fbpx

Najnevarnejši bosanski terorist pobegnil iz Sirije: Zdaj seje grozo po Libiji!

Nusret Imamović (Foto: Twitter)

Radikalni islamistični džihadist iz Bosne Hercegovine je uspel pobegniti iz Sirije, kjer se je boril, in zdaj že seje grozo po Libiji, kjer so se mu pridružili tudi žena in otroci!

Po podatkih tujih obveščevalnih služb naj bi najbolj iskani džihadist iz Bosne in Hercegovine Nusret Imamović uspel pobegniti z ozemlja Sirije, kjer se je boril, zdaj pa naj bi že bil v Libiji. Tam naj bi se mu pridružili tudi žena in trije otroci. Bil je vodja radikalne islamistične skupine v kraju Gornja Maoča v bližini Brčkega, v Siriji pa se je že leta 2013 pridružil skupini Al Nusra, ki se je skupaj z Islamsko državo borila na območju Sirije in Iraka, poroča Express.

Imamović v ZAE diplomiral iz šeriatskega prava
Imamović je bil rojen leta 1971 v Lipovici, v 90. letih pa je bil pripadnik Armije BiH, pri čemer se je bojeval na prvih bojnih linijah. Štirikrat je bil ranjen, po vojni pa je nadaljeval šolanje v Združenih arabskih emiratih, kjer je prejel diplomo iz šeriatskega prava. Preden je odšel v Sirijo, je v Bosni in Hercegovini deloval v okviru tamkajšnjih verskih in političnih struktur, poleg tega pa je tudi druge poučeval islam.

Terorist ISIS (Vir: Twitter)

Interpol zaradi terorizma išče kar 25 državljanov BiH
Zaradi pridružitve Islamski državi ali drugim skrajnim terorističnim skupinam z območja Sirije in Iraka je Interpol izdal tiralice za 25 državljanov Bosne in Hercegovine.

J. Ž.