[Video] Vlada na dopisni seji z odlokom dovolila izvajanje nekaterih nujnih preventivnih pregledov

Datum:

Vlada je na včerajšnji dopisni seji z odlokom dopolnila tudi začasne ukrepe na področju zdravstvene dejavnosti. Med drugim v izvajanje nalog vključuje tudi koncesionarje. Sicer je dovoljeno izvajanje nekaterih nujnih preventivnih pregledov, izvajalci zdravstvene dejavnosti na primarni ravni pa morajo na svojem območju organizirati izvajanje zdravstvene dejavnosti v domovih za starejše. 

                   

Vlada je na včerajšnji dopisni seji z odlokom dopolnila tudi začasne ukrepe na področju zdravstvene dejavnosti. Med drugim v izvajanje nalog, povezanih z zajezitvijo in obvladovanjem epidemije vključuje tudi koncesionarje. Dovoljeno pa je izvajanje nekaterih nujnih preventivnih pregledov.

Nujne zdravstvene ambulante so v skladu z odlokom organizirane v zdravstvenem domu Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Koper, Murska Sobota in zdravstvenem domu Slovenj Gradec ter zobozdravstvenem domu Nova Gorica. V navedenih ambulantah se v nujnih primerih izvaja tudi obravnave na sekundarni ravni, na terciarni ravni pa še vedno delujeta stomatološka klinika ter klinični oddelek za maksilofacialno in oralno kirurgijo kirurške klinike UKC Ljubljana.

Z odlokom so prekinili tudi izvajanje načrtovanih porodov na domu. Izvajalci zdravstvene dejavnosti na primarni ravni morajo na svojem območju organizirati izvajanje zdravstvene dejavnosti v domovih za starejše, sicer še določa odlok, ki bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki