fbpx

Narobe svet: S pomočjo teorije spola želijo tako ustvariti poženščeno generacijo moških!

Foto: Twitter

V 21. stoletju se ne soočamo zgolj s hitrim načinom življenja, prepredenostjo s tehnologijo, množično uporabo družabnih omrežij, stresom, utrujenostjo, depresijami in tesnobnostjo, ampak tudi z nenehnim poskušanjem privzgajanja teorije spola kot sprejemljive. Posebej vidno je to v svetu mode, kjer modni oblikovalci za moške vedno pogosteje izdelujejo kolekcije oblačil, ki jih moški nekdaj ne bi nikdar oblekli, saj spominjajo na ženska oblačila. 

Naši pradedi in dedi si najverjetneje nikdar niso predstavljali, v kakšno smer bo šel naš svet. Tedaj namreč ni bilo sledi o teoriji spola, ki naše generacije skuša prepričati v to, da niso genitalije tiste, ki določajo spol. Po teoriji spola naj ne bi obstajali zgolj ženska in moška identiteta in privlačnost med spoloma, saj naj bi bila heteroseksualnost prisila s strani družbe, ki si nadeja spolnih odnosov med spoloma zaradi reprodukcije.

Človek naj bi se v skladu s tem prepričanjem odločil, katerega spola želi biti, kar je posledično vodilo v formulacijo pestre palete spolov, med katerimi je mogoče celo prehajanje. Ob tem pa je potrebno poudariti, da spolna teorija ni znanstvena teorija, ampak ideologija, saj nima podlage v naravoslovnih vedah. Teorijo, ki je nastajala po koščkih, je po navedbah Družinskega centra Dlan najbolj radikalizirala feministka Judith Butler, ki je skupaj s svojimi somišljeniki trdila, da je spolna identiteta iluzija. Feministke so bile namreč ob tem prepričane, da se zaradi razlik med ženskostjo in moškostjo ohranja podrejen socialni položaj žensk.

Sprejem izraza “gender” (družbeni spol) na Svetovni konferenci žensk v Pekingu leta 1995 je nedvomno prispeval k vrhu teorije spola, saj je postalo jasno, da se ne bo več govorilo le o biološkem spolu (“sex”). Dandanes lahko opazimo, da se je teorija spola pričela širiti na vsa področja družbe, tako v politiko in pravosodje kot tudi v medije, humanitarne organizacije, glasbo, umetnost, književnost in v našem konkretnem primeru – v modo.

Foto: Twitter

Razlika s preteklostjo je očitna
Če primerjamo današnje modne trende za moške s smernicami, ki so jim moški sledili v preteklosti, lahko vidimo, da modni oblikovalci želijo moške povsem pretvoriti v ženske klone. Z dodajanjem naborkov, vpeljavo kril, pet, bleščic, perja in ženskih motivov skušajo moške prepričati v to, kaj je sprejemljivo, in jih navaditi, da bi posvojili poženščen način oblačenja. Med drugim se je za takšen korak odločila tudi modna hiša Gucci, ki je za leto 2019 vpeljala uporabo otroških vzorcev in bleščic. Ko pogledamo moški model, oblečen v takšno kreacijo, se upravičeno vprašamo, kaj na njem je še sploh moškega? Bi bil tako oblečen moški sploh še privlačen ženskam? Zagotovo bi bil všeč modnim oblikovalcem, ki takšna oblačila ustvarjajo, glede na to, da pa je splošno znano, da so modni oblikovalci večinoma homoseksualci, je torej mogoče sklepati, da bi se tako oblečen moški zdel privlačen njim.

Veliko zaslugo za promocijo teorije spola imajo nevladne organizacije, ki so financirane s strani države. Te nazorno skrbijo za promocijo teorije spola na vseh področjih življenja. Spretno in na pretkan način v glave, predvsem mladih, ki so še bolj dojemljivi, vcepljajo svoje poglede in jih že v zgodnjih letih učijo osnove biseksualnosti in transseksualnosti. Človek se upravičeno vpraša, kam gre ta svet? Dejstvo je namreč, da se na podlagi genitalij določa spol, pa če je to komu všeč ali ne, otroka pa prav tako naravno ne moreta ustvariti dva moška, ali dve ženski, ali pa dve osebi, ki vsak dan spreminjata spol.

H. M.