Nemška javnost šokirana: Verski tekst v arabščini, ki ga je stuttgartski morilec Mohammed objavil tik pred svojim grozljivim zločinom, nakazuje, da bi šlo lahko za umor iz verskih razlogov!

Grozovit umor je Issa M. izvedel sredi ulice v Stuttgartu (Foto: Twitter)

Potem ko so številni nemški mediji poročali, da je bil vzrok za brutalni umor Kazahstanca z nemškim državljanstvom, ki ga je v nemškem Stuttgartu izvršil jordanski Palestinec Issa Mohammed, zasebne narave, vedno glasnejše postajajo govorice, po katerih naj bi razlog za nepredstavljivi zločin tičal kar v veri oziroma verskem fanatizmu. Temu pritrjuje tudi dejstvo, da je Mohammed tik pred izvršitvijo umora na svojem Facebook profilu objavil versko besedilo, napisano v arabščini.

Nemško javnost še naprej pretresa nepredstavljivi zločin 28-letnega jordanskega Palestinca Isse Mohammeda, sicer migranta, v Nemčijo prispelega leta 2015, ki je v sredo s katano sredi ulice večkrat zabodel Kazahstanca z nemškim državljanstvom, svojega nekdanjega sostanovalca Wilhelma, in to vpričo njegove 11-letne hčere. Potem ko so sprva praktično vsi nemški mediji trdili, da je šlo za umor iz osebnih razlogov, pa zdaj vedno glasnejše postajajo govorice, po katerih naj bi razlog za nepredstavljivi zločin tičal kar v veri oziroma verskem fanatizmu. To po poročanju spletnega portala Voice of Europe potrjuje tudi dejstvo, da je Mohammed tik pred izvršitvijo umora na svojem Facebook profilu objavil versko besedilo, napisano v arabščini.

Posnetki Mohammedovega Facebook računa, iz katerih je razvidno, da je le nekaj ur pred zločinom objavil zapis, v katerem je v arabščini izpovedal brezpogojno zvestobo Alahu, so se na internetu pojavili v nedeljo. V omenjeni objavi je brutalni morilec zapisal: “V imenu Boga usmiljenega bo umrl vsak človek.” Ob tem je dodal: “Verjemite v vsemogočnega Boga.”

Mohhamedova objava na Facebooku (Foto: posnetek zaslona)

Za muslimane vera in nasilje nista nekaj protislovnega
Omenjena objava, ki dokazuje, da za muslimane vera in nasilje nista nekaj protislovnega, ter hladnokrvnost, s katero je Mohammed izvedel grozljivi zločin, zagotovo postavljata trditev, da je šlo za umor iz izključno osebnih razlogov, v senco dvoma. Več kot očitno torej je, da je enoznačen odgovor o pravem vzroku za strašljivi zločin v Stuttgartu, katerega posnetki so šokirali svetovno javnost, zaenkrat še nemogoče podati.

Rajko Golob

 • pajot

  V imenu Boga usmiljenega bo umrl vsak človek.
  Lepo. Tudi on bo.
  Kdor se loti meča,bo z mečem pokončan.
  Komaj čakam.
  Pa lepe pozdrave tanji fajon.

  • me

   z mečem????

   • pajot

    No ja,da se uporabit tudi kakšno drugo sredstvo.

 • antimur

  Pri muslimanih gre vse po navodilih vere. Zapovedano jim je, da morajo džaure nemuslimane) uničevati in to muslimani počnejo. Da je tako vedo vsi, razen Merkelce, Macrona, Kučana, Šarca, Fajonke itd. Oziroma vedo, pa to z obemi krvavimi tacami podpirajo.

 • Antonius

  Da je človek, rojen v krščanskem svetu, ponotranjil proces kulturnega in družbenega razvoja, ki ga živimo danes je potreboval 2500 let.
  Muslimanski multikulturni prispevek k današnjemu svetovnemu nazoru Evropejcev in Evrope je zgolj kri, zahrbtnost, nasilje, obrezovanje ž. spolovil in šerijatarski pravni sadizem.

