fbpx

Napadalec z mačeto med mašo vdrl v cerkev in napadel duhovnika in vernike

Foto: iStock

22-letni moški, oborožen z mačeto, je napadel duhovnika in več vernikov po tem, ko je vkorakal v katoliško cerkev v indonezijski Džakarti. Po navedbah Jakarta Post je duhovnik ravno vodil mašo, ko je bil poškodovan na zadnjem delu glave, poškodbe pa so utrpeli tudi verniki. Napadalec se je nato znesel še nad kipoma Jezusa Kristusa in Device Marije, ki ju je obglavil. 

Napadalec naj bi med mašo tekel proti koru in napadel nemškega pastorja Edmunda ter se znesel nad kipoma Jezusa in Device Marije blizu oltarja. Policist je nato vdrl v cerkev in se poskušal pogajati z napadalcem, a je ta pričel nanj meriti, zato je napadalca ustrelil in ga ranil.

Indonezija je dom številnim verskim manjšinam, vključno s krščanstvom, hinduizmom, budizmom in ostalimi, ki sledijo tradicionalnim prepričanjem. Ustava zagotavlja svobodo veroizpovedi, res pa je, da v Indoneziji med različnimi veroizpovedmi ljudi prihaja do določenih napetosti.

Foto: iStock

Cerkve predstavljajo pogosto tarčo
Cerkve v Indoneziji, najštevilčnejši muslimanski državi na svetu, predstavljajo pogosto tarčo islamskih borcev. Po navedbah Breitbarta so islamske oblasti v provinci Aceh uničile 10 krščanskih cerkva, ki so bile zrušene po tem, ko so ob uvedbi šeriatskega zakona leta 2016 postale nezakonite zaradi domnevnega pomanjkanja gradbenih dovoljenj. Policija se je s kiji in kladivi spravila nad lesene strukture treh majhnih cerkva, v naslednjih dneh pa je bilo porušenih še sedem drugih cerkev.

N. Ž.