Nemčija v šoku: Samo v enem dnevu zaklali kar pet ljudi!

Foto: iStock

V zadnjem tednu se je samo v enem dnevu v različnih nemških mestih zgodilo pet napadov z noži. Pri dveh so odkrili, da gre za povzročitelje z migrantskim ozadjem, preostalih niso uspeli identificirati.

Zadnji nedelja se je v Nemčiji izkazala kot ena izmed bolj nemirnih, saj so napadalci v enem samem dnevu povzročili pet napadov zoper telo, pri čemer so več oseb morali hospitalizirati.

Napadi so začuda celo medijsko dovolj obravnavani, saj so se zgodili v mestih, kjer nekoč ni bilo kriminala in so veljala za mirna ter varna, poroča nemški Bild.

Več napadov ima migrantsko ozadje
Prvi napad se je zgodil v Kölnu, v nekem nočnem lokalu, v prepiru dveh oseb pa je eden izmed njih potegnil nož in drugega zabodel, zaradi česar so ga morali odpeljati na urgenco. Policija je prijela 26- letnega moškega.

Naslednji se je zgodil v mestu Lingen na Spodnjem saškem, kjer sta dva moška s kolesa potegnila 44- letno žensko in jo skušala umoriti. Napadalca niso uspeli identificirati.

Tretji napad se je zgodil v Nurnbergu, žrtev pa je bila 18- letnica, ki jo je napadel in zabodel 25- letni Iračan, prosilec za azil.

Četrti napad je povzročil osumljenec “arabskega videza” v kraju Mülheim, v sostorilstvu so sodelovali še štirje drugi osumljenci.

Zadnji napad v nedeljo pa je povzročil 19- letnik v Frankfurtu. Skupaj s še sedmimi drugimi so oropali 22- letnega moškega in ga nato zabodli. Glavni osumljenec se je sam predal policiji.

C. Š.