fbpx

Napad na Trumpove podpornike na Floridi! Voznik kombija zapeljal v množico ljudi!

Prizorišče napada s kombijem na Trumpove podpornike v Jacksonvilleu (foto: Duval County GOP)

V soboto je moški na parkirišču v Jacksonvillu okoli 16. ure z vozilom zapeljal v skupino Trumpovih podpornikov. Zatem je svoj napad posnel in se odpeljal.

“Tako hitro se je zgodilo,” je povedala prostovoljka Nina Williams, ki je skušaj s še petimi ženskami delala v šotoru, kjer so zbirali podpise republikanskih volivcev, ki želijo glasovati na naslednjih predsedniških volitvah.

“Iznenada se nam je približal moški v kombiju, deloval je prijazno, mislil sem, da želi spregovoriti z nami, namesto tega je pospešil in se zabil naravnost v naš šotor, naše mize,” je dogodek opisal prostovoljec Mike Alfiere.

Dejanje so obsodili tudi v lokalnem odboru Demokratov. “Na srečo ni bil nihče poškodovan, a so zagotovo pretreseni zaradi napada nanje samo zato, ker so registrirani volivci,” je povedal župan Jacksonvilla Lenny Curry. Lokalna policija dogodek preiskuje kot hujši napad, o napadalčevih motivih pa zaenkrat še ne želijo ugibati.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1226376425185435648?

Nad napadom na republikanske volivce pa so zgroženi tudi Republikanci. “Republikanska stranka v okrožju Duval se ne bo pustila ustrahovati in utišati tem strahopetcem,” je povedal vodja lokalnega republikanskega odbora Dean Black.

Black je ob tem republikanske volivce pozval naj se vključijo v politično dogajanje in radikalcem pokažejo, da jim z ustrahovanjem ne bodo uspeli odvzeti njihovih ustavnih pravic.

Oglasil se je tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je poudaril da so organi pregona že na delu, ter dal “silakom” vedeti, naj bodo previdni, s kom se igrajo.

Ivan Šokić