fbpx

Nova škandalozna korupcijska afera Joe Bidna – Brat James Biden v času Obame zaslužil milijardo in pol dolarjev

Barack Obama in Joe Biden. (Foto: Twitter)

Lepo se je pisati Biden v Združenih državah Amerike. V času administracije Baracka Obame je James Biden, brat Joe Bidna, zaslužil eno in pol milijardo dolarjev s svojimi posli z državo. Nova korupcijska družinska afera pa že otežuje načrte Joe Bidna, da bi se na novembrskih volitvah spopadel z aktualnim predsednikom Združenih držav Amerike Donaldom Trumpom za nov stolček za predsednika na prihajajočih novembrskih predsedniških volitvah.

James Biden je odlično izkoristil svojega brata Joe Bidna, podpredsednika v Obamovi administraciji. Kljub temu, da njegovo podjetje ni imelo nobenih izkušenj in referenc, je v času predsednikovanja Obame zaslužil neverjetnih milijardo in pol ameriških dolarjev s posli z državo.

Po poročanju Breitbarta se je James Biden pridružil podjetju Hillstone leta 2010. V času Obame je dobil odličen posel za gradnjo več kot 100 tisoč domov v Iraku. Vrednost pogodbe pa ena in pol milijarde dolarjev. “Vedel je, kako tečejo posli z državo. Imel je to sposobnost. Vedel je prepričati ljudi iz drugih držav, da ne bodo kradli njihovega denarja. Zraven tega, je bil v odličnem odnosu s svojim bratom, podpredsednikom Obamove administracije Joe Bidnom,” je v letu 2012 priznal predsednik Hilstone Dave Richter.

https://twitter.com/DonaldJTrumpJr/status/1219801732861042688

Luka Perš