Nato “odgovoril” na rusko raketo, ki bi lahko uničila Francijo

Protiraketna postojanka v Romuniji (foto: EPA).

Po napovedi ruskih oblasti, da bodo te testirale medcelinsko raketo tipa RS-28 Sarmat, sicer poznano pod imenom Satan 2, je Nato napovedal izboljšanje kapacitet protiraketnega ščita. Vodilni v Natu poudarjajo, da do modifikacij sistema ne prihaja zaradi “ruske grožnje”, temveč zaradi groženj z Bližnjega Vzhoda. 

“Veliko držav razvija oziroma želi pridobiti lastne balistične izstrelke,”  trdi Natov generalni sekretar Jens Stoltenberg, njegovemu mnenju pa se pridružuje tudi namestnik ameriškega obrambnega sekretarja Robert Work, ki je na slovesnem odprtju prve funkcionalne protiraketne baze v Evropi (baza je stacionirana v Romuniji) izjavil, da sistem ne bo imel kapacitet, da bi prestregel ruske medcelinske rakete.

“Baz, kjer so nameščene prestrezne rakete, je premalo in postavljene so preveč proti jugu, da bi lahko ogrozile ruske medcelinske rakete,” trdi Stoltenberg. Ne glede na izjave veljakov iz Nata je očitno, da so nove Natove raketne postojanke namenjene prav zaščiti pred Rusijo, s katero ima Zahod že nekaj časa načete odnose.

Kljub temu da je iz vrst ameriških politikov pogosto slišati, da je primarna jedrska grožnja še vedno Iran, je malo verjetno, da je protiraketni ščit namenjen ravno grožnji državi, s katero so ZDA podpisale sporazum, ki je v veliki meri umiril odnose med državama, kar pa je čutiti tudi v Evropi, saj so številni evropski voditelji že odpotovali v Iran z namenom vzpostaviti gospodarske povezave. Tja se je odpravil pred časom tudi slovenski gospodarski minister Počivalšek.

Jezik in izrazoslovje, ki ga uporabljajo odgovorni v Natu, je izredno natančen, poroča BBC. Zanikali so namreč, da bi bil sistem namenjen za obrambo proti ruskim medcelinskim raketam, saj za to ni dovolj kvaliteten, niso pa zanikali, da bi lahko ščit prestregel ruske rakete srednje in kratkega dosega ali tega, da lahko radarski sistem, ki je del raketnega ščita, nadzoruje dogajanje v ruskem zračnem prostoru.

Nato odgovora na Satan 2 še nima
Kako bo Nato odgovoril na ruski sistem Satan 2, za katerega rusko vojno ministrstvo trdi, da ga raketni ščit zaradi izredno velike hitrosti in sposobnosti manevriranja ne bo mogel prestreči. Nato je zaenkrat vzpostavil baze v Romuniji in Poljskem, v Turčiji pa so postavljeni radarski sistemi, ki lahko natančno spremljajo pot potencialnih izstrelkov.

Ž. K.

 • dr Janez Sveti

  Baje je dinozavre uničil samo en izstrelek. Mogoče jih je Bog uničil, ker se v 150 milijonih let niso naučili delat selfijev? Po uradni razlagi smo mi tako prilezli z drevesa in evo.
  Imamo Satana!
  Kot genij, vam povem, da je vse v vesolju v nekem skladju, samo človek je napaka.Mičkena, pa vendar.
  Dr Janez Sveti Galaktik

  • valentin

   V vesolju vlada kozmični red v popolnem sinhronizmu nam znanih energij ; elektromagnetne, šibke in jake jedrske in gravitacijske , le na zemlji je kaos, ki ga povzroča človek.

   • avtohtoni neandartalec

    Vesolju vlada entropija, edini znan naravni mehanizem, ki jo zavira, je življenje samo po sebi, ki srka delce kaosa in jih vgrajuje v svoje organizirano živo telo, če pa se hoče bitje ohranjati pri življenju, mora v svoji okolici močno pospešiti in povečati entropijo.

    • valentin

     Ja človek je kot živo bitje problematičen, njegova zasnova in namen stvaritve sta skrivnostni in znani samo Stvarniku.

   • dr Janez Sveti

    Ampak? A ni zelo čudno, da bi bilo tako neskončno vesolje v skladu,samo ljudje ne? Ti in jaz sva samo energija. Ne obstajava , kakor si zamišljamo. Nimamo nobenega vpliva na nič. Lahko pa imamo, saj občutek imamo takšen.
    Dr Janez Sveti vesoljc

  • avtohtoni neandartalec

   Da je vesolje v ravnovesju ne pomeni samo, da se nebesna telesa gibljeno po nekih orbitah in povsod zgleda enako, sleherni delček stvarnosti je v ravnoveslju, kvantni delci se neprestano nevtralizirajo tako, da nikoli ne nastane večja koncentracija. Drugače povedano, če bi snov ločili na čiste elemente, bi usekalo kot sam Satan, ko bi se celota skušala izravnati v osnovno stanje, ki je 0.

   (ni življenja, ni trpljenja press)

   • dr Janez Sveti

    Vem, da nič ne vem.
    Dr Janez Sveti

  • valentin

   Vprašujem se zakaj je popolni Stvarnik naredil napako, morda namerno z razlogom, majčkenim pa vendar.

   • dr Janez Sveti

    Stvarnik, Bog, Vesolje, On..NI OSEBA. Ne razumemo, kako deluje, vendar deluje. Človeški razum je omejen.
    Dr Janez Sveti Omejeni Genij

    • valentin

     Seveda ni oseba, ampak takšnemu, če se lahko izrazim “sistemu” ne gre pripisovati napake, saj mu ta človek uničuje
     lastno stvaritev.

    • valentin

     Seveda ne gre za osebo. človek Stvarnika, Boga, Naravo, Osnovo, kakorkoli to želimo imenovati ne ogroža, izločil in izbrisal bo samo samega sebe.

 • Lord H.

  Vedno je me zabavala ameriška kreativnost pri imenovanju ruskega orožja.

 • tarantela

  Odrasli osebki v otročjem peskovniku, samo škoda, da nastrada navaden človek.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Zavajte Nova24TV. Ta ščit je postavljen zaradi raket, ki bi lahko priletele z BV v Evropo razen če pravite, da NATo laže v svojih poročanjih?

  • Vladimir Veligor

   Zakaj bi NATO lagal?

