fbpx

Nemška turistka, ki je potonila pri reševanju pijanega moža v Novigradu, umrla v bolnišnici

Slika je simbolična (Foto: Wikipedia)

V bolnišnici na Reki je v torek umrla 55-letna nemška državljanka, ki jo je skupila pri tem, ko je v noči z nedelje na ponedeljek poskušala reševati svojega vinjenega 71-letnega moža, ko je ta v marini v Novigradu padel v morje. Pri tem se je spotaknila, udarila, nezavestna padla s krova in potonila.

Do tragedije, o kateri smo že poročali, je prišlo v ponedeljek okoli 2.15 zjutraj v marini v Novigradu, ko je 55-letna Nemka reševala svojega 71-letnega moža, ki je imel v krvi kar 1,26 promila alkohola ter se je poskušal povzpeti s plovila na pomol, pri tem pa se je zapletel v vrv in padel v morje. Med reševanjem se je ženska spotaknila, udarila, nezavestna padla s krova in potonila.

Nesrečnici, ki je utrpela hujše poškodbe, so pomagali reševalci. Pozneje je bila prepeljana v bolnišnico na Reki, kjer je po poročanju Slobodne Dalmacije umrla v torek okoli poldneva. Njen mož je bil v nesreči lažje poškodovan.

Marina Novigrad (Foto: Croatia.hr)

Leto nesreč na hrvaški obali
Letošnje leto je več kot očitno leto nesreč na hrvaški obali. Te se namreč vrstijo ena za drugo. Omenimo samo dve, ki sta se poleg nesreče v Novigradu zgodili v zadnjem tednu. V sredo je tako do tragedije prišlo v morju ob plaži v Malinski na otoku Krku, kjer je 28-letno Avstrijko Vereno Heinz med potapljanjem zadel gliser, kasneje pa je umrla za posledicami hudih poškodb. Le dan pozneje, v četrtek, pa je blizu kampa Valkanela v Vrsarju v morju izginil 48-letni Slovenec Boštjan Dolničar. Njegovo truplo so našli 5 dni kasneje v morju pri Poreču.

Rajko Golob