fbpx

Necenzurirano.si cenzurira resnico: Papež se je danes srečal z Orbanom

Dokaz, da je Necenzurirano.si lažniv portal. Papež Frančišek je namreč danes prispel na Madžarsko in se v Budimpešti srečal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom. Pogovora, ki je potekal ob robu mednarodnega evharističnega kongresa, se je udeležil tudi madžarski predsednik Janos Ader. Pred nekaj dnevi pa so na portalu Necenzurirano.si  zapisali: “Papež Frančišek se je ob prihajajočem obisku Madžarske odpovedal državniškemu srečanju z Viktorjem Orbanom, ‘branikom’ krščanske Evrope.”

Objavo so delili tudi osrednji mediji in prispevali k širjenju neresničnih informacij. Na mestu bi bilo, da bi se opravičili za širjenje laži.

Srečanje, ki je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa trajalo približno 40 minut, je potekalo po predvidenem programu in v “prisrčnem vzdušju”, so sporočili iz Vatikana. Med temami pogovora so bile vloga Cerkve na Madžarskem, varovanje okolja in zaščita družine, so dodali. Papež je po pogovoru dejal, da sta imela z Orbanom prijeten pogovor o okolju in družini.

https://twitter.com/visegrad24/status/1436962650022363136

Papež bo med predvidoma osemurnim obiskom na Madžarskem maševal na osrednjem trgu v Budimpešti in se srečal z državnimi škofi, predstavniki različnih krščanskih kongregacij in voditelji madžarske judovske skupnosti. Nato bo odšel na sosednjo Slovaško, kjer bo na obisku do srede.

Sara Kovač