Belgijska pirova zmaga: Sodišče odločilo, da ni potrebno sprejeti džihadistk, ki so se pridružile ISIS, lahko pa njihove otroke

Tatiana Wielandt in Bouchra Abouallal (vir: twitter)

Prizivno sodišče v Belgiji je potrdilo odločitev belgijske vlade in s tem zavrglo prejšnjo odločitev iz decembra, ki bi Belgijo prisilila v sprejetje dveh džihadistk, ki sta se v Siriji pridružili Islamski državi.

Belgijsko sodišče je razsodilo, da Belgiji ni potrebno sprejeti nazaj 25-letne Bouchre Abouallal in 26-letne Tatiane Wielandt, ki sta se pridružili Islamski državi v Siriji. Enako pa po poročanju Breitbarta ne velja za njune otroke, ki so vsi mlajši od šest let. Tako Abouallal kot Wielandts sta trikrat rodili.

Džihadistki sta se tako že strinjali da se njuni otroci vrnejo v Belgijo. V izjavi za javnost pa je minister za pravosodje Koen Geens povedal, da ne moremo kriviti otrok za početje njihovih staršev. Zato naj bi se vlada potrudila da vzamejo nazaj otroke teroristov, ki so mlajši od deset let.

5 tisoč evrov dnevno na otroka
Prizivno sodišče je razveljavilo prejšnjo odločitev sodišča iz decembra, ki je državi naložilo, da mora pripeljati džihadistki z otroki iz begunskega taborišča v Siriji na lastne stroške. V kolikor to ne bi storili v roku 40 dni, je sodišče državi zagrozilo s kaznijo v višini 5 tisoč evrov na otroka na dan.

Čeprav se sodba nanaša na zgolj dve džihadistki se v državi bojijo, da bi lahko sprožila še več sodnih postopkov, saj se je od leta 2013 naprej Islamski državi pridružilo več kot 400 posameznikov. Belgija je ravno tako bila tarča terorističnih napadov Islamske države, izpostaviti velja samomorilski bombni napad v katerem je umrlo 32 ljudi, več sto pa je bilo ranjenih.

Ivan Šokić

 • bojan

  če bi bilo po moje bi dobile šus sred čela

  • šmentanamuha

   Skrivnostna so pota gospodova, nikoli ne veš, kdaj pride plačilo.

 • ZatonMesecnikov

  Danes sta v Avstriji začela delovati dva Odpremna centra, kot nasprotje Sprejemnim, ki so bili dosedaj. Ni več vlaganja azilnih prošenj, ampak samo še vročitev sklepa o odpremi čez mejo v 28 jezikih.

  https://www.krone.at/1873690

  Medtem ko na naši strani v Beli Krajini nadlegujejo ljudi s postavitvijo Sprejemnega centra.

  Za Avstrijci capljamo, kot vedno. Daleč zadaj. Mi postavljamo Sprejemne Center, oni pa že Odpremne.

  Kje bodo pa Avstrijski odpremljeni končali, pa ni treba povedati….

 • xtc

  Dejansko je resda ,da otroci niso odgocorni za dejanja staršev ,a tule gre za posebne primere,ko bodo zelo verjetno postali tempirane bombe-definitivno bi prepovedfal prihod otrok nad 2 leti,pa še ti morajo v krščanske šole in varstvo,skrbništvo nad njimi pa sorodnikom odvzeto identitete pa spremenjene.

  • Mihilus

   Ker vsi otroci so nepopisan list papirja ane? Mwahahaha.
   Imigracija je tudi kul, samo da je legalna ane? Mwahahaha
   Etnično mešani narodi so kul samo, da ni multikulti ane? Mwahahaha
   Ker niti slučajno ne more biti kultura izraz genetskih značilnosti neke etnične skupine ane? Mwahahaha

   Zio-semitofili ste navadni retardi prežeti z talmudizmom.

 • Antonius

  Po pirovi zmagi naj gredo zdaj Belgijci še na pir.
  Mene bolj skrbi slovensko pirovanje koalicijskih. Izvolili so jih zato, da nam zdaj vsem skupaj vsiljujejo *eksplozivne* šerijatarje.
  Pamet v glavo in v evropski parlament ne volite Kučanovih z Novakovo vred. Fajonova je njegova in Sorosova najbolj razvpita zagovornica šerijatarjev. Nas zmerja z islamofobi in fašisti, ona je pa kaj?
  Naslov magistre so ji šenkali zato, da bo z lažmi bolj znanstveno prepričevala.

 • skorpijon93

  ljubljana gre lepo po stopinjah multikulturnega bruslja,čeprav nismo imeli kolonij in nismo nikomur nič dolžni nas / vas levičarji porivajo v drek ! samo volitve rešijo problem, volite desno !

 • Andrej

  Evropa je total zblojena. Najprej pusti, da se gredo njeni državljani skrajen ISIS. Ko ga razsujejo pa še razbijajo družine. Edini odgovor je: kakor si si postlal, tako boš spal. Mene tudi prav nič ne vprašajo, kako bodo moji odtoci živeli, ker sem izgubil službo, ker je tajkun olastninil fabrko.

 • KAPIBARA
 • Van Der Waals

  GNILI MUSLIMANI!!! ZA ZBRCAT USE VN IZ EVROPE TUDI TISTE KI SO ZELO IZBRAŽENI… MUSLIMAN OSTAJA MUSLIMANI IN . ADIJO

 • šmentanamuha

  In tako bodo še naprej gojili kače v svojih nedrih. Male kačice bodo postale velike kače, ki bodo še bolj goreče, saj bo treba maščevati še svojo mater, brez katere so ostali.

 • Olga101

  Zahvala gre Sorosovemu plačancu z “išijasom”!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!