fbpx

Najbolj priljubljeno ime za dečke v pariškem predmestju je Mohamed!

Foto: epa

Mediji poročajo, da se je v velikem pariškem predmestju na vrhu lestvice priljubljenosti deških imen znašlo tipično muslimansko ime Mohamed. Dodatno pa je zaskrbljujoče tudi, da na lestvicah deških in dekliških imen do dvajsetega mesta prevladujejo še druga islamska imena.

V z migranti prenaseljenih pariških predmestjih na območju Seine-Saint-Denis je po pisanju portala Voice of Europe najbolj priljubljeno deško ime, ki ga dobijo novorojenčki, Mohamed. Statistiko je sporočil Francoski nacionalni inštitut za statistične in ekonomske študije (NISES), med najbolj priljubljenimi dvajsetimi imeni na lestvici pa prevladujejo še druga islamska imena. Gabriel, ki je najpogostejše ime v Parizu, se na lestvico departmaja Seine-Saint Denis sploh ni uvrstil, pričakuje pa se, da bo tudi v prihodnjem letu ime Mohamed vztrajalo na prvem mestu.

Objavljamo celotni lestvici najbolj priljubljenih deških in dekliških imen:

1. MOHAMED, LINA
2. ADAM, AYA
3. IBRAHIM, YASMINE
4. RAYAN, SOFIA
5. ISMAËL, INAYA
6. NOAH, SARAH
7. AMIR, NOUR
8. IMRAN, ASSIA
9. ALI, EMMA
10. LIAM, MARYAM
11. GABRIEL, JADE
12. ISSA, FATOUMATA
13. YANIS, INES
14. AYOUB, MARIAM
15. KAÏS, MANEL
16. ENZO, AMINA
17. LUCAS, CHLOÉ
18. MOUSSA, LÉA
19. ISAAC, INES
20. HAMZA, ALICIA

Seine-Saint Denis severno od Pariza je z 1,5 milijona prebivalcev eden izmed najbolj naseljenih francoskih departmajev, sestavljen pa je iz predmestnih naselij. Lestvici imen jasno izražata napredovanje islamske invazije, ki se odraža že v vseh vidikih družbe in življenja.

J. Ž.