fbpx

Nemška obveščevalna služba: Okoljski aktivizem presega boj proti klimatskim spremembam, gre za nevarno obliko levičarskega ekstremizma!

Foto: epa

Nemško ekološko gibanje “Ende Gelände” je nevarna oblika levičarskega ekstremizma, ugotavlja nemška obveščevalna služba. Omenjeno gibanje se uradno ukvarja s prepovedjo uporabe premoga za gospodarske namene pa tudi bojem proti klimatskim spremembam, vendar pa njena delovanja absolutno presegajo omenjena področja. Za dosego svojih ciljev je namreč pripravljena uporabiti tudi silo. Tako je morala nemška policija že posredovati, ko je to gibanje v preteklih letih, zasedlo infrastrukturo nekaterih nemških rudnikov in elektrarne. Ob tem pa je najbolj škandalozno to, da omenjena aktivistična organizacija, uživa široko podporo nemške stranke Zelenih in nemške Levice (die Linke).

Ekološka gibanja so v resnici zelo nevarna oblika levičarskega ekstremizma, na kar opozarja tudi nemška protiobveščevalna služba. V nedavnem poročilu nemškega Zveznega urada za varstvo ustave so zapisali, da je ekološko gibanje “Ende Gelände” oblika “levičarskega ekstremizma”, kar je sprožilo val vznemirjenja med pripadniki nemških levičarskih strank. Omenjeno gibanje, ki si uradno prizadeva za ukinitev uporabe premoga v gospodarstvu in za varovanje podnebja, pa je pripravljeno pristati celo na uporabo sile v primeru državljanske neposlušnosti. Obenem je v poročilu še navedeno, da že omenjeni aktivizem presega boj proti klimatskim spremembam, poroča Polonia Christiana.

Med drugim je omenjeno ekološko gibanje “Ende Gelände” že bilo obtoženo nasilne zasedbe rudniške infrastrukture v nemškem kraju Hambach leta 2018, zaradi česar je nemško tožilstvo sprožilo preiskavo proti 400 osebam. Podobne levičarske akcije z zavzetjem infrastrukture in blokadami so se zgodile tudi leta 2019 ob rudniku Garzweiler ter v elektrarni Neurath, policija pa je morala celo posredovati s solzivcem in gumijevkami. Kljub zgornjim navedbam pa omenjeno ekološko gibanje med drugim branita stranka Zelenih, nemška Levica (Die Linke).

“Ekologi” protestirajo tudi v Sloveniji
Tudi pri nas se levičarski politični aktivisti skrivajo za nekakšnim ekološkim aktivizmom. Poslanec Zmago Jelinčič se je odločno odzval na provokacije okoljskih nevladnih organizacij, ki so ob podpori medijskega kartela kričali, da je zaradi sprejetja amandmaja k Zakonu o ohranjanju narave,  konec z naravo v Sloveniji. “Izjave, da bo z naravo konec, so bile bedaste in kažejo na nivo protestnikov. Nedvomno gre za bolečino ob izgubi ogromnih finančnih sredstev za minimalno ali nikakršno delo. Sicer pa so bili protesti zgolj v Ljubljani, kar ni čudno in se sklada z ugotovitvijo, da je 90 odstotkov teh organizacij  v Ljubljani,” se je na neutemeljene obtožbe odzval predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti.

Foto: sta

Domen Mezeg