  • Observer

   To govorite za Katoliško cerkev. V zgodovini imamo primer Valdenzev, Hugenotov, Puritancev, Kalvinistov, Luteranov, itd. ki niso nobenemu skrivili lasu, nobenega niso obglavili za to, ke ni hotel postati Kristjan, nobenemu niso vsiljevali svoje vere, ker so vedeli, da je vera dar in ne nekaj v kar človeka prisiliš. Še posebej Valdenzi. Oni niso potrebovali 2500 let, oni so od dneva 1, ko so postali Kristjani, živeli tako kot pravi Gospod Jezus Kristus, in za to so bili preganjani in pomorjeni s strani Katoliške cerkve in njenih kraljev.

   • Antonius

    Težko je z vami, ker niste sposobni prepoznati bistva. Valdenci Hugenoti in ostali našteti so samo dodana *vrednost* k skupnemu verskega izročila, ki ga skozi družbeni razvoj in kulturo živimo danes.
    Ker se tako zelo trudite krščanstvu pripisati vse in samo najslabše, vam prav zaradi vašega tozadevnega napora priporočam, da se pozanimate do kam so pred stoletji muslimanski šerijatarji prijahali v takratni Evropi in kakšno devizo so s seboj prinašali
    Kot nas zgodovinarji poučujejo niso bili niti turisti in še manj, turistični delavci.
    Observer, za spregled stoletij družbenega in kulturnega razvoja je mikroskop popolnoma neprimerno orodje.
    ——- Tako ste zagnani, da niste sposobni ločiti vero od institucije. Najbrž vas fdv daje?
    Zbogom

    • Observer

     2 Peter 2
     1 Med ljudstvom pa so nastopili tudi lažni preroki, kakor bodo tudi med vami lažni učitelji, ki bodo skrivaj uvajali pogubne ločíne. Celo Gospodarja, ki jih je odkupil, bodo tajili. S tem si bodo tudi nakopavali naglo pogubo.
     2 In mnogi bodo sledili njihovim razuzdanostim in po njihovi [RKC] krivdi se bo preklinjala pot resnice.
     3 Zaradi svoje lakomnosti vas bodo izkoriščali z izmišljenimi besedami. Toda obsodba nad njimi že davno ne počiva in
     njihova poguba ne dremlje.

     • Common Sense

      Sam, da ti je všeč, da se po novem s katano kolje po ulicah. V končni fazi, sto ljudi, sto čudi. Sam’, da ne boš ti nekoč na vrsti.

     • Observer

      Kdo je rekel, da mi je všeč? Jaz sem se odzval na Antoniusov komentar, da smo Kristjani baje potrebovali 2500 let, da smo se iz krvoločnih inkvizitorjev in divjakov počasi civilizirali, česar muslimani, vsaj tale katana vihrajoč fanatik, niso sposobni storiti. Jaz sem samo to komentiral, ker mi gre na živce, da ljudje enačite mesarsko klanje RKC cerkve in zatiranje napredka v zgodovini s krščanstvom. Imamo veliko primerov pravega krščanstva. Jaz sem navedel Valdenze in ostale. Ti so bili popolnoma miroljubni, pravi Kristjani, za razliko od nekrščanske RKC. Zato pa jih je RKC preganjala in morila, kot je napovedal Gospod Jezus Kristus, da se bo godilo njegovim sledilcem. Islam je samo druga stran istega kovanca. Pravi Kristjani niso potrebovali 2500 let, da so postali civilizirani. Ampak so bili civilizirani od dneva št. 1, ko so postali Kristjani. Nobenega niso preganjali in pobijali.

     • Clemen J.

