Nekdanji vodja nemške obveščevalne službe: 90 odstotkov mladih novinarjev na javni televiziji je opredeljenih levičarjev!

Datum:

90 odstotkov mladih novinarjev na javni televiziji se opredeljuje za zelene in levičarje,” je dejal Hans-Georg Maaßen, nekdanji vodja nemške obveščevalne službe.

Tünde Volf-Nagy se je v oddaji Vasárnapi Újság Radia Kossuth pogovarjala s Hansom-Georgom Maaßenom. Maaßen je bil do leta 2018 vodja nemške obveščevalne agencije (Bundesverfassungsschutz), vendar so ga zamenjali, ker si je drznil zanikati, da so skrajno desničarske skupine lovile migrante v Chemnitzu. Razmere v mestu so se zaostrile, potem ko je iraško-sirska skupina na ulici zabodla moškega, nemški mediji pa so se “bali” za migrante. Maaßen bo na septembrskih zveznih volitvah ponovno kandidiral kot kandidat CDU. Vendar pa vsi v njegovi stranki niso zadovoljni s tem. Maaßen pravi, da je žalostno, da nekateri njegovi strankarski kolegi menijo, da morajo biti vsi v CDU levičarji.

Tudi Maaßen na primer pri vprašanju migracij izpoveduje konservativne vrednote, čeprav se raje označuje za realista. “Nisem proti migracijam, če pomagamo ljudem, ki potrebujejo pomoč. Vendar odločno nasprotujem politikam, ki spodbujajo politično nesmiselne migracije brez kakršne koli usmeritve ali nadzora. Zato menim, da je vodilno načelo strog nadzor migracij. To je, mimogrede, tudi zakonsko določeno,” je dejal.

Družbo obvladujejo levi mediji
Maaßen je dejal, da se z njim strinja veliko ljudi, vendar je ena glavnih težav ta, da se ti glasovi ne slišijo v medijih, saj so novinarji v Nemčiji večinoma zeleni in levo usmerjeni. “90 odstotkov mladih novinarjev na javni televiziji se opredeljuje za zelene in levičarje,” je dejal Maaßen. Dejal je, da so Madžarska in druge države pomagale zmanjšati migracije, Nemčija pa ni storila veliko za reševanje razmer, saj v Nemčijo še vedno vsak dan prispe na stotine ljudi, ki zaprosijo za status begunca. Dejal je, da razmere na Lampedusi in v Sredozemlju resno ogrožajo migracijsko politiko.

Foto: epa

Glede boja za kanclerski položaj v svoji stranki je dejal, da je Laschetova kandidatura dejansko pripeljala do odhoda nekaterih ljudi, saj bi Laschet nadaljeval politiko Merklove, medtem ko so mnogi želeli spremembo smeri. Tisti, ki imajo realistične in konservativne vrednote, imajo trenutno malo možnosti, je dejal, vendar bi si želel, da bi se CDU vrnila k temu profilu. Vendar pa je po njegovih besedah najpomembneje, da se prepreči, da bi Zeleni postali kancler ali zmagali na volitvah. Po njegovem mnenju bi bil to korak k socializmu. Dodal je, da je velik zagovornik Evrope, saj lahko skupaj najbolje ohranimo svojo neodvisnost, identiteto in mir, zato je sodelovanje zelo pomembno. Vendar je dejal, da nasprotuje centralizirani Evropi.

Evropska birokracija je v zadnjem desetletju že večkrat odpovedala: pri migracijski politiki, reševanju evra, nabavi cepiv. Številne odločitve bi bilo treba vrniti nacionalnim državam, saj jih je mogoče veliko bolje rešiti na lokalni ravni kot pa s centralno birokracijo v Bruslju, ki temelji na načrtovanem gospodarstvu,” je še dejal.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...