 • Vladimir Veligor

  Orožje gor ali dol – NATO ima trenutno nižjo javno-mnenjsko podporo za križarsko vojno proti Rusiji, kot jo je imel Hitler. Sicer nisem pripadnik teorij zarot, a vendarle je morda to vzrok načrtnega priganjanja migrantov v EU, kar posledično povzroči porast skrajne desnice, s čimer bi se omenjena javno-mnenjska podpora dvignila.
  Skratka, NATO mora dobiti jasen signal, da bo v primeru vojne pol Evrope na strani Rusije (povprečno, v enih državah, npr. v Sloveniji, več, v drugih, npr. na Poljskem, manj).

  • Se pa jasno vidi, da Rusija hoče vojno, poglej kako blizu ameriških_nato baz je postavila meje svoje države! Nezaslišano!

   • Vladimir Veligor

    Jp, pa ruski reaktivci preletavajo ameriške bojne ladje v Mehiškem zalivu.

    • avtohtoni neandartalec

     Dejstvo je, da je Rusija izgubila veliko vpliva nad ozemljem, ki je po zmagi v svetovni vojni, pripadlo sovjetski zvezi. Komunizem je na začetku mogoče kazal dobre rezultate,ko je bilo teba odstranjevati ruševine in niso imeli nič, ko pa so se po 50 letih ti programi počasi končali, se je izkazalo, da svojeti nimajo nobene vizije, razen še več prisilnega dela in kmečke diktature.
     Še bolj je zvezo prizadelo spoznanje, da je pravzaprav vseeno, tudi kapitalistične demokracije so postale sčasom bolj strpne in socialne, torej komunizem ni bil nobena huda revolucija temveč samo še ena distopija.
     Zato Rusija vpliva niti ne rabi več, vse države imajo neko svojo vojsko, Evropa je preveč razfragmentirana, da bi bile posamezne armije učinkovite v globalnih razmerah, zato jih povezuje Nato, v resnici skoraj vse opravijo Ameriški plačanci, ostali so zraven bolj tako, za družbo in dobro voljo. Ne rabimo več ne eno in drugo, Evropa si lahko sama organizira svoj obrambni prostor, sploh odkar je jasno, da velike vojne več ne bo,potencialno agresivni domorodci in pastirji iz nerazvitih delov planeta, niso nobena nevarnost.

     • Vladimir Veligor

      Jaz gledam na stvar funkcionalno: komunizem ni bil ljubezen, ampak kladivo, s katerim smo potolkli naše sovražnike.
      Vsekakor pa menim, da je junaški Vzhod v vzponu, dekadenten Zahod pa v zatonu. In Slovenija se bo morala zopet pametno orientirati in menim, da smo nekako v ozadju referendumske in migrantske krize lani stvar dobro zastavili.

     • valentin

      Zanimiv in ne brez teže izražen zapis.

     • valentin

      Eu je neenotna, nesposobna in nemočna tvorba v lasti ZDA.

     • avtohtoni neandartalec

      ZDA so v lasti Evropskih buržuazij.

     • valentin

      Lahko obračaš kot hočeš, dejstvo je tako, da so iz stare celine zavojevali in migrirali v Ameriko kot tudi Avstralijo, sedaj se moč
      iz ZDA udejanja v nasprotni smeri.

   • Lord H.

    Kakšni dve leti nazaj je bil v mnogih medijih objavljen seznam držav, v katerih ljudje najbolj večinsko sovražijo ZDA. Slovenija se je znašla na njem kot edina država t.i. zahodnega sveta, vse ostale od devetih so bile arabske in muslimanske.
    http://time.com/60466/9-countries-that-hate-america-most/
    http://247wallst.com/special-report/2014/04/10/nine-countries-that-hate-america-most/2/

    “But what Slovenia has in common with a number of other countries that
    disapprove of American leadership is the citizens’ negative opinion of
    their country’s government. In 2012, less than one-quarter of Slovenians
    had confidence in their own government, and a similar number lacked
    faith in their judicial system, lower than in the vast majority of the
    countries in the same region. Similarly, less than one-third of Pakistan
    and Iraq residents had confidence in their governments.”

    Lahko ste ponosni na ta svoj dosežek, res imate več skupnega s Pakistanom in Irakom kot z ZDA. :))

    • Tako je.

     in Hvala Bogu da nismo država polna nafte ali kaj podobnega.
     Hitro bi nas “osvobodili” teh skrbi.

     • Lord H.

      Kot so Kanado in Norveško. Lep pozdrav na vaš rdeči planet.

     • Irak Libija ….

     • valentin

      In povsod kjer je zavladal kaos in razdejanje, kjer ga prej ni bilo.

     • valentin

      Lahko bi NATO napel mišice in pomagal pri obvladovanju požara
      v Kanadi in ne postavljal raketnih oporišč, ki sejejo razdejanje in ogenj.

     • avtohtoni neandartalec

      Proti takim naravnim pojavom so pa popolnoma nemočni , enako kot proti migrenam.

     • valentin

      Tu naj se izkaže NATO bo postal dostojen in zaželen dejavnik.

     • rubec

      Še dobro da je štajerka na pol zaprta če ne bi bili tudi že v Lendavi.

     • avtohtoni neandartalec

      Saj les je tudi ogljikovodik. Pač še ni utekočinjen, gori pa dobro.

     • psst!, saj tudi gospodarski prevzemi pri nas so v večini financirani preko raznih ameriških skladov
      ; )

     • avtohtoni neandartalec

      Če jim pa nikakor ne zmanjka dolarjev, zgleda imajo tam čez en lonček kuhaj ali nekaj takega. Bedaki pa niso, sicer bi tisti papir ležal povsod, očitno poznajo neke mehanizme, kako poriniti žaklje denarja skozi nek nacionalni finančni stroj, potem pa na drugi strani posesajo ves denar nazaj iz obtoka, vmes zajamejo še kup prahu in smeti.

    • valentin

     Saj ne gre za sovraštvo do ZDA, ljudje so tam prav fejst, gre za odklon do njihove destruktivne in posiljevalske politike.

     • indijanka

      Lord H. ima prav. Slovenci nimamo pravega stališča do ZDA. Njihov trg je zagotovo najučinkovitejši. Kar bi pomenilo, da se je njihov kapitalizem razvil v najvišjo obliko. Večina prilagoditev v dobro ljudi kot je ustvarjalno vodenje izhaja iz ZDA. Obiski Irana so zanimivi, pa vendar ne bodo imeli efekta dokler ameriške banke ne bodo jasno izrazile svojih stališč. Izjemno otročji smo. Edina država na svetu, ki bi lahko funkcionirala sama je Južna Afrika. Pa še ta uvaža delovno silo. Zato ZDA ustvarja neko zunanjo politiko, ki vrti njihov notranji trg. Kako daleč pa so razvite evropske države od ustreznega razmišljanja o zunanji politiki je pokazala migrantska zmešnjava. Na koncu bomo spoznali, da dodatne delovne sile ni potreboval nihče. Da trga ne razumejo dobro.Tudi sama imam Rusijo rajše. Pa vendar vem, kje je moč, ki jo spoštujem. V ZDA pač.