      Jst sem pa ti napisal da pred 11 stoletjem kristjani niso nikogar klali v imenu religije. Krscanstvo se je sirilo iz BV-ja v evropo in afriko po mirni poti. Sele v 11 stoletju ko je bil prvi križarski pohod, in kasneje ko so se začele nove veje krscanstva kar je pripeljalo do razkroja znotraj krscanstva. In nato v temni dobi 15 stoletje ko se je začela inkvizicija. Ti pa potem nekaj bluziš, da so krščani ustvarili islam, in podobno, ker nočeš sprejeti da je islam 10x bolj krvoločna religija, ki je pobila cca miljardo ljudi in se je sirila samo z mečem. Prvi jihad 8 let po nastanku, prva vojna zaseg mekke,.. tako da raje kaj preberi

     • Observer

      Massacre of Verden
      https://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_Verden

      Krst pri Savici
      http://www.pesnik.net/content/view/18/40/

      Kristjani niso nobenega pobijali res je, katoličani pa so. Razlika je med krščanstvom in katolištvom. Razen seveda če zanikaš zgodovino. Seveda se je krščanstvo širilo miroljubno, jaz tega ne zanikam. Katolištvo se ni širilo miroljubno. Med krščanstvom in katolištvom je velika razlika. Inkvizicija se je začela s papežem Inocentom 3, do katerega je pristopil menih z imenom Dominik, ki je neuspešno poizkušal Valdenze prepričati v katolištvo, oni so mu pa iz Svetega pisma močno dokazali, da je on tisti, ki se moti. Po njem je bil ustanovljen red Dominikancev, ki so prvi od redov prevzeli nalogo inkvizicije. Inocent 3 je potem razglasil inkvizicijo v 13. stoletju. Inkvizicija pa se je dogajala, že v prejšnjih stoletjih, vendar lokalno, v manjšem obsegu.

      http://www.cathar.info/cathar_inquisition.htm

      https://en.wikipedia.org/wiki/Albigensian_Crusade

      Si prepričan, da nisi ti tisti, ki trpi pod Dunning-Kruger sindromom? Sedaj sem ti namreč dokazal, da ne poznaš vse zgodovine krščanstva, niti katolištva. Malo manj ega, arogantnosti, pristranskosti, napadanja in več objektivnosti.

      Ponovitev takšne krutosti s strani katolikov smo videli v Jasenovcu in še kje drugje, tudi v komunizmu, ki je prav tako bil del inkvizicije in druga stran istega kovanca. Stalin je namreč pobijal Ruske pravoslavce, katere katoliška cerkev od nekdaj sovraži. Ampak se ne bom spuščal v to, ker je očitno, da nisi sposoben prenesti resnice, zato jo asasiniraš z oznako teorija zarote.

      Nikjer nisem trdil, da Islam ni krvoločna religija. Samo kdo stoji za njegovo ustanovitvijo. Če bi ti res prebral Sveto pismo kot tukaj oholo in arogantno trdiš potem bi vedel tole neizpodbitno Kristusovo razodetje apostolu Janezu po svojem angelu:

      Razodetje 18

      24 V njej se je našla kri prerokov in svetih ter vseh, ki so bili umorjeni na zemlji.«

      VSEH, ki so bili umorjeni na zemlji, Clemens. Veš kaj to pomeni? To pomeni tudi tistih s strani Islama, nacizma, komunizma, itd. zato ker Vatikan stoji za ustanovitijo vseh te lažnih religij in ideologij. Ker pa seveda tega Božjega razodetja ne verjameš, tudi ne moreš dojeti resnice, ki si jo označil za teorijo zarote. Vse poti vodijo še vedno v Rim. Zakaj misliš, da vsi diktatorji preteklosti in sedanjosti, vsi izvoljeni premieji, vsi kralji in kraljice, vsi levi in desni, spodnji in zgornji, še danes hodijo v Vatikan obvezno papežu poljubit roko? Bivši Jezuit Alberto Rivera je to razkril, ne jaz. In seveda knjiga Razodetja, ki pa je očitno ne veruješ.

     • Clemen J.

      Pa kaksne bedarije ti pises, katoličanstvo, protestantizem, pravoslavstvo,… so veje krscanstva.Se pravi ce so pobijali po tvoje katoličani so vbistvu pobijali kristjani, ker katoličani so kristjani.

     • Observer

      Dunning-Kruger sindrom.

