fbpx

V Britaniji obsodili pedofila, ki je zlorabil 200 otrok

Foto: Twitter

Britanca Richarda Huckleja so obsodili na 22 dosmrtnih zapornih kazni zaradi priznanja 71 primerov spolnih zlorab malezijskih otrok, starih med 6 in 12 let.

Policija domneva, da je 30-letni Richard Huckle iz Kenta v Angliji zlorabil okoli 200 otrok iz večinsko revnih predelov Malezije.

Huckle je bil, ko je prvič obiskal Malezijo, star okoli 18 oziroma 19 let. Izdajal se je za kristjana in si na ta način poskušal pridobiti zaupanje med ljudmi. Sodnik, ki mu je sodil, je dejal, da se zelo redko zgodi, da se sodi v pedofilski zadevi človeku, ki je zagrešil toliko kaznivih dejanj. Dodal je, da se je njegova obsesija s spolno zadovoljitvijo vrtela okoli zadovoljitve z otroki. Obsojeni je priznal vse obtožbe, ki jih je zagrešil med leti 2006 in 2014, poroča BBC.

Preiskovalci so našli več kot 20 tisoč neprimernih fotografij
Preiskovalci so našli več kot 20 tisoč nedostojnih fotografij in videoposnetkov zlorab otrok, ki so jih razmnoževali po celotni pedofilski mreži po svetu. Huckle je s pedofilskim materialom poskusil celo zaslužiti.

Policija je v pedofilski preiskavi prijela še pet ljudi, drugih pet so jih tudi obsodili, še eno osebo policisti preiskujejo, dva pa sta storila samomor.

Obsojeni Huckle je psihiatru dejal, da se je te ‘norosti’ želel ozdraviti in se ustaliti z indijsko žensko, a je sodišče predložilo dokaze iz leta 2013, ko se je želel poročiti z eno od svojih žrtev. Uslužbenec urada proti spolnim zlorabam otrok je dejal, da je Huckle namenoma potoval v dele sveta, kjer bi lahko zlorabljal nemočne otroke, ne da bi bil kaznovan. Tam je preživel več let, da bi se integriral v okolje in pridobil zaupanje ljudi, vendar je to zaupanje zlorabil na najslabši možen način.

M. P.