     • In vse to opravičuje njihovo agresivno zunanjo politiko? Mislim da ne.

     • indijanka

      Če pogledam s človeškimi očmi, potem ne. Če pogledam s stvarnimi očmi države, ki obstaja zato, da zagotavlja blagostanje državljanom pa razmišljam drugače.

     • Potem bi lahko ostale države napadale ameriko in morile nedolžne, uničevale infrastrukturo in ostalo, ker bi skrbele za blagostanje svojih državljanov? Ne drži vode.

     • indijanka

      Zanimiv zaključek. To tudi počnejo tiste, kjer je vojaška industrija pomembna panoga.

     • valentin

      Tu ne smemo pozabiti Izraela. ki ima eno najmočnejših vojaških
      in informacijskih visoko tehnoloških industrij.

     • valentin

      Država, ki odpira vedno nova vojna žarišča, izkorišča, pleni in si lasti dobrine drugih narodov, se obnaša arogantno in potratno z namenom zagotavljanja blagostanja svojih državljanov izvaja destruktivno politiko podkrepljeno z ustvarjeno krizo po celem svetu in ravno to počnejo ZDA, ravnokar v doživljanju priseljevanja beguncev in migrantov v EU.

     • indijanka

      Sanjaj. Tja se je preselila znanka Benka Pulko. Izjemno kritično oko. Verjetno tudi rdeče. Ne more jih prehvaliti.

     • valentin

      Koga ne mora prehvaliti ? Ljudstvo v ZDA je izredno kritično do
      lastnih politikov, resnica prihaja v svet ravno od tam. Vse kar je
      najnaprednejše in najbolj zanikrno se ustvarja ravno v ZDA.

     • indijanka

      Jih primerjaš z nami? Ne se hecat. Sploh veš kako živimo ali samo opazujemo druge? Benka je izjemna opazovalka, prepotovala je ves svet.

     • valentin

      Upam, da je opazila tudi matere, ki šofirajo, na zadnjem sedežu pa imajo malčka z revolverjem, ki za šalo prevrtajo lastno mater, strastno ljubiteljico orožja.

     • indijanka

      Lej Valentin. Boli me tudi genocid nad Indijanci. Največji v zgodovini človeštva je. Občudujem veličastno Rusijo. Ampak, v tem trenutku ZDA na najvišji stopnji kapitalizma. Poganjajo cel svet. Sam si primerjaj nakup dveh podjetij. Fotone in Elana. Eni v rokah ameriških rizičnih skladov, drugi ruskih. Ameriško gospodarstvo si zasluži naše spoštovanje.

     • valentin

      Uživaj in občuduj !

     • lahko se je preselila tja in dobro živi, nihče ne oporeka temu, govorimo o njihovi predatorski zunanji politiki, o vojaških napadih na nič krive nič dolžne države …
      “Država, ki odpira vedno nova vojna žarišča, izkorišča, pleni in si lasti dobrine drugih narodov, …”

    • LadyC

     Eno leto nazaj se je na tem seznamu pojavila še Avstrija in v tem sovraštvu prehitela Slovenijo.
     http://247wallst.com/special-report/2015/04/21/countries-that-hate-america-the-most/2/

   • rubec

    Ne bi se strinjal da Rusija hoče vojno. Zakaj je potem ravno ona prekinila balkansko morijo z mirovnim sporazumom v Dajtongorodu?

     • rubec

      Štos je dober in sem ga razumel brez slikovne priloge ne vem pa če si ga ti. Sicer pa bi jaz tako kot ti raje videl da se naslonimo na rusijo in ne na zahod, ker bi rad od rusa neposredno zvedel kako se odpre ruska ura ki jo imam še od birme, ker s kladivom ne gre.
      Ura pa tudi več ne gre.

     • Urarju nesi.

     • valentin

      Mora pa biti stari še živeči majstor.

     • rubec

      Saj sem pa tudi z motorko ni šlo. Pa je ljubiteljski gozdar.

     • … lažeš pa z neverjetno lahkotnostjo

     • valentin

      Ma da nima rubec kakšne take, ki jo je pokvarila jedrska eksplozija v Černobilu.

     • rubec

      ki so jo zakrivili Američani da bomo do konca jasni. Zakaj te je strah to zapisati?

     • valentin

      Nočem lagati in trditi nekaj v kar sam dvomim, skrajnosti niso dobre, tudi sex ne, če ga je preveč.

     • xtc

      NE za črnobil so odgovorni Judje; Marsovci in GEORGE Washingthon on pa je v imenu Amerike dal idejo zanj:

     • avtohtoni neandartalec

      Slikaj jo z rentgenom, pa boš videl kako je šla skupaj.

     • xtc

      Urarski mojster?
      Po sličici sodeč ne:

     • xtc

      Vidiš sposoditi bi si mogel piker:

     • xtc

      A k ruskemu?

     • xtc

      Ne veš?
      Uporabi dinamit;tako IVANI POPRAVLJAJO URE::

     • valentin

      Seveda nepoznavalec ne ve kdo se širi in kdo krči.

  • xtc

   Mokre sanje rusfilskih izdajalcev in nič več in manj:

  • Samo ker ta skrajna desnica niti ni toliko antiruska in se zna zgodit kontra efekt.

 • valentin

  Gre za napenjanje mišic, kjer ne more biti zmagovalca. to dobro vedo v NATO kot v RF.
  Ozadje tega je veliko bolj zapleteno. Gre za izločanje sil, ki krojijo ali bi lahko krojile svetovno vladavino kot v igri z žogo, ne gre pa za nedolžno igro, da ne bo pomote.