      Če bi ti vedel o čem govoriš, če bi kdaj odprl Sveto pismo, potem bi vedel, da katolištvo ni krščanstvo ampak Skrivnost, Babilon Veliki, Mati vseh vlačug in gnusob na zemlji. Tako ji namreč reče Jezus Kristus v knjigi Razodetja. In če bi kdaj študiral podrobno grozote inkvizicije, bi vedel, da Rimokatoliška “cerkev” nikakor ne more biti krščanska. Rimokatoliška cerkev je zažigala Sveta pisma, samo zato ker so bila prevedena v jezike narodov. Torej zažigali so Božjo besedo. Mučili so ljudi z grozovitimi mučilnimi napravami. V inkviziciji so morili ljudi zaradi tako minornih “prekrškov” kot recimo, da so jim jim pod rokavom našli listek s prevededno Gospodovo molitvijo. Krščanske cerkve ne zažigajo Božje besede. To je delo Satana. Zato pa ji Gospod Jezus Kristus pravi SKRIVNOST, ker na površju slepim ljudem kot si sam, ki nimajo pojma izgleda kot krščanstvo, v bistvu pa je sestavljena iz tisočletnih Babilonskih poganskih obredov prekritih s celofanom krščanstva. In tako zavede vse vas, ki hodite naokoli s slepimi očmi.

      Pametuješ iz svojega ega in ignorance. Ne veš o čem govoriš.

      Mark 12b
      27 …Zelo se motite.«

      Razodetje 17
      5 Na čelu je imela napisano ime, ki je bilo: Skrivnost, Babilon Véliki, mati vseh vlačug in gnusob na zemlji.
      6 Videl sem, da je ženska pijana od krvi svetih in od krvi Jezusovih pričevalcev. [INKVIZICIJA]

      Matej 7
      15 »Varujte se lažnih prerokov, ki prihajajo k vam v ovčjih oblačilih, znotraj pa so krvoločni volkovi.
      20 Po njihovih sadovih jih boste torej spoznali.«

   • macon

    Pišeš kar je bilo pred najmanj 350 leti in hkrati fantaziraš o čistih in nedolžnih nekatoličanih.

    Hkrati te izgleda bolj malo motijo nasilni in fanatični muslimani v tem trenutku, ker si pravi opranoglavi nezavestni levičar.

    • Observer

     Najprej preberi in potem govori. Vse ostalo je Dunning-Kruger sindrom.

     http://www.reformedreader.org/history/wylie/toc.htm

     https://www.whitehorsemedia.com/docs/the_history_of_the_waldenses.pdf

     Potem pa si poglej še zgodovino bivšega Jezuita Alberta Rivera, ki se je spreobrnil v protestantizem in svetu (tistim, ki imajo ušesa) razkril resnico glede nastanka Islama. Ustanovil ga je Vatikan z namenom uničenja Kristjanov v Severni Afriki, nekatoličanov (predhodnikov protestantov), v 7. stoletju, ker se niso hoteli podrediti Vatikanu in z namenom uničenja Judov, da se dokopljejo do Jeruzalema. Načrt se jim je sfižil, ker je Islam postal tako močan in fanatičen, da jih je zverina, ki so jo ustvarili ugriznila v roko in se jim uprla. Sedaj papež ponovno uvaža muslimane v Evropo in jim umiva noge. Ker Rkc zaradi nastopa protestantizma na zahodu ne more biti več tako odkrito krvoločna kot nekoč, si je nadela ovčji kožuh (pod njim pa je volk) ponovno za ta namen uporablja Islam. Zgodovina se ponavlja. V Evropi torej gasimo požar, ki ga je zanetila Rkc 1400 let nazaj. Rkc nikoli ni preklicala Trentskega koncila v katerem razglaša protestante in vse ostale nasprotnike za heretike, ki jih treba pobiti. Rkc in Islam sta dve strani istega kovanca. Zakaj misliš, da imajo v Vatikanu svoje arhive v katere ljudje nimamo vpogleda? To prikrito zgodovino iz teh arhivov je razkril Alberto Rivera.

