fbpx

Nemški notranji minister Seehofer svari, da bi zaradi koronavirusa lahko umrlo več milijonov Nemcev

epaselect epa08296335 German Minister of Interior, Construction and Homeland Horst Seehofer during a press conference in Berlin, Germany, 15 March 2020. Seehofer anounced the partial closure of borders in order to prevent the spread of the coronavirus SARS-CoV-2 which causes the Covid-19 disease. EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nemški notranji minister Seehofer je danes za največji nemški dnevnik Das Bild dejal, da bi lahko neustrezno ukrepanje proti pandemiji novega virusa privedlo do milijonov smrtnih žrtev. To bi bil sicer najslabši scenarij, ki pa ga je mogoče z ustreznim ukrepanjem tudi preprečiti.

Ministrstvo za notranje zadeve Nemčije je pripravilo dokument, v katerem so zapisane ugotovitve, da bi v tej evropski državi zaradi pandemije novega virusa lahko umrlo celo do nekaj milijonov ljudi. To je sicer najbolj črn scenarij za Nemčijo. Obenem je nemški minister za notranje zadeve Horst Seehofer dejal, da nobenih do sedaj sprejetih strogih ukrepov ne nameravajo omiliti, poroča Das Bild.

Seehofer je opozoril, da se bodo njegovi uslužbenci morda spopadli tudi s scenariji, za katere ni prijetno slišati, a jih bo potrebno upoštevati. Ob tem je znova pozval javnost, naj se izogiba medsebojnih stikom.

Od upoštevanja dosedanjih ukrepov je tudi odvisno, ali bo razmere potrebno zaostriti. Najmlajša žrtev koronavirusa v Nemčiji doslej je bila stara 28 let. Nemške zvezne dežele bodo po vsej verjetnosti obdržale zaostrene ukrepe tudi po veliki noči, poroča World Today.

Domen Mezeg