fbpx

Ne zdaj, Greta: Pozornosti ni dobila s špekulacijami o okužbi s covid-19, sedaj znova poskuša

Greta Thunberg (foto: EPA)

Švedska avtistična najstnica Greta Thunberg te dni trpi za pomanjkanjem pozornosti. Če je bila še nedolgo nazaj v središču pozornosti zaradi svojega džihada proti “podnebnemu segrevanju” je zaradi izbruha pandemije covid-19 padla na stranski tir. Pozornost je sprva želela pridobiti s trditvami, da je mogoče tudi sama okužena s covid-19, ko se to ni izšlo, pa je ponovno začela z vztrajanjem, da se je navkljub neposredni nevarnosti pandemije wuhanskega koronavirusa še vedno treba boriti tudi proti globalnemu segrevanju.

22. aprila je bil Svetovni dan Zemlje, priliko pa je švedska avtistična najstnica Greta Thunberg, ki je zaslovela s ‘špricanjem’ šole in sedenjem na pločniku v imenu boja proti globalnem segrevanju, da bi ponovno pritegnila pozornost nase. Vse odkar je prišlo do pandemije covid-19, medije veliko bolj zanima število okuženih, Thunbergove pa kot kaže nihče več ne “povoha”.

Pred časom je tako poskusila s trditvami, da se je s covid-19 morda okužila tudi sama, kar se je hitro izkazalo za neresnično. Tako ji ni preostalo drugega, kot da se vrne k svojemu prvotnemu sporočilu, t.j. boju proti podnebnemu segrevanju.

Pandemija covid-19 bolj učinkovita v boju proti podnebnim spremembam od Thunbergove
Po njenem mnenju, kakor piše RT, bi se morali v času “podnebne in okoljske krize” posvetiti tako pandemiji covid-19, kot tudi podnebni krizi.

Klici Thunbergove na socialnih omrežjih niso naleteli na odobravanje. “Koliko ljudi, ki jih je srečala, ali pa so se udeležili katerega od njenih shodov je sedaj bolnih … ostanite v šoli otroci,” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja, ki se je obregnil ob dejstvo, da je Thunbergova začasno prenehala s šolanjem, da bi lahko po svetu pontificirala o potrebi po boju proti podnebnim spremembam. “Lepo je bilo, je ne poslušati,” je komentiral drugi.

Nekateri so celo v šali zapisali, da je koronavirus Gretin bolj učinkoviti tekmec v boju proti podnebnim spremembam. Glede na to kako zelo so strmoglavile cene nafte zaradi upada porabe, bi lahko celo imeli prav.

Ivan Šokić