     • macon

      Leta 600 ni bilo nobenega Vatikana, en rimski škof, ki ga je cesar v Konstantinoplu zamenjal, če mu je tako zapasalo, konstantinopelski patriarh pa ga je gledal zviška. Nehaj s svojimi blodnimi teorijami zarote.

     • Observer

      Preberi si na internetu kaj pomeni Dunning-Kruger sindrom pod katerim trpiš, potem pa se raje izobrazi o tem kar sem ti zgoraj napisal. To ni nobena teorija zarote. Ta etiketa je prikladna vsem, ki ne marajo resnice.

     • macon

      Prečitaj si osnove osnov o papeštvu in ne blebeči v tri krasne, ker nimaš pojma.

     • Observer

      Sem si brez skrbi. Ti si nisi.

     • macon

      Zgodovino papeštva sem prebiral pred okoli 20 leti v angleščini. Če nisi sposoben predstaviti nobenega argumenta, raje molči.

      Bedarije o papežu, ki komandira vzhodnorimskega cesarja v 6. stoletju in to kar Justinijana, ki ga je komandirala kvečjemu žena Teodora, lahko piše samo popoln zgodovinski diletant.

     • Observer

      “Now I am seeing a double witness to this, as we so often see in prophecy. Just as Justinian (inadvertently) gave the Pope spiritual and legal power over the empire in 534 by establishing Church law as the law of the land, so also the Donation of Pepin in 754 gave the Pope temporal power. First law and then land. Historians are unanimous in telling us that this was a game changer in the history of the church.”

      https://www.gods-kingdom-ministries.net/daily-weblogs/2015/04-2015/the-donation-of-pepin-the-short-in-prophecy/

      “Gregory the Great: AD 590-604 A temporal ruler of Rome, using monastic establishments to spread spiritual rule throughout Europe – the pattern for the medieval papacy is in place.”

      http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?ParagraphID=etn

     • macon

      Papež je dobil na moči in pomenu po letu 1000. Tisto o Justinijanu je bučka, ker je bil konstantinopelski patriarh vsaj na istem nivoju kot papež in mu v ničemer podrejen. Nobene legalne moči ni bilo nad imperijem, kvečjemu neka jurisdikcija nad Italijo, ki je bila takrat totalna podrtija in si zaradi gotske vojne ni opomogla 200 let.

     • Observer

      Si slep?

      “Historians are unanimous in telling us that this was a game changer in the history of the church.”

      Papeževa moč in oblast se je začela z AD534. Od takrat naprej je “mali rog” samo rasel.

     • macon

      Probaj malo misliti, poglej si katera državnost je bila Italiji leta 534 in kako močna je bila. Takrat se je ravno začela gotska vojna (535-554), Rim so večkrat izropali bodisi Bizantinci bodisi Goti in papež je bil “niko i ništa” v razvalinah antičnega velemesta (dvakrat izropanega že v 5. stoletju).

      Bizantinski cesarji so menjali papeže še v 10. stoletju, nekje po 1000 se je to nehalo. Vsekakor si brcnil v temo za več kot 400 let in za zgodovinsko predstavo je to neoprostljivo. To redno počnete nevedneži.

     • Observer

      Mi lahko prosim pokažeš kje sem jaz zapisal o Justinijanu to kar trdiš? To si mi ti položil v usta, da je papež komandiral Justinijana. Jasno piše, da je leta AD534 krščanski cerkveni zakon postal zakon dežele, kar pomeni duhovno moč papeža, to ne pomeni, da je papež komandiral Justinijana v temporalnih oz. posvetnih zadevah. Te moči papež takrat še ni imel, imel pa je duhovno moč, kar predstavlja zlati ključ v Vatikanskem grbu (srebrni pa predstavlja temporalno/začasno oz. posvetno moč) Justinijan je sam bil kristjan, zato se v duhovno oblast papeža ni vmešaval, je pa imel z njim teološke konflikte. Justinijan je priznaval krščanski zakon, papež pa seveda še ni imel posvetne moči. V svoji duhovni moči, ki jo je vihtel, pa je imel veliko konfliktov z Justinijanom glede teoloških zadev, ikonoklazem in tako dalje. V tem se je že upiral Justinijanu, ki je bil bližje krčanstvu kot papež, kar se ikonoklazma tiče.

