fbpx

Nemške oblasti svarijo pred Antifo: radikalizacija dela skrajne levice prinaša resno nevarnost pojavljanja političnih umorov v bližnji prihodnosti!

Antifa izgredniki. (Foto: epa)

Antifa je v Nemčiji že tako podivjala, da so v bližnji prihodnosti mogoči celo umori političnih nasprotnikov oziroma vseh tistih, ki bi jih ta skrajna grupacija spoznala za svoje nasprotnike. V zadnjih časih je namreč mogoče opaziti močan porast antifašističnega nasilja. 

Nemški zvezni urad za varstvo ustave je zelo zaskrbljen zaradi močno okrepljenega nasilja s strani ultra-levičarskih milic Antife, kar bi lahko privedlo celo do umorov političnih nasprotnikov. Nemška varnostna agencija ob tem navaja, da se radikalizem na skrajni levici krepi, kar bi lahko vodilo celo v oblikovanje terorističnih celic. Gre za poročilo, dolgo 22 strani, ki ga je prejel nemški časnik Die Welt. Že omenjena agencija še posebej izpostavlja nekaj skupin znotraj skrajne levice, in sicer v različnih nemških regijah, znotraj katerih je moč zaznati radikalizacijo. Slednje so se celo distancirale od številnih drugih na skrajni levi, poroča Breitbart.

Temu naj bi botrovala še zlasti rastoča sla po nasilju. Okrepljeno nasilje je opazno v številnih večjih nemških mestih, med drugim v Berlinu, Hamburgu in Leipzigu. Ob tem se izpostavlja še zlasti ekstremiste v Leipzigu, ki so v zadnjih nekaj mesecih postali še posebej nasilni. Prišlo je do sabotiranja številnih gradbišč, s čimer so povzročili škodo v vrednosti več milijonov evrov, zgodil pa se je celo fizični napad na uslužbenko nepremičninske družbe na njenem domu novembra lani. V zvezni deželi Saški, kjer se nahaja Leipzig, so ustanovili celo posebno policijsko enoto po imenu Soko LinX, ki se bo spopadala zgolj s skrajnim levičarskim ekstremizmom.

Antifa izgredniki v Nemčiji. (Foto: epa)

Tudi v Berlinu opažajo neprekinjeno nasilje skrajne levičarske Antife, še zlasti v okolici kompleksa “Riga 94”, ki so ga že pred desetletji nelegalno zasedli ultra-levičarji. Eden od zadnjih nasilnih dogodkov, za katere se obtožuje skrajno levico, pa je zagotovo napad na uslužbence ene izmed tamkajšnjih televizijskih postaj, zaradi česar so večinoma pristali v bolnišnici. Podobna svarila glede rastočega ekstremizma na nemški skrajni levici so pred meseci prihajala že iz policijskih vrst. Tamkajšnja policija namreč opaža, da številni blogi in alternativne spletne strani ne skrivajo hrepenenj po nasilnem ustajništvu oziroma rušenju zakonite oblasti. Prav lahko bi se ponovile zgodbe iz obdobja 1970-1998, ko je skrajna grupacija Frakcija Rdeče armade, poznana tudi kot tolpa Baader-Meinhof, ultra-levičarska teroristična skupina, izvajala bombne napade in umore. 

Antifa v Nemčiji. (Foto: epa)

Pri nas pa je še posebej zaskrbljujoče dejstvo, da se nekateri osrednjeslovenski mediji radi postavijo na stran tovrstnih skrajnih levičarskih organizacij. “V središču Londona so se zbrali skrajni desničarji, nogometni huligani in veterani, češ da bodo zaradi pozivov k odstranitvi kipov trgovcev s sužnji, rasistov in kolonizatorjev, branili spomenike …”, danes pišejo na portalu RTV MMC, ki ga finančno vzdržujejo vsa slovenska gospodinjstva. Glede na zapisano so prej skrajni tisti, ki pišejo tovrstne nebuloze ali urednik, ki dovoljuje objave. RTV ima že sistemsko vgrajeno težavo uravnoteženosti medija, tokrat pa na portalu MMC pišejo dokazane laži o protestih v Londonu in Bristolu. Po divjanju in uničevanju kulturne dediščine Antifa in Black Lives Matter anarhistov, za katere iz njihovih ust nikoli nismo slišali, da so nasilni, temveč obratno: da gre za miroljubne protestnike, ki so mimogrede popisali nekaj kipov, kakšnega polomili, da o drugi škodi ne izgubljamo besed.

Jani Kos