fbpx

Napadel osnovno šolo in ubil več ljudi, tudi 23-letno učiteljico

Foto: Twitter

Na šoli v zahodni kanadski provinci Saskatchewan so v petek odjeknili streli iz šibrovke napadalca, ki so ga kasneje živega prijeli. Ubil je štiri ljudi, najmanj dve osebi pa sta v bolnišnici v kritičnem stanju.

Do streljanja je prišlo v kraju La Loche z okrog 3000 prebivalci, večinoma pripadniki domorodnega plemena Dene First. Napadalec je na družabnih omrežjih najprej sporočil, da je doma ubil svoja dva brata, nato se je odpravil v osnovno šolo, kjer je ubil dve osebi, med drugim 23-letno učiteljico Marie Janvier.

Poveljnica kanadske kraljeve konjeniške policije Maureen Levy je potrdila, da so mrtvi štirje ljudje, katerih imena, starosti in spola ni razkrila. Potrdila je tudi, da so strelca ujeli pred šolo, otroke pa so preselili na varno. Napadeno šolo obiskuje 900 otrok, in sicer od vrtca pa do 12. razreda.

“Stekel sem ven iz šole. Bilo je veliko kričanja in preden sem uspel priti ven, sem slišal šest ali sedem strelov,” je povedal 10-letni Noel za medij CBC.

Zadnji krvavi pohod leta 1989
Kanadski premier Justin Trudeau je iz Davosa v Švici najprej sporočil, da je umrlo pet oseb, vendar pa je policija številko kasneje popravila na štiri. “Streljanje v šoli je prava nočna mora za starše,” je poudaril premier in ob tem pohvalil oblasti, ki so se hitro odzvale in končale to nočno moro.

Kraj La Loche leži 860 kilometrov severovzhodno od prestolnice province Regina. Zadnji velik šolski pokol v Kanadi se je sicer zgodil leta 1989, ko je napadalec na fakulteti v Montrealu pobil 14 žensk, ki jih je ločil od moških.

B. O., STA