      Jaz sem napisal, da je moč in oblast papeža, ki je v Svetem pismu med drugim prerokovan kot “mali rog”, ki je kasneje nadvladal vse ostale rogove, od takrat dalje, od AD534 samo rasla, kajti papež Gregorij I. je v letih od 590-604 že priboril papal primacy oz. papeško primarnost, kar pomeni, da so vsi ostali škofi iz vseh ostalih kraljestev v Evropi že priznavali superiornost škofa nad škofi oz. papeža v Vatikanu. Tako je enotno začel širiti katolicizem preko meniških redov in samostanov po vsej Evropi, še posebej na sever. Jug Christendoma je bil bolj problematičen, še posebej severna Afrika, tam papeževe primarnosti niso priznavali in posledično so v Vatikanu skovali zaroto proti njimi, o čemer sem jaz tu pisal. Nisem napisal, da je papež takoj leta AD534 že imel temporal power oz. sekularno oblast in komandiral Justinijana. To si ti napačno razumel. Sekularno oblast je pridobil leta AD754, ko je kralj Pepin izgnal Lombarde in namesto Bizantinskemu cesarju velik del osvojenega Italjanskega ozemlja dal v last papežu v Vatikanu (že pred to letnico pa so papeži imeli v lasti določene gradove, ki so jim jih kralji podarili ali pa so jih kupili od njih). Papež je tako prvič posedoval lastno kraljestvo in tako dobil tudi posvetno oblast. Postopoma je njegova moč in oblast rasla. Najprej je imel duhovno moč (zlati ključ), potem še posvetno moč (srebrni ključ) in postal kralj nad kralji, kar je še posebej znano v ponižanju kralja Henrika IV., ki je moral leta 1077 stati tri dni zunaj v snegu pred gradom, preden ga je papež sprejel in mu odpustil, ker ga je ekskomuniciral.

      In tako je “mali rog” nadvladal vse ostale rogove, kakor je prerokovano, kar velja še danes. Vsi diktatorji, izvoljeni premijeji, kralji in kraljice, predstavniki drugih religij, levi in desni, namreč še vedno morajo iti v Vatikan izkazati svojo podrejenost. Čeprav zaradi Vatikanskega 2. koncila, ki je vse malo bolj prikril, izgleda vse skupaj kot nek formalen obisk, a bistvo tega obiska je še vedno isto, podreditev papežu. Zato je papež oblečen v belo, oni pa v črno po protokolu, ki je barva podreditve. Edino Elizabeta II. mu sedaj v starosti malo kljubuje, ker je že stara in bolj trmasta, pa je enkrat prišla nalašč oblečena v vijolično (barva kraljev in kraljic) in kršila protokol. V svojim mladih letih, ko je prvič prišla v Vatikan, pa je prav tako bila oblečena v črno. Slike so na internetu.

      Boš sedaj bolj razumel, ko sem bolj podrobno razložil.

     • macon

      Ja, v redu, veliko si dobro napisal. Samo konstantinopelski patriarh ni bil nikoli podrejen papežu in v letu 534 so bili še trije patriarhi: jeruzalemski, antiohijski in aleksandrijski, ki pa so izgubili pomen, ko je islam kmalu osvojil njihove patriarhate. Osnovni iz 1. stoletja so bili Rim, Aleksandrija in Antiohija.

      Res je glede Langobardov in papeške posvetne oblasti. Samo so Bizantinci še imeli razne postojanke in ozemlja predvsem na jugu Italije in so občasno menjali papeže. Ikonoklazem za Justinijana ni bil tako poglavitna tema kot kasneje.

     • Clemen J.