 • avtohtoni neandartalec

  RUsija ni agresivna federacija, združuje sorodne narode, ki se držijo svojih meja, prava grožnja so zahojenost in državni terorizem, ki bi ga izvajali nad svojim narodom, v tem primeru bi imel svet veliko dela, če bi poskušali tam organizirati in podpreti upor.
  Lep primer je bil Krim, izkazalo se je, da niti prebivalci, ki po rodu niso Rusi, ne podpirajo Ukrajine in jim gre pod njimi enako dobro, kar je najboljši dokaz, da se 75 let niso uspeli integrirati v neko Ukrajinsko celoto. V njihovem primeru, za Evropo stanje ni problematično, bolj nevarne so razne socialistične ideologije po manjših država, kot so naše na balkanu, kjer se ljudje ne delimo ozemeljsko ob mejah ampak povsod po notranjosti, ena pokrajina je bolj socialistična, druga fevdalna, pri tako nizki ekonomski moči je vsak tuj gospodarski partner pomemben in zgolj od blaginje je odvisno kako dolgo bo še kdo vztrajal.
  Vojska nima več nobenega pomembnega vpliva, razen kadar je treba izterjevati dolgove oziroma izsiljevati nemočne reveže, da morajo plačati reket, zato Nato v Evropi nima neke podpore, ker so postali orodje lokalnih fašističnih oligarhij in si podrejajo celo posamezna sodišča in represivne službe, tega pa noben normalen človek ne bo še dolgo ignoriral. Globalni kapitalisti so se ušteli, fašisti sicer z njihovo pomočjo z lahkoto zatirajo domače prebivalstvo, ne morejo pa ustvariti tiste sinergije, ki je kritična za razvejano zahodno ekonomijo, v primeru vojne, ki je itak ne bo, bi verjetno večina obrambnega sistema odpovedala, preostalo pa bi uporabili za medsebojne obračune.

 • Kot da bi Rusija postavila raketne baze v Kanadi in Mehiki zaradi ameriške agresije.

  : ))

  • valentin

   Poglej kakšen “hudič” je bil v Prašičjem zalivu, na Kubi, ko so Rusi postavili rakete, sedaj pa naj bi bilo normalno ko druga stran postavi rakete pred njihova vrata.

   • rubec

    Tam smo imeli dva igralca. Kennedy versus Tip ki je rad tolkel s čevljem po pultu. Vprašanje zate: Kateri od teh dveh je bil predsednik ZDA?

    • valentin

     Rubec ti si versus zajebanta ali dobro razpoloženega človeka, jaz bi te vprašal a te vreme čisto nič ne je..

     • rubec

      Vreme je moja ta zadnja skrb. Mene skrbi samo to da vedno pozabim kje se krompir prej skuha, na mali ali morebiti na veliki rinki.

     • valentin

      Potem ni panike, glavno, da se skuha, le ne pozabi kako izgleda kuhan ali surov krompir, ha…

     • xtc

      Mu baba že tadrug teden pire kuha tko ;da so tvoji strahovi povsem neupravičeni:

     • valentin

      Ni hudič, da bi od premalo kuhanega krumpira hin rihtu.

     • xtc

      Serm ti povedal ;da ima za to babo tako da se mu s tem ni treba ukvarjati:

     • valentin

      Hotel sem samo pripomniti, da četudi baba zataji ga premalo kuhan krompir ne bo fental.

     • xtc

      bO PA BABO V BURKO DAL IN LUČ UGASNIL:

     • xtc

      Ti Rubc;kaj pa v pratroru?

     • xtc

      Seveda ga vreme j***** vsak dan je starejši a tebe pa ne j****?

     • valentin

      Niti ne, sem kar v redu a tudi meni se izteka, je res.

    • xtc

     verjetno Fidel Castro:

   • xtc

    Ja pa še prašiče so izkrcali tako;;zanimivo je ;da so tudi od tam morali oditi zaradi nezmožnosti financiranja:

    • valentin

     Vprašaj se koga s svojim delom financiraš ti, jaz ne več, sem že diskvalificiran ali vojne pohode, laži, nemoralo, ki ni enoznačna in ne prihaja samo z ene strani,. Tudi opazke tvojega sogovornika nisem spregledal, ne rabiš mu pomagati in ne rabi se braniti pred
     mano, ker skupaj nimata najmanjših možnosti za obrambo pred
     dejstvi, resnico. Sam menim, da nisem ne tvoj ne njegov nasprotnik, ali pač, če si to želita.

     • xtc

      Mi financiramo s čim_mi niti tekoče svoje mesečne porabe ne sfinanciramo_tako ;da so tvoji brezupni izpadi naravnost bedasti:

     • valentin

      No, ravno zato, ker imamo visoke in redne plače ter popolno zaposljivost in urejen pravni red se je za vprašati kam izginja in za koga gre davkoplačevalski denar, misliš, da nas EU zastonj
      futra in NATO varuje.

     • xtc

      Niso oni krivi za rusofilski komunizem in komunistično kradljivost in neumem slovenski od komunizma zaslepljen narod:
      VSAK JE SVOJE NEUMNOSTI KOVAČ! In to Slovenci z jugokomunistično rusofilijo pridno dokazujemo:

     • valentin

      Ko se enkrat prodaš si prodan, neglede komu, neodvisnosti ni več. Od gospodarja pa je odvisno ali ti bo dovolil ob pridelanem
      jesti pšenico ali otrobe.

  • rubec

   Verjetno jih ne postavi zato ker jim Kanada in Mehika to ne dovolita.
   Možno je pa tudi da zato ne, ker je kurs rublja v Kanadi in Mehiki tako porazen, pa ne bi ruska vojska imela niti za dve mehiški kurbi. Da o kanadski niti ne govorim.

   • xtc

    JA;še f**** bi zastonj;tako kot RA na silo::
    Sam še nekaj ;ne jemljejo RUBLJEV _nekonvertibilni:
    So pa zelo vredu za v mačjo posodo;kamor se hodijo mački olajšat_stanejo manj kot pesek za mačke:

    • rubec

     Kje pa hodiš toliko časa? Tukaj me že cel dan napadata dva rusa.

     • xtc

      Ti pridem na pomoč;sam moram še nekam skočit po nabavi sem v službi:
      Samo pogumno ne se jim ;dat;take pomalicamo za malo malico:

     • valentin

      Morda pa bi le znal eden od dveh rusov popraviti tvojo rusko uro,
      eden je jedrski fizik a drugi finomehanik, z napačno izbiro pač
      tvegaš, prvi ti jo bo razdejal a drugi izmaknil.

     • xtc

      Rusi in ruskiči se najbolje spoznajo na vodko in njene derivate ter doma skuhan “krokodil”:

     • valentin

      Ne vem zakaj potem takšen rompompom zaradi Rusov.

  • xtc

   S čim pa bi postavila?
   A bo PUTINA prodala no njegova vrednost na trgu je nizka;kot rublja in še drsi:

  • Aton

   Ali pa na Kubi

  • Pikopi

   Bi če bi lahko, pa ne more, ker tam nima svojih zaveznikov.

 • xtc

  Ruska samohvala cena mala:
  Najprej tak trušč okrog super tanka zakaterega se je pred celim svetom pokazalo ;da je navadna pokvarljiva krtinja ;ki je izredno nezanesljiva in pokvarljiva:
  In dobro se še spomnim REKLAM o Foxbatu;ki zmore več kot Black bird;nato se je pokazalo ;da je znatno znatno počasnejši;neokreten in zelo nezanesljiv in pokvarjiv:

 • Zanimivo da Rusija ne sili na ameriške meje, ampak američni silijo na Ruske meje, naivnim pa razlagajo da to počnejo – zaradi Ruske agresije.

