fbpx

Narobe svet: Oče petih otrok poskusil posiliti slepo in naglušno 94-letno žensko

Foto: Printscreen

Vlomilec je bil obsojen na 14 let zaporne kazni, po tem, ko je bil sredi noči ujet med poskusom posilstva slepe in naglušne 94-letne ženske. 

Gregoryja Willisa je med poskusom posilstva zmotila družina nesrečnice, ki ga je ugledala medtem, ko je bil skoraj nag na žrtvini postelji, brez hlač, ženska pa je bila brez spodnjega dela pižame, ker ji ga je ta odstranil z ležečega telesa.

Napadena vdova je bila ranljiva, brez sposobnosti za komunikacijo
Sodnik John Pini je na sojenju okoliščine zločina opisal kot šokantne in bistveno bolj grozljive, kot bi si človek lahko predstavljal. Žrtev je bila po navedbah Pinija stara 94 let in je bila tik pred odhodom v dom za ostarele, kjer bi ji bila zagotovljena skrbna nega do konca njenega življenja. “Ženska je bila slepa, naglušna, brez kratkoročnega spomina, s slabim ravnotežjem in je imela težave s inkontinenco.” Pini je poudaril, da ženska zaradi svoje ranljivosti in slabotnosti ni bila sposobna komunicirati. Za Daily Mail pa je žrtvin zet glede incidenta povedal, da je šokiran in presenečen, da je nekdo sposoben storiti nekaj takšnega.

Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je bila slabotna žrtev, ki ni bila zmožna komunikacije, priklenjena na bolniško posteljo vse odkar je utrpela padec. Pijani Willis pa se je znašel na posestvu soseske srednjega razreda in se pritihotapil v žrtvino sobo, medtem, ko je bila njena družina v sosednji sobi.

Foto: YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Očeta petih otrok je pri poskusu posilstva zalotila žrtvina družina
Žrtev, nekdanja zdravstvena uslužbenka, je spala, ko se je oče petih otrok prikradel v njeno sobo. Ko je vnukinja opazila, da so vrata v babičino sobo odprta, so se domači napotili v sobo z namenom, da ugotovijo, kako je to mogoče. Ko so vstopili v sobo, pa so zalotili Willisa v boksaricah, na žrtvini postelji. Ta je bila v postelji brez spodnjega dela pižame, po navedbah navzočih je moški deloval, da jo bo zagotovo posilil.

Moški ima za seboj pestro kriminalno preteklost
Willis, ki je letos dopolnil 26 let, je ob odkritju pobegnil, a ga je policija kmalu prijela. Med drugim je bil že osumljen kraje, vloma, povzročitve škode, odtujitve motornega vozila in posedovanja orožja leta 2003, ko je bil še mladoletnik. V času načrtovanega posilstva je bil proti varščini izpuščen zaradi drugega vloma, ki ga je povzročil decembra 2015.

Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je žrtev umrla štiri mesece po incidentu, pri čemer je treba dodati, da smrt ni bila povezana s poskusom posilstva.

Branilec Willisa je na sodišču dejal, da se Willis nič ne spomni in dodal, da je bil očitno pod vplivom nečesa. “Mogoče je razlog alkohol ali pa dejstvo, da sam sebi ne more verjeti, da se je kaj takšnega zgodilo.” Družina pokojne je dejala, da upa, da se žrtev ni zavedala, kaj se je dogajalo in dodala, da si nadvse želijo čim prej pozabiti na vse to.

N. Ž.