom v tovornjakih, sta na novinarski konferenci v soboto povedala namestnik načelnika policije Denis Theuma in policijski inšpektor Kevin Pulis.

D. Č., STA