Ne samo rasistično, BLM tudi protikrščansko gibanje: Pozivajo k uničevanju cerkva ter podiranju kipov Jezusa in Marije

Eden od vodilnih glasov BLM Shaun King poziva k uničevanju cerkva, ter razbijanju kipov Jezusa (foto: EPA)

Če se je začelo s kipi generalov Konfederacije in eskaliralo v napad na koloniste, sta najnovejši tarči radikalnega črnskega gibanja BLM Jezus Kristus in blažena devica Marija. Kar je samo po sebi naravnost smešno, kipe Jezusa in Marije in pozive, k njihovemu uničenju vodi Shaun King, preverant, ki se pretvarja da je črn, navkljub temu, da so ga v preteklosti že razkrinkali kot belca.

“Da, mislim, da bi morali kipi belega Evropejca, za katerega trdijo, da je Jezus, pasti,” je v ponedeljek, 22. junija 2020 tvitnil eden vodilnih predstavnikov gibanja BLM (črna življenja štejejo), Shaun King.

Po mnenja Kinga, ki je belec, ki se izdaja za črnca, v preteklosti je celo lastno mamo obtožil, da je prevarala njegovega očeta s črncem, da bi upravičil svoj aktivizem, so kipi Jezusa Kristusa oblika bele nadvlade.

Kaj takega je lahko res samo, če King zagovarja, da črnci niso sposobni narediti dostojnega kipa, kar je sodeč po tisočletni tradiciji in kulturi subsaharske Afrike še kako res. Če ne bi bilo belih kolonizatorjev, bi subsaharska Afrika še danes živela v džungli.

“Vse stenske slike, pobarvana steklena okna z belim Jezusom in njegovo evropsko materjo in njihovimi belimi prijatelji morajo pasti. So ogabna oblika bele nadvlade. Ustvarjeni kot orodja zatiranja. Rasistična propaganda.”

Mogoče, če bi King kdaj obiskal Afriko, bi v njihovih cerkvah našel črnega Jezusa, kakor lahko v Mehiki naleti na mehiškega Jezusa in v Aziji na azijskega Jezusa, s tankimi brčicami in poševnimi očmi. Ali pa lahko obišče Južno Korejo in si ogleda kip Jezusa, ob katerem še Heraklej deluje kot pohleven mladič. Tisti kip Jezusa ne izgleda, kot da je pribit na križ, temveč kot da je križ pribit nanj.

Na podobnost med BLM, ki jih podpirajo Demokrati in Ku Klux Klanom, ki so ga Demokrati ustanovili, je po poročanju RT opozoril novinar in filmar Mike Cernovich. “KKK je požigal cerkve,” je spomnil Cernovich in dodal, da King “nadaljuje s tradicijo demokratskega nasilja proti cerkvam, ter na Twitterju podpihuje zvezne zločine iz sovraštva.”

Ivan Šokić