  In naivni jim prikimavajo
  : )

  • valentin

   Bo kar držalo, orel rine v medveda in ne obratno.

   • xtc

    Kakšen medved?Hirano klčjuse pred bankrotom:

    • valentin

     Ali orel brez perja in okljuvan okrog vratu.

     • xtc

      Ja razmerje dolar _rubelj res odseva kdo je brez perja:

     • zadolženost tudi

      …19,205, 429,550,720+ USA
      ………146,240,337,683+ Rusija

     • xtc

      Torej raje preveri REALNE bdp JE IN NATO TROLAJ: Rusija je dejansko gospodarsko na tleh industrija pa večinsko na nivoju srede dvajsetega stoletja praktično nimajo kaj izvažatipa tudi samooskrba je v k******:

     • trolaš samo ti in nihče drug

      Preveri ja, zadolženost obeh držav, in se čudi

     • xtc

      Ruska gopodarska moč je nikakva_torej je gospodarstvo u r***;dolgovi niso težava;če jih država servisira:Težava pa je ;da jih Rusija ne zmore več:

     • ne govorimo o gospodarstvu, govorimo kako amerosi gnjavijo celotnemu planetu z svojo vojaško mašinerijo

      če pa siliš z dolgovi, amerika že dolgo ne servisira svojega dolga, ki samo raste in raste

     • xtc

      NEHAJ KAKATI BREZ ZVEZE:
      Gospodarsko močna država je velesila in to rRusija ni in zato tone in še bolj bo in vse hitreje;ker kriza in pomanjkanje in inflacija že rasteta;plače pa drsijo ali že znatno zamujajo od tu pa do nezadovoljstva pa ni daleč:

     • kakaš samo ti, trol

      amerosi ostajajo največja grožnja svetovnemu miru, pa ima Rusija gospodarstvo ali pa ga nima, je nepomebno

     • xtc

      oBUPNO JAMRANJE IN NIČ VEČ:

     • valentin

      Glej prav vseeno je ali te ubije ameriški Thompson ali ruski Kalašnikov. USD pa se tiska po potrebi v enormnih količinah brez podlage in kritja.

     • xtc

      Po drsenju rublja sklepam ;da je Putin uspešnejši in bolj produktiven torej ne zavajaj:

     • valentin

      Ne zavajam, kako to ti dojemaš je druga gola plat.

     • xtc

      NO KOLIKO RUBLJEV ZA EN $?
      koliko dolarjev za en rubelj ;a bo šlo_to pove vse:

     • valentin

      Ne spoštovani kolega, če imaš moč nad tiskanjem denarja lahko po svojih željah in potrebah za doseganje svojih interesov ustvarjaš inflacijo, deflacijo, tiskaš dolarčke in jih razdeljuješ tistim, ki sodelujejo in ti pomagajo ustvarjati scenarij tako fizično kot z ustvarjanjem mnenj v javnosti in spletih. Tako gre to.

  • xtc

   Zopet trolaš a Rusija ni blizu ZDA?
   Priporočam ogled globusa in svetovnega zemljevida nato trolanje:

   • Romunija in Poljska sta čisto blizu amerike in daleč od Rusije, ti, ti trollček

    • xtc

     Sem ti že povedal ;da poglej globus in nato trolaj:
     KOLIKO JE ŠIROK preliv med Aljasko(ZDA) in Rusijo?
     pRECEJ MANJ KOT STA ODDALJENI Poljska in Romunija (če ne štejemo Kliningrad) torej ne trolaj:

     • valentin

      Rusko cesarstvo je naredilo v preteklosti nepopravljivo napako, ko je Aljasko prodalo Ameriki. Izpuljenih je bilo ogromno las ruskih glav in car se je zapisal v rusko zgodovino…

     • xtc

      Kaj bi z Aljasko še iz tegakar imajo ni nič nehaj no rus je isti d*** kot arabec:

     • valentin

      Izredno si nastrojen in našpičen do Rusov, kaj so ti hudega storili
      in kaj dobrega Američani. Sicer vem, da imaš raje Coca Colo in
      Hamburger kot Vodko in Bograč.

     • rubec

      Bograč je mađarska jed, boršč pa kar imej.

     • xtc

      Rubec moj sosed razmišlja ;da bi nezanesljivega John Deera in Fenda ter Fahr _Deutza zamenjal za zanesljive in ekološke Krivovetce in VLADIMIRCE TER bELAZE ;KAJ MISLIŠ TI O TEM?

     • rubec

      Ima tvoj sosed prav. John Deera je sestavil neki John ki se je poročil z jelenom. Že po temu lahko vidiš da je bila mašina degenerirana že od samega nastanka.

     • xtc

      Maš prav ampak ono o o nekem krivo vetzu jer pa čudno;kaj je krivo to da je naskočil medveda ven poa ratal Rus?

     • valentin

      Imaš prav, tudi mene je zmedel tisti krompir, ha, ha, ha…

     • xtc

      Gej tvoja trolanja so ouT:
      Coca COLE SKORAJ NE PIJEM; V mc Donalds z veseljem zavijem :če sem na terenu in se mi mudi;seveda levi imate raje kebab bačvarnice::
      Vodke ne pijem:
      Bograč je MADŽARSKI(DOBER)
      Imam pa rad v zelo omejenih količinh zvečer burbon:

     • trolaš samo ti in nihče drug.

      amerosi kopičijo orožje okoli Rusije, ne kopiči Rusija orožja okoli amerike, trol

     • xtc

      No nisi odgovoril na vprašanje pa že zopet nekaj nabijaš v tridni:
      Rusija je v k**** in sprijazni se niti samooskrbe nima:

     • govorimo o agresivni zunanji politiki amerike, ne govorimo o gospodarstvu, ali pa? pa sem mislil da berem članek kako amerosi kopičijo vojsko ob Ruski meji?

     • xtc

      Kolikor vem bodo kmaku vse Nato države napotile vojake na mejo ;kjer Rusi provocirajo že dlje časa:
      Treba se je zaščititi pred roparji in posiljevalci zanimi še iz druge vojne tako;da previdnost ni odveč;sicer pa Nato ni zasedel niti pedi Ruske zemlje med tem ;ko je Rusija okupirala del Ukrajine(samostojne države):

     • Res je – Rusija provocira ker ima vojsko na svojem ozemlju, ostali pa kopičijo ob njenih mejah – kdo provocira? amerosi in njihovi nato hlapci

     • xtc

      Ukrajina ni Rusija_ne delaj bedaka iz sebe:

     • to delaš samo ti trol, bedaka iz sebe.

      ti xtc, svetovni strokovnjak za mednarodne zadeve, Rusije, ruske vojske,
      ni v Ukrajini, preberi si malo uradna poročila opazovalcev OSCE

     • valentin

      Noče spregledati, zakaj ?

