fbpx

Napadalec na Švedskem streljal na množico in ubil tri ter ranil tri osebe!

Foto: Twitter

V ponedeljkovem streljanju v Malmöju na jugu Švedske so bili po najnovejših podatkih ubiti trije ljudje, še trije so bili ranjeni, je sporočila švedska policija. Po pisanju časnika Aftonbladet se je preiskava prizorišča streljanja nadaljevala še zgodaj davi, poroča nemška tiskovna agencija dpa

Kot je za dnevnik Svenska Dagbladet povedal predstavnik policije, je neznanec najverjetneje iz avtomobila streljal na množico ljudi, ki so stali pred spletno kavarno in proslavljali zmago švedske nogometne ekipe na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Aftonbladet poroča, da je strelec uporabil šibrovko. “Vsi so znani policiji kot člani kriminalnih tolp, ki so vpleteni v resne kriminalne dejavnosti,” je danes novinarjem povedal šef mestne policije Stefan Sinteus.

Po navedbah očividcev je v središču mesta v ponedeljek okoli 18.15 odjeknilo med 15 in 20 strelov. Prizorišče streljanja je blizu policijske postaje, zato so policisti kmalu prišli na kraj dogajanja.

Oblasti še prikrivajo identiteto strelcev
Po streljanju sta poškodbam v ponedeljek podlegla 19-letnik in 29-letnik, danes pa še 27-letnik. Trije moški, stari med 21 in 32 let, so v bolnišnici. Njihovo stanje je resno, a stabilno, je povedal šef policije. Osumljencev za napad za zdaj še niso identificirali, še naprej iščejo tudi avtomobil, iz katerega so streljali. V mestu po poročanju policije trenutno poteka več konfliktov med tolpami in ponedeljkov incident je bil eden od njih. Preiskovalci prebivalce prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin napada.

Po navedbah časnika Sydsvenskan naj bi bilo več žrtev starih znancev policije.

C. Š., STA