fbpx

Najdaljša noč v letu krvava tudi v Londonu

Slika je simbolična (Foto: epa)

Najdaljša noč v letu ni mirno minila niti v Londonu. Policija je poročala kar o treh ranjenih, medtem ko sta dva moška utrpela več ran zaradi vbodov z nožem, ženska pa je utrpela poškodbe glave. Incident se je zgodil na ulici Edgware Road le pol ure po tem, ko so v mestu pričele veljati stroge omejitve, ki so jih oblasti uvedle v času novega leta.

Tri osebe so bile ranjene v napadu z nožem v središču Londona, kar je sprožilo množičen odziv policije. Na posnetkih s kraja dogodka, je možno videti celotno posadko reševalcev in policijskih avtomobilov. Incident se je zgodil na ulici Edgware Road le pol ure po tem, ko so v mestu pričele veljati stroge omejitve, ki so jih oblasti uvedle za silvestrovo.

Tiskovni predstavnik reševalne službe je dejal, da sta bila zaradi napada dva moška odpeljana v glavni travmatološki center, žensko pa so odpeljali v bolnišnico, je poročal RT. Moška naj bi tako utrpela več poškodb zaradi vbodov z nožem, medtem ko je ženska utrpela poškodbe glave.

Metropolitanska policija je potrdila, da je prišlo do krvavega obračuna, medtem pa je ogradila kraj zločina in ulico zaprla za promet vse do 6. ure zjutraj. Policija je tako v ta namen uveljavila odredbo, ki ji je omogočala izvajanje ukrepov “ustavitve in iskanja” na določenih območjih.

Sara Rančigaj