      Haha t nimas pojma kr nekaj mesas islam, protestantizem, in podobne zadeve. nekaj mesas obdobja od 1000 let med sabo. Afrika, npr. etiopija je bila ena izmed privh krscanskih drzav, poleg asirije in podobno. Krscanstvo se je na zahod sirile selo po 2 stoletju pred tem je bilo prepovedano in so se po večini držav skrival in na skrivaj molil, sele s constantinom 1 ki je prevzel krscanstvo so krscane nehal preganjat. Islam pa je popolnoma druga zgodba. Samo nekaj mešaš in bluzis. Prav tako je bil prvi križarski pohod 600 let kasneje kot prvi jihad.

     • Observer

      Tvoj komentar je ena cela zmešnjava. Očitno sploh ne razumeš kaj sem povedal. Ja, krščanstvo se je na zahod širilo po 2. stoletju. A sem mogoče jaz kje to zanikal v mojem komentarju? O tem sploh nisem pisal. Tvoj komentar nima smisla. Še en Dunning-Kruger pacient.

      P.S.: motiš se. Sveto pismo ti pove, kdaj se je krščanstvo začelo širiti na zahod v apostolskih delih in pismih apostola Pavla, in sicer takoj po Kristusovem vnebovzetju, ko so apostoli in ostali učenci Kristusa, še posebej apostol Pavel razširili krščanstvo na vse konce in kraje, v Grčijo, Makedonijo, omenjena je celo Dalmacija in Španija. Tako da ne mi o tem kdo nima pojma. Raje prvič v življenju odpri Sveto pismo in začni brati.

     • Clemen J.

      Dunning-Kruger pacienti so pravzaprav pacienti ki ne znajo razmisljati s svojo glavo, po domače povedano pacineti ki obsedeno verjamejo teorijam zarote. Mislim da imaš ti vse prepozicije. Ne rabis ti meni govort o svetem pismu sem prebral vse tri knjige abrahamovih religij, Biblijo, koran in toro. In ne ni se prve krscanske zapise se postavlja sele v pozno 2 stoletje, do takrat se je krscanstvo prenasalo ustno. Ocitno nimas pojma o krscanstvu.

     • Observer

      Torah je Mojzesova peteroknjižje, torej del Biblije. Judovska religija danes ne sloni na Tori, ampak Talmudu, ki ga postavljajo nad Toro, zato tudi zavračajo Jezusa Kristusa, ker skozi Talmud zavračajo Toro, ki prerokuje Jezusa Kristusa. Toliko o tem koliko poznaš krščanstvo in ostale religije in kdo trpi pod Dunning-Kruger sindromom. Ego in ponos je zoprna reč.

      Matej 23
      12 Kdor se bo poviševal, bo ponižan, in kdor se bo poniževal, bo povišan.

      Pregovori 9
      12 Če si moder, si zase moder, če pa se posmehuješ, boš sam trpel.

     • Clemen J.

      Tora je bila napisana 1600 let prej. Stara zaveza, krscanstvo temelji na novi zavezi, biblija. Edina povezava med židi in krscani je ta da so bili krscani predno so prvzel krscanstvo zidje, tako kot jezus in njegovi sledilci.

 • Basileus

  Skrajni desni in radikal muslim imajo skupno izhodišce. Duševni bolniki.

  • if

   Skrajni, vzajemni v zlu, skupaj, 1. maja 1941, na Rdečem trgu v Moskvi. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   • Imperial Commando

    Pusti tega debilčka, vidiš, da nima sploh življenja, že drugi profil v parih dnevih, samo da bedarije piše. Patetik na kubik.

    • Basileus

     Preddvorski malomeščan kaj ti ni prav spet, da so na Joštu avti gor parkirani.

    • samotoje

     Bazilika pač. Vsako jesen jo pobere.

     • Basileus

      Ti že po cipresah dišiš.

   • Basileus

    Fake.

    • if

     Končnica marca 1941, 6. april 1941, 27. april 1941 in pripadajoči dogodki jugo-slo komuniste kominternovce (Tito, Kardelj) na odru zgodovine v vzajemnem odnosu z nacisti izraženem 1. maja 1941 na Rdečem trgu v Moskvi dokazujejo kot naklepne veleizdajalce slovenskega naroda in njegove prihodnosti.

