fbpx

Nemška kanclerka Angela Merkel javno priznala obstoj no-go območij v Nemčiji!

Angela Merkel (Foto: epa)

“Tudi v Nemčiji obstajajo no-go območja,” je v intervjuju priznala nemška kanclerka Angela Merkel, pri čemer je dodala, da je prihod tolikšnega števila migrantov v državo spodbudil marsikatera vprašanja. Med pogovorom za RTL je tako priznala, da v Nemčiji obstajajo območja, kjer se ljudje ne morejo počutiti varno. Jasno pa je povedala, da je napočil čas, da oblasti sprejmejo ustrezne ukrepe, da zagotovijo javno varnost. 

“Zagotavljanje notranje varnosti predstavlja obveznost države, ki ima v rokah monopol moči. Država mora tako zagotoviti, da imajo ljudje pravico do varnosti, kadarkoli, in ko se gibajo v javni sferi,” je zatrdila Merklova. Nato je zavrnila trditev, da v Nemčiji ni no-go območij in poudarila, da obstajajo območja, glede katerih je treba nekaj narediti.
Merklova: “Prihod tolikšnega števila migrantov sprožil val vprašanj” 
Merklova, ki je nekaj korakov stran od svojega četrtega uradnega mandata nemške kanclerke, je povedala, da se je njena vlada že srečevala s težkimi časi. Pri tem se je začela sklicevati na kritike njene politike odprtih vrat in njene nesposobnosti določitve zgornje meje za nove prihode migrantov. “Vsekakor je prihod tolikšnega števila migrantov sprožil val vprašanj.” Kakorkoli, nekateri kritiki so dejali, da Merklova med svojim govorim ni dopustila preveč samokritike.

Angela Merkel (Foto: epa)

Študija razkriva: Migranti prispevali k porastu nasilja 
Medtem, ko se kanclerka ni želela dotakniti problematike naraščajočega nasilja med migranti, je bil intervju izveden nekaj tednov po tem, ko je vladna študija pokazala drastičen porast nasilnega kriminala, ki ga izvajajo moški migranti, stari med 14 in 30 let. “Množičen pritok prosilcev za azil je vodil do porasta nasilnih kriminalnih dejanj,” navaja študija, ki jo je pripravila skupina kriminologov in forenzičnih strokovnjakov, nastala pa je po naročilu nemškega ministrstva za družinske zadeve, starejše občane, ženske in mladino.
Migrantska politika je postala predmet obsežnih pogajanj med konservativci pod vodstvom Merklove in socialdemokrati, medtem ko sta strani razpravljali o sklenitvi koalicijskega dogovora v začetku leta. Sporazum je med drugim izpostavil potrebo po zmanjšanju trgovanja z belim blagom in obsežni krepitvi Evropske agencije za mejno in obalno stražo Frontex.

N. Ž.