     • Lažje mu je verjeti v pravljice ki mu jih servirajo

     • xtc

      Kaj nočem spregledati?
      To da Rusija gospodarsko propada in vse bolj tone_tu ni kaj spregledati in da je okupirala del neodvisne države Ukrajine;kdo laže:
      Nehajta putinova pionirčka:

     • Lažeš ti, trol

      Ko bo Rusija napadla in uničila toliko držav kot amerosi, jih bom imel za enako slabe, ko bo Rusija gnjavila toliko državam po planetu kot amerosi, bom imel Rusijo za enako slabo, do takrat pa ostajajo amerosi največji rožljači z orožjem ki vsako leto dve napadejo drugo državo

     • valentin

      Ne zatekaj se k žalitvam in “zajebancijam”,uporabljaj tehtne argumente, sicer si že izkazal svoje “znanje” in “modrost”.

  • tramal

   Kot si prebral so vse države vzhodne evrope zahtevale naj pridejo amerikanci.Rusi se naj umaknejo iz zasedenih ozemelj pa bo mir.A so amerikanci zasedli katero sosednjo državo???

   • xtc

    Pusti obupanca_Rusija se gospodarsko seseda;nima praktično kaj izvažati po visokih cenah;hrane pa nimajo zase dovolj preje so ropali vzhodno EU zato nočejo bivče V Evropske in Baltske države slišati za zamazane;roparske ;lene Ruse zato so se morali izgubiti iz tehdržav poln k**** imajo te zločinske ;lene;kradljive izkoriščevalske komunistične nadlege:

   • Iz katerih zasedenih ozemelj se naj umaknejo?

    • xtc

     Ukrajine;Čečenije iz dežel ;ki bi se rade odcepile od okupatorske Rusije:

     • ti xtc, svetovni strokovnjak za mednarodne zadeve, Rusije ni v Ukrajini, preberi si malo uradna poročila opazovalcev OSCE

     • xtc

      SO PA Marsovci a ne pa oni avion se je tudi sestrelil sam_glej vedno večji bedaki izpadate:

     • preberi si malo uradna poročila opazovalcev OSCE preden drugim pišeš da so bedaki, ker ravno to izpadeš ti sam

     • Aton

      Seveda, Rusov ni v Ukrajini, niti na Krimu, niti v Abhaziji, sploh so tik pred izumrtjem…

     • Ruske vojske ni v Ukrajini. Lahko pa predočiš kak dokaz, tudi v OSCE bodo veseli, ker do danes kljub vsem invazijam ki jih je Rusija izvedla na ukrajino v zadnjih dveh treh letih, jim še ni uspelo dokazat prisotnosti ruske vojske v ukrajini, še manj invazije in napada na ukrajino. Kar daj dokaz, bodo veseli.

     • Aton

      Krim je del Ukrajine. Razen, če misliš, da se v Apačah lahko z referendumom odločijo in gredo v Avstrijo.

     • Naj poskusijo, tudi mi smo 23. decembra 1990.

     • Aton

      Očitno se ne spoznaš, toda mi smo to imeli zapisano v ustavi… Pa čeprav je ptiček rekel, da take stvari ne veljajo.

     • Boljše referendum kot pa da te amerosi zbombardirajo in ti razrušijo državo in pridelajo tisoče in tisoče civilnih žrtev.
      Libija, Irak …

     • rubec

      Apače so bile vedno od Komančev tako da brez njihovega pristanka se nimajo kaj z avstrijci menit.

     • xtc

      Torej general Custer ODPADE;ali kako?

     • mojadezela

      Krim je bil ruski in vedno bo, pa če ga je Hruščev 100x priključil Ukrajini. Ne bo nikoli del Ukrajine, pa če se kdo s tem strinja ali pa ne. Ukrajina pa je propadla in nategnjena država, ki se je pustila nategniti zahodnim špekulantom in hujskačem. Sedaj pa v državi vlada kaos in brezvladje.

     • Aton

      Seveda je ruski. Po genocidu nad Tatari in Ukrajinci…

     • rubec

      ********

     • xtc

      Ti Rubc;tale sta pa pametna bi bla kr CIIza prdat a jih uloviva?
      Bova kasirala?
      He;he;he:

     • rubec

      Zdaj si jih pa odpodil no. Naslednjič vsaj ruske kučme malo pohvali kaj ne vidiš da sta zamerljive sorte rusov.

     • xtc

      Ja res je najbolj izumirajo zaradi vodke in derivatov ter “krokodila”:

     • rubec

      + Vršič

     • xtc

      Jep!
      Pa tisti termitnjak;rusofile in levake naj odvlečejo zraven v Moskvo:

    • tramal

     Gruzije,moldavije ukraine ,krima,čečenije in zatirajo še trideset narodov v sami rusiji.

     • antifa

      idiot

 • tramal

  No pa se je putin spet pokakal in se smili sam sebi.

  • xtc

   Težava JE V TEM ;DA RUSKI IZDELKI MALOKDAJ DOSEGAJO OPISANO OZ: HVALJENO:
   Največkrat gre za zanič materijale;slabo izdelavo;nezanesljivo delovanje;pomankljivo vzdrževanje;kratke roke trajanja; in ogromno izrabo;elektronika je praktično na nivoju nič in to velja v večini za vse izdelke zato tudi praktično ne morejo izvažati ničesar tehničnega ali strojnega: razen orožja pa še to ne vse;ker se prveč kvari:

   • valentin

    Zanimiva trditev. Zakaj ruski avioni letijo hitreje, so bolj gibljivi in letijo višje od ameriških, zakaj imajo ruske rakete večjo nosilnost, zakaj opremo in vesoljce na mednarodno vesoljsko postajo dostavljajo Rusi in ne Američani s Space Shutle tehnologijo, ki je nezanesljiva in nevarna, zakaj stare ruske AK-47 delujejo brezhibno še danes, medtem ko se zahodne F2000 kvarijo in jih naši stalno servisirajo. Tvoje trditve so brez veze in znanja o tehniki. Vsega tega se ne da doseči, brez sodobne tehnologije in brez izrednih inženirjev.

    • ti bop zdaj xtc razložil kako in kaj
     ; )

     • valentin

      Sem pripravljen, upam, da me bo z kakšno njegovo trditvijo presenetil
      ,

     • xtc

      N o tehnični tip vprašanje s čim zavariti špiator?

