fbpx

Najbolj brano v letu 2019: [Video] Krampus pokazal pravo jezo: Tako so parklji z gorjačami “nagonili” migrante, ki so želeli pokvariti prihod svetega Miklavža!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Z 94.946 ogledi objavljamo prispevek z dne 9. decembra 2019. “Naravnost neverjetno! Migranti želeli pokvariti prihod svetega Miklavža. Parklji se letos ne šalijo več,” je uporabnica Twitterja Katie Hopkins zapisala ob videoposnetku, ki prikazuje, kako so parklji premikastili migrante, ki so želeli preprečiti sprevod svetega Miklavža. 

Kaos na eni izmed ulic italijanskega kraja Vipiteno na južnem Tirolskem in bežeči ljudje. Toda tokrat ni šlo za preplah, ki bi ga povzročili migranti med civilnim prebivalstvom, pač pa so se za spremembo v beg poslali tujerodni migranti.

Razlog za paničen beg migrantov so bili neustrašni Miklavževi spremljevalci parklji, ki so se po robu postavili islamistom, ki so jim bojda želeli sneti maske in zmotiti oziroma preprečiti sprevod in prihod svetega Miklavža. Parklji so očitno imeli dovolj teroriziranja in neevropskega obnašanja prišlekov, ki bi morali spoštovati tradicijo ter običaje države, ki jim nudi udobno in brezskrbno bivanje. Temu primerno boleče so bile tudi posledice, saj so tujci prejeli številne udarce gorjač.

Dejanje tirolskih parkljev vliva pogum in vero, da se velja boriti za evropski način življenja, namesto nenehnega prilagajanja tujcem, ki nimajo niti malo spoštovanja do države gostiteljice, ljudi, ki tam živijo že tisočletja, in do kulture, ki jo gojijo.

Rok Krajnc