fbpx

Nemci ogorčeni, ker je 200 migrantov napadlo policiste, dogodek šokiral celo nemškega notranjega ministra!

Na sliki desno nelegalni migrant Yussif O., ki trenutno čaka na deportacijo (vir: twitter)

Potem ko so v sredo zvečer azilanti v sprejemnem centru v Ellwangenu napadli policiste, ki so prišli po enega od ilegalnih migrantov, ki bi ga morali deportirati, so dan kasneje delo navadnih policistov opravili pripadnikih specialcev, ki so aretirali še 33 drugih azilantov, ki so sodelovali v napadu.

Dogodek je spodbudil nemške oblasti, da še dodatno zaostrijo delovanje proti nelegalnim migrantom ter olajšajo postopek deportacije tistih, ki se uprejo policistom ali na kakršenkoli način prekršijo zakon.

Policisti so v sredo prišli po ilegalnega migranta iz Toga, 23-letnega Yussifa O., ki bi moral biti deportiran. Policiste je po poročanju Večernjega v trenutku obkrožilo in napadlo 200 preostalih azilantov, pri čemer je bil poškodovan policijski avto, sami policisti pa so se bili prisiljeni umakniti.

Nemški specialci so aretirali enega od azilantov, ki so napadli policiste. (Vir: Večernji)

V četrtek so začeto dokončali pripadniki specialnih enot, ki so z uporabo sile privedli Yussifa O. ter aretirali še 33 drugih azilantov, ki so sodelovali pri onemogočanju njegove mirne privedbe.

Nemci zgroženi
“Nisem za uporabo sile, ampak pri takem nedopustnem obnašanju je razkazovanje mišic edini način, da stvari ostanejo pod kontrolo,” je povedal eden od stanovalcev v bližini azilnega centra v Ellwangenu. Youssif O. je bil po zaslišanju skupaj s 33 migranti priveden v deportacijski center. Nemške oblasti so najavile, da v bodoče enaka usoda čaka vsakega azilanta, ki bo kršil zakon.

Nemški specialci so aretirali 33 azilantov, ki so napadli policiste. (Vir: Twitter)

“Dogodki v Ellwangenu so klofuta vsakemu poštenemu človeku, klofuta vsakomur, ki spoštuje zakon in red,” je povedal nemški notranji minister Horst Seehofer. “Neverjetno je, da se ljudje, katerim smo ponudili zatočišče in namestitev, obnašajo na tak način. To je nedopustno in vsi, ki so sodelovali pri tem, bodo kaznovani,” je zaključil.

Ivan Šokić