    • xtc

     NE trolaj in ne zavajaj:
     Vsi smo videli zmogljivosti ruske tehnike letečih krip od Tu stoštiriinštirideset;tupoljevih;jakov itd:
     Ruski program je trikrat cenejši od ZDA in še to po obsežnih popravilih elektronike in drugih delov;ki so bili obupno zanič in tako so res naredili znatno cenejšo in uporabno zadevo:
     Preje je na dve iztreljeni raketi zaradi napak padla nazaj vsaj ena:ja boli ;a ne:
     SHUTTLE PROGRAM JE BIL DRAG IN ŽE STAR ;TUDI rRusi so naredili kopijo;ki pa ni nikoli letela zaradi slabe kvalitete in zanič izdelae:

     • valentin

      Preberi si na spletu komentarje ameriških vojaških strokovnjakov, ki z razliko od tebe trdijo ravno nasprotno, aja verjetno podajajo dobre ocene ruske vojne tehnike z namenom vzpodbujanja razvoja lastnega inžiniringa, da ne bi zaostajali. Razumem.

     • valentin

      Ne dragi kolega, njihov čolniček Buran so še pravočasno opustili ob spoznanju, da je ameriški projekt Space Shutle drag, nevaren in zgrešen.

     • xtc

      Buran je bil nezanesljiva kripa cccp pa ti pred bankrotom:

   • Dostmamrecesije

    xtc, ali si videl včeraj, ko je Putin hotel odpreti vrata novega vojaškega vozila na Rdečem trdu, a so se vrata zataknila. Na pomoč mu je priskočil general in kljuko prijel tako močno, da mu je kljuka ostala v rokah. Naj samo še kdo hvali ruske izdelke. Malo denarja malo muzike.

 • dob

  Kal-El-Erjavec je reprogramiral svoj pralni stroj in mu dodal
  dodatna dva programa za centrifuigiranje. V bistvu je samo ena centrifuga,
  drugo je samo maska: Radar skrit kot centrifuga! Zvito, kaj?!

  Stroj je v bloku kar na hodniku, kjer ga CIA ne bo niti iskala. Kaj majo tujci za šarit po hodniku. Sicer pa bi CIA kvečjemu stikala po omarah in v omarici za zdravila v kopalnici, med tamponi, v smeteh, med knjigami, pod pouštram, pod modrocem…. maš šecto možnosti za skrit. Kdo bi se le spomnil na hodnik, kjer je vsakemu na očeh.

  Če pritisneš na program za pranje volne preden greš zjutraj z doma, se pralni stroj ob določeni uri avtomatično poveže v NATO-vo omrežje in prenese podatke v Rusijo. Tajno ime pralnega stroja je “Vršič”.
  Kal-El Erjavec ima tudi direktno povezavo z E.T. programom, ker pralni stroj deluje hkrati kot server in telefonska centrala. E.T. je program »call home«, s katerim Kal-El Erjavec pokliče ženo, ne glede na to, kje se trenutno nahaja, v Sloveniji, Belgiji ali na Hrvaškem. Nese pa do Rusije, pa še dlje, če je treba oz. ko bo treba. Ker bo treba, tle ni za se sekirat.

  V glavnem se E.T. program uporablja za hišne potrebe, Putin nima nič proti, ravno nasprotno, zdi se mu odlična maska. Kal-El Erjavcu služi za to, da se pozanima, če je tenstan krompir pripravljen. Zelena solata zraven, jabolčni kompot in sladica. Ki je po navadi kremšnita, kar kučanu ostane.

  Pralni stroj mora ostat na hodniku. Tle ni kej.
  Ne gre sam za blok – gre za Vzhodni blok!

  • Mojca pokraculja

   Joj, kje jih jemlješ, na ta deževen dan, hvala bogu, ornk porcija smeha !

   • dob

    Si nisem nič zmislil, je vse res :)))
    Pejt pogeldat, res kuhajo krompir in majo pralni stroj na hodniku. Je blo tudi v cajtengu.

    • Mojca pokraculja

     Sej zato se pa smejem, k je vse res ! Kva se čmo jokat, brez veze. Sam da nau predpranje crknu ! Bo mel Putin stroške, sej veš Gorenc tale Varaždinec.

  • Aton

   Petek je, trinajstega. A veš da na tak dan lahko Rusi falijo Francijo in ode pralni stroj in ves hodnik.

   • NATO bluzi da je vse to zaradi Irana

   • dob

    če zadenejo vzhodni blok, bo šel Erjavc v zahodnega in odnesel pralni stroj s sabo.

 • če ne plešeš kot zahtevajo amerosi ti začnejo okoli države kopičit na tisoče vojakov in vojaško mašinerijo

 • xtc

  uBOGI rusofilčki se ne morejo sprijazniti ;da je večina in to velika ruske robe navadna kložja za na odpad;neuporabna;pokvarljiva in zanič izdelana še težje pa sprejemajo resnico;da se Rusija gospodarsko seseda in gre po poti svoje predhodnice CCCP v razpad;na kar je opozoril že Gorbatschow ;kot glavbnega krivca pa imenoval Putina:

  • valentin

   Naj te podučim, stari tehnični maček z izjavo, ki si jo velja zapomniti. Tista tehnična rešitev ali izdelek, ki je najpreprosteji in deluje, je najboljši !

   • xtc

    Torej so bile ameriške modifikacije nezanesljve zadeve nepotrebne torej bi bilo bolje ;da bi vsaka tretja raketa padla nazaj?
    Ja res si tehnični maček:

    • valentin

     Ali si kdaj slišal rek : ” Ne rini z glavo skozi zid ” !

  • rubec

   Ni vse tako zanič. Ko je hud naliv si jaz na glavo navlečem rusko olagumo. Druga pokrivala ne pomagajo.

   • xtc

    TI a ono z dodatno opremo REMA tip_top?

  • no pol česa te je strah, če je vse tako zanič?

