fbpx

Nemčija deportirala zavrnjene prosilce za azil: 46 jih je že pristalo v afganistanskem Kabulu, med njimi tudi 15 kriminalcev!

Foto: Twitter

Na današnji praznik Marijinega vnebovzetja je v Kabul že prispela skupina 46 Afganistancev, ki jim je Nemčija pokazala rdečo luč pri njihovi prošnji za azil. Očitno jim v lastni državi le ni šlo tako slabo, kot so hoteli prikazati v Nemčiji, in tako je danes letalo na glavnem afganistanskem letališču pristalo ob 8.30 po lokalnem času.

Od decembra 2016 je to že 15. takšna letalska pošiljka iz Nemčije, s katerimi izvajajo prisilne deportacije v Afganistan vseh tistih ilegalcev, ki niso bili spoznani kot upravičenci do azila v Evropski uniji. Skupno so tako v svojo domovino vrnili okrog 350 Afganistancev, ki jim je bila v Nemčiji zavrnjena prošnja za azil, piše STA.

Nemško ministrstvo za notranje zadeve razkriva, da sta v skupini 46 ljudi, ki so jih danes deportirali nazaj v Afganistan, tudi dva človeka, osumljena kaznivih dejanj. Skupino je na poti spremljalo več kot sto policistov.

Letalo z omenjenimi migranti je poletelo iz Münchna, tiskovna predstavnica nemškega notranjega ministrstva Eleonore Petermann pa je razkrila, da so deportirani ilegalci vsi moškega spola, piše spletna stran Nzherald.co.nz. Medtem ko mainstream mediji poročajo, da naj bi imela le dva kriminalno preteklost, je Petermannova izjavila, da vračajo v svojo domovino kar 15 takšnih ilegalcev, ki so storili različna kazniva dejanja!

M. S.