Napadalec na Švedskem streljal na množico in ubil tri ter ranil tri osebe!

Foto: Twitter

V ponedeljkovem streljanju v Malmöju na jugu Švedske so bili po najnovejših podatkih ubiti trije ljudje, še trije so bili ranjeni, je sporočila švedska policija. Po pisanju časnika Aftonbladet se je preiskava prizorišča streljanja nadaljevala še zgodaj davi, poroča nemška tiskovna agencija dpa

Kot je za dnevnik Svenska Dagbladet povedal predstavnik policije, je neznanec najverjetneje iz avtomobila streljal na množico ljudi, ki so stali pred spletno kavarno in proslavljali zmago švedske nogometne ekipe na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Aftonbladet poroča, da je strelec uporabil šibrovko. “Vsi so znani policiji kot člani kriminalnih tolp, ki so vpleteni v resne kriminalne dejavnosti,” je danes novinarjem povedal šef mestne policije Stefan Sinteus.

Po navedbah očividcev je v središču mesta v ponedeljek okoli 18.15 odjeknilo med 15 in 20 strelov. Prizorišče streljanja je blizu policijske postaje, zato so policisti kmalu prišli na kraj dogajanja.

Oblasti še prikrivajo identiteto strelcev
Po streljanju sta poškodbam v ponedeljek podlegla 19-letnik in 29-letnik, danes pa še 27-letnik. Trije moški, stari med 21 in 32 let, so v bolnišnici. Njihovo stanje je resno, a stabilno, je povedal šef policije. Osumljencev za napad za zdaj še niso identificirali, še naprej iščejo tudi avtomobil, iz katerega so streljali. V mestu po poročanju policije trenutno poteka več konfliktov med tolpami in ponedeljkov incident je bil eden od njih. Preiskovalci prebivalce prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin napada.

Po navedbah časnika Sydsvenskan naj bi bilo več žrtev starih znancev policije.

C. Š., STA

 • Franc Šink

  Kako prikriva? Saj jih še identificirali niso.

 • xtc

  Zopet Mirovniki iz orienta na delu.

 • Matt von Glanz

  Oni nam v bistvu sporočajo:
  Ko boste sprejeli vse naše pogoje, se bomo z vami popolnoma strinjali. Do takrat pa … BANZAI!

 • Vince Blake

  Po moje so bili odgovorni za streljanje navijači Južne Koreje.

 • centurion

  “…streljal na množico in ubil dve ter ranil štiri osebe!….”
  Odločno premalo.
  Če nista Nica in Bataclan bila dovolj…..
  Dva… štiri….deset…Švedom “švedsko jedno”…

 • Hribouc

  Najverjetnejši kandidat za strelca je najverjetneje kak nasilni Norvežan, ki Švedkov ne mara po družinskem izročilu ali pa kak Putinov agent, ki se je malo razjezil.
  Migrantov ravnotakrat ni bilo v bližini, javljajo vsi rdeči švedski cajtungi!
  ————————–
  Nimajo pojma kaj so si za enega hudiča nakopali na glavo!

  • stajerc5

   Saj ni cudno, da jih ni bilo v blizini, ce so pa vedeli, da bo metak oko coska…

 • freedomfighter

  Kako hitro se ljudje navadimo stvari…pred letom je bilo po teroristicnih napadih polno komentarjev usmerjenih proti islamu in podobno sedaj se pa niti komentatorjem nove ne da vec upiti

  • Olga2345

   Zakaj skrivajo njihovo identiteto? Ket gre za teroriste islamskih korenin? Če bi šlo za avtohtone prebivalce, bi že objavili sliko in ime! Sicer pa, desnica zmaguje, pometli bodo tudi s skorumpiranimi levičarji in njihovimi “gosti”!

 • Olga2345

  To niso teroristi.., ker “delajo”…za mafijo…

 • šmentanamuha

  Čim je policija tako skrivnostna, je jasno, da gre za islamiste. o domačinih bi vedeli že vse, tudi številko čevlje in novinar bi še posebej poudaril, da gre za nestrpnega Šveda.

 • bojan

  Žal se taki dogodki vrjetno morajo dogajat da bodo oblasti končno začele mislit

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!