 • boljše da Evropske države pokleknejo in sprejmejo vsako zahtevo amerosov, kot pa da se spet zažene Operation Gladio

 • xtc

  Pustimo sedaj ubupno kričanje rusofilčkov ker Rusija crkuhe in njuihov obnemogli bes in trolanja:
  Poglejmo realnosti v oči:
  Že v yu smo bili deležni podobne trolave propagande kot jo zganjajorusofilčki tule in tudi levo komunistični mediji:
  BILI SMO PRIČE PREPRIČEVANJU O “NAJMODERNEJŠEM;NAJBOLJŠEM;NAJNAPREDNEJŠEM” RUSKEM OROŽJU ;KI BO POMETLO Z IMPERIALISTI;KI VSE BOLJ ZAOSTAJAJO zda PA SO TIK PRED PROPADOM IN BANKROTOM_SKRATKA RUSOFILSKA PROPAGANDA JE IDENTIČNA ONI KOMUNISTIČNI JUGOSLOVANSKI;KAR POVE VSE O TEH LJUDEH:
  Nadalje ;da je Putin s klanom čisti komunist ni treba pisati posebej to dokazuje KGB poreklo in metode zlorabe oblasti in obračunavanje z opozicijo;kar je identično slovenskemu stanju tudi slika gospodarskega ustroja in delovanja države:
  Da pa je Putin komunist dokazuje še ena neumna poteza;ki je pač navada komunistov;da pač s svoje kože ne morejo:
  Putin ponavlja vse napake voditeljev pred Gorbatschowom;ki so se šli oboroževalno tekmo z ZDA IN spravili CCCP na gospodarski kant in razsulo_kajti vse je šlo za orožje gospodarstvo pa se je sesedlo;ker ni imelo kam več kaj prodati zaradi zanič kvalitete;nedoseganja standardov;zastarelosti;neknkurenčnosti in je propadalo isto zgodbo ponavlja Putin država tone v recesijo in gospodarski zlom industrija peša;samooskrba je nikakva gospodarstvo se lomi in to je zaznal tudi Gorbatschow ;ki je dojel kam to pelje v kolaps in razpad države:;ko zmanjka denaja postopoma za vse:
  Težava Rusije je ;da cene nafte in surovin drsijo in lahko na nizkih cenah vztrajajo zelo dolgo;sploh ;če kriza še stisne:
  Torej bodo prihodki nizki stroški države pa visoki;ob tem je treba povedati ;da se pojavljajo tudi novi igralci s surovinami torej konkurenca:
  Torej je treba izvažati orožje in izdelke toda kaj?
  Orožje Rusi lahko prodajajo le še par državam vse več jih vstopa v Nato ostali izdelki pa so za urejene konkurenčne trge neuporabni;lahko jih plasirajo v tretji svet;ki izvaža surovine a kaj bodo z njimi?Tudi njihova strojna oprema;računalniki;stroji ;traktorji;bela tehnika je ob zahodni konkurenci roba za Dinos isto pohištvo itd torej nič od nič:
  Skratka Putin je s svojo neumnostjo spravil Rusijo na pot CCCP_NOTRANJEGA RAZPADA IN GOSPODARSKEGA KOLAPSA ;ki bo Rusijo obubužal in razbil enako kot CCCP;kajti državo bo sesul gospodarski kolaps in to je zaznal Gorbi:
  Putn bitke z ZDA in NATOM ne MORE dobiti ravno zaradi zanič gospodarstva kot CCCP;neumno je sprejel taktiko gospodarskega izčrpavanja enako je CCCP spretno podtaknil Reagan(ob zmagi Trumpa nič drugače);kajti ZDA imajo DELUJOČE GOSPODARSTVO IN EKONOMIJO rUSI PAČ NE IN TO JIH BO PELJALO:
  nAMESTO ;da bi PUTIN dvignil celotno gospodarstvo je raje svojim kolegom tajkunom prepustil fevde;ti pa so z najetimi krediti pri Judovskih bankah olastninili firme;nakraden denar naložili v tujino;dolgove pa preko napol državnih bank prevalili na državo Rusijo in tu je kavelj:ZDA ne bodo nikogar napadle ampak bodo Rusijo enako izčrpale gospodarsko kot so CCCP_SO ŽE GLOBOKO ZABREDLI;KO ODPOVE GOSPODARSTVO PADE DRŽAVA V KOLAPS ;KER NI VEČ DENARJA ZA NIČ;TAJKUNI PA HITRO NE BODO VEČ PRIJATELJI vLADOTA: seveda pa velja opomniti še nekaj ;kar je bilo videti oni dan na RTV večina novinarjev s transparenti ;ik pozivajo k pobijanju je levakov in zagrizenih rusofilov ter tudi družinsko nagnjeni h komunizmu in njegovim rabotam in goreči rusofili kar pove tudi marsikaj o spregi rusofilije;komunizma in drugih rabot:
  Oni dan je administrator opmnil enega komentatorja;da beseda golazen v civilizirani družbi kot je Slovenija ne obstaja_vsaj za ljudi ne: Me pa dogajanje na RTV prepriča;da Slovenija ni civilizirana družba saj javni uslužbenci in komunisti;kar javno in brezsramno pozivajo k pobijanju opozicije:
  Sedaj pa me zanima mnenje admina;kako imenvati te ljudi;ki so zmoži tako nizkotnih pozivov in to še na prisilnih plačilnih plečih naroda tudi teh ;ki jim obljubljajo linč?

 • sunday

  francijo bi “ruknli”, no ja tam so tako sami musliči in pa črni!!!

 • Aton

  Pravzaprav je to rusofilstvo zanimivo. Lahko bi ga povezovali s komunizmom. Toda prav Rusi so najbolj poteptali to idejo z prebogatimi tajkuni na eni in brezpravnimi zapitmi delavci na drugi strani. Torej ostane samo ljubezen do velikega nezmotljivega faraona na zemlji. Zakaj le – saj imamo svojega najkrajšega!

 • Dostmamrecesije

  Ubogi Putin. Bojim se, da bo ta raketa padla na njihovo ozemlje in s tem bo uničil celo Rusijo. Kvaliteto bo treba dvigniti, če se bo hotel kosati z drugimi.

 • Pikopi

  Ravno tako se vedete, kot da države Vzhodne Evrope nebi imele svoje besede, kakšne ameriške rakete na ruskih mejah? To so rakete na meji Nato-Rusija. Problem pa je, ker se Moskva ni nikoli sprijaznila z izgubo svojega vplivnega območja. Pač vmes med EU+ZDA in Rusija danes skoraj ni več sivega nevtralnega polja. Sigurno bi Rusi tudi imeli svoje rakete v Mehiki in Kanadi kot nekateri pravite ampak ti dve državi spadata pod Zahod. Ima pa Rusija na meji z ZDA med Aljasko in daljnim ruskim vzhodom svoje rakete. Vendar pa je najbolj porajajoče dejstvo to, da se sam EU želi obraniti pred potencialno rusko balistično grožnjo, seveda to ustreza tudi politiki Washingtona, Moskva pa besni. Rusija zgleda ni navdušena na enotno zunanjo politiko Evrope – skupnosti EU, saj postaja še ena močna politična tvorba, vsaj gospodarsko, če še ni vojaško, poleg ZDA, ki je trn v peti aspiracijam Moskve po vplivnih sferah in dodaten rival. Med giganti močnih centrov odločanja kot so ZDA, EU in Kitajska ter morda Indija v prihodnje, celo Japonska ima večji BDP, Rusija kar malo zbledi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!