fbpx

[FOTO] Ilegalci, namenjeni v Slovenijo, oboroženi od nog do glave: V policijski preiskavi odkrili nože, palice, macole, skalpele …

Vir: novosti-tv.net

Policija je v objektih, ki so jih zasedli migranti v Bihaću, izvedla policijsko preiskavo in odkrila številna hladna orožja, ki bi lahko služili za prekrške in celo kazniva dejanja.

Predstavniki notranjega ministrstva v BiH so potrdili, da so v Bihaću opravili policijsko preiskavo, natančneje, preiskali so dijaški dom v Borićih, nedokončane stavbe upokojenskega doma in druge objekte, za katere so imeli verodostojne informacije, da jih migranti uporabljajo za svojo namestitev, medtem ko so namenjeni proti Sloveniji in drugim državam članicam Evropske unije. Ob tem pa so naleteli na številna hladna orožja – našli so kar 36 nožev, 2 palici, macolo, skalpele, škarje in izvijače. Bosansko MNZ je o najdbah obvestilo tudi pristojne službe za zunanje zadeve.

Vir: novosti-tv.net

Policijsko preiskavo je odobrilo občinsko sodišče v Bihaću, njen namen pa je bil dosežen – želeli so najti čim več sledi in predmetov, ki se uporabljajo za izvajanje kaznivih dejanj kakor tudi prekrškov.

Vir: novosti-tv.net

V akciji je sodelovalo več kot sto policistov, povod za le-to pa je bil tudi umor 24-letnega migranta iz Maroka, ki ga je zaklal eden od migrantov. Spopad se je začel z verbalnim obmetavanjem v eni od zapuščenih stavb v Veliki Kladuši, nadaljeval pa na ulici z uporabo hladnega orožja. Minister za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona Anel Ramić pa je za spletni portal Novosti-tv potrdil, da bodo v tem tednu nadaljevali s podobnimi ukrepi še v Veliki Kladuši in Cazinu.

M. S.