Nemčiji zaradi prehitrega prehoda na “zeleno energijo” grozi 14-dnevni električni mrk

Datum:

“Zahvaljujoč hitremu prehodu na zeleno energijo se nemška mesta že pripravljajo na redukcije elektrike. Tole je pismo župana Hornbacha, da lahko hujše ohladitve povzročijo izpad električne energije in naj nabavijo najnujnejše življenjske potrebščine,” ugotavlja Jože Biščak, direktor Demokracije. 

Kot navaja župan mesta Hornbach Reiner Hohn, trenutno živijo v turbulentnih časih: pandemije koronavirusa, omejene oskrbe, krize s plinom, pomanjkanja električne energije, podražitve in težave z dostavo, zlasti v gradbeništvu. Ob tem je opozoril na možnost, da bi v zadnjem delu letošnje zime nastopil hujši mraz, kot se to trenutno dogaja v ZDA. V tem primeru bi utegnili imeti težave z dobavo elektrike oziroma izpadom električne energije.

Dobavitelji električne energije so se že predhodno odločili za prekinitev. Govora je o načrtnem zaustavljanju podjetij, “ugašanju” mest in zveznih dežel, če bi do pomanjkanja električne energije dejansko prišlo. “BlackOut” pomeni izpad električne energije za približno 14 dni, lahko pa bi prišlo “le” do “BrownOut”, kar pomeni izpad električne energije za najmanj od 2 uri do 2 dni.

Zaskrbljujoče pismo župana Hornbacha (Foto: Twitter)

Ob tej priložnosti sprašuje svoje someščane, ali so za takšne primere pripravljeni. Če niso, naj razmislijo o nakupu vsega potrebnega, kar je navedeno v priloženih brošurah, in sicer vsaj za obdobje 14 dni. Tako bodo dobro preskrbljeni s hrano tudi v primeru težav z dostavo in oskrbo.

Sončne elektrarne (Foto: Pixabay)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...