fbpx

Napad ameriških demokratov na Donalda Trumpa okrog prihajajočega zborovanja kaže, da njihovi izrojenosti ni videti konca!

Foto: epa

Demokratska stranka je objavila zapis na Twitterju, s katerim je ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožila, kako naj bi ta nameraval na shodu ob obisku Mount Rushmora v Južni Dakoti častiti belo nadvlado na sveti zemlji. Odziv ni bil ravno takšen, kot so pričakovali, saj so bili deležni kolektivnega nestrinjanja iz številnih strani. 

Ko so demokrati videli, kakšen odziv je zapis izzval, so zapis umaknili. Vendarle pa je bilo to prepozno, saj je bil zapis shranjen na internetni strani za arhiviranje. Tako je še danes mogoče prebrati prvotni zapis, kjer demokrati Donalda Trumpa obtožujejo, kako naj ne bi spoštoval domorodnih skupnosti, s tem pa bo po njihovih navedbah nadaljeval, ko bo 4. julija organiziral srečanje ob obisku Mount Rushmora, na ozemlju, ki je po njihovih besedah sveta za nekatera domorodna plemena.

Ko so bili tam demokrati, vse tiho je bilo
Sedaj izbrisan zapis je kritike razjezil, saj ga ti dojemajo v smislu, češ da po njihovo sta tako ikonični ameriški spomenik Narodni spomenik Rushmore, ki predstavlja štiri ameriške predsednike, kot tudi praznovanje neodovisnosti znak rasizma. Med tistimi, ki so se kritično odzvali so bili člani Trumpove kampanjske ekipe. Eden izmed Trumpovih sodelavcev je kritično izpostavil, da je zanimivo, da ko so spomenik obiskali visoki predstavniki demokratov, med drugim tudi Bernie Sanders, kritik iz vrst demokratov ni bilo zaslediti.

Konservativni analitik Jack Posobiec je svojo kritiko po navedbah Russia Today usmeril republikance na račun njihove prevelike popustljivosti na račun demokratov. Kot dober primer je bil izpostavljen senator Mitta Romneya, ki zmeraj aktivno nasprotuje predsedniku Trumpu. Uporabniki Twitterja niso naklonjeni ideji masivnega spomenika, vendar pa se zavedajo simboličnega pomena, ki ga ima to mesto za etnične pripadnike indijanskega plamena Lakota ter da naj bi omenjeni spomenik častil predsednike, ki so zagovorniki genocida nad staroselskimi ljudstvi.

Hana Murn