     Basileus, ste produkt procesa pohabljenja, ki so ga nad vami povzročile posledice zgodvinske vzjamenosti nacista in komunista kominternovca.

     • Basileus

      Fake

     • if

      Fake, le to zmorete reči, ker ste fake.

    • Clemen J.

     ti neizobrazenec se nisi slišal za Molotov–Ribbentrop Pact

  • Observer

   Komunizem, nacizem, fašizem izvira od Karla Marxa, levičarja. Razlikujejo se med sabo samo v nijansah. Zgodovina je jasna. Med sabo so sodelovali, ko je bilo potrebno, proti “imperialistom”, proti zahodu. Muslimani so v 2. svetovni vojni bili na strani Hitlerja. Torej pravilno bi se tvoj zapis glasil: skrajni levi in radikal muslim imajo skupno izhodišče. Duševni bolniki.

   https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

   Vse kar ni komunizem, nacizem, fašizem, je desno. Amerika je bila desna. Hitler nikakor ni mogel biti desen, ker je bil proti Ameriki, njenim temeljem, njeni ustavi, ki je antiteza socializmu/komunizmu. Pribl. 80 let nazaj je elita na vrhu uvrstila nacional socializem na desno za namen vojne, ki so jo hoteli speljati, razdeliti narode, da se pobijejo med sabo in nekateri butalci še danes niste spregledali te prevare. Zato ker ste verniki socializma. in ko vam nekdo pokaže, da so vaše dogme laži, tega nočete priznati. Spodaj vam If lepi že mesece dokaze, da so nacisti in komunisti vedno bili bratje, vi pa lepo mižite. Kot pravi zaslepljeni verniki lažne religije. Kot tale Arabc, ki je moril.

  • Artur

   Čuj ti plesniva bazilika, vzemi pomirjevalo in počakaj na varnostnike iz psihiatrije, da pridejo pote, ker si nevaren že samemu sebi.

  • Common Sense

   Morda, a še bolj imajo skupne značilnosti komunisti in muslimani. Oboje ni vera, ampak ideologija. In to zelo nasilna.

  • Clemen J.

   A zato jim skrajni levičarji zidajo džamijo in jih vabijo v slovenijo in skrivajo po parlamentu ter dopuščajo da na črno delajo srdi ljubljanistana

 • soc

  Verski razlogi? Toliko bolje zanj, bodo Merkelčin establishment in nevladniki poskrbeli, da mu ne bo hudega. Leto, dve, pa bo zunaj, če ne bodo uspeli s psihičnimi težavami.

  Si predstavljam, kaj bi bilo, če bi bil katoliški ali protestantski fanatik… Do smrti v čuzi, podobno kot Breivik.

 • Skrajno Desni

  Ko bi v imenu njihovega boga pocrkal vsi musliji bi bil svet veliko lepši.

 • samsara

  Nemška javnost, da je šokiarna? Ah dajte no.
  So nekje med dremežem in otrplostjo.
  Ko in če se bo kaj zganilo v tej amorfni sivi masi, tega ne bo treba opisovati, ker bo očitno.
  Ugibamo lahko le o jakosti in naravi impulza, ki bi mora nakoč to sluz spremeil v ogenj očiščenja oz. katarze.

 • to_mi_delaj

  Fentat vse mohamede, pa bo mir na svetu

 • šmentanamuha

  Islam je čisti satanizem, ki se je odvrnil od Boga in tanja fajon je Satanova dekla. Skupaj s svojimi ateističnimi levicarskimi prijatelji so to odpadniki Človeštva. Yahuah jim bo dal pravično plačilo, zato si s takimi ne kaže mazati rok. Slava Yahuahu!

 • Van Der Waals

  LEVIČAR + MUSLIMAN = PEDER. ZAVEZNIKI PA TO.

 • xtc

  Kazalo bi razmisliti o prepovedi zadeve.

 • Marija

  Za take bi morala biti najstrozja kazen