fbpx

Nemški policisti aretirali 26-letnega salafista, ki je načrtoval teroristični napad na vojsko in policijo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Nemška policija je včeraj aretirala radikalnega islamista, ki je načrtoval teroristični napad z doma izdelano bombo, s katero je želel ubiti čim več policistov in vojakov. 

Aretirani je po navedbah tožilstva in policije priznal, da je pripravljal načrt, s pomočjo katerega bi v past zvabil vojake in policiste ter jih ubil s pomočjo doma izdelane bombe.

Hišna preiskava razkrila kemikalije za izdelavo eksploziva
Tožilstvo je razkrilo, da so bile med hišno preiskavo 26-letnega ultra-konzervativnega salafista odkrite kemikalije, ki se uporabljajo pri izdelavi eksplozivnih sredstev. Po aretaciji naj bi aretirani policistom dejal, da je nameraval policiste pokončati z bombo. Osumljeni je priprt zaradi suma načrtovanja zločina, ki je usmerjen proti državi, piše Daily Mail.

Foto: epa

Policija preiskuje sodelavce aretiranega
Poleg kemikalij, ki so potrebne za izdelavo eksploziva, so v stanovanju našli tudi elektronske stvari, ki omogočajo detonacijo naprave s pomočjo daljinskega upravljalnika. Osumljenec je zaprt v policijskem objektu univerzitetnega mesta Göttingen, medtem ko se policija trudi, da bi izsledila njegove sodelavce in stike.

Načelnik göttingenske policije je zatrdil, da ima boj proti terorizmu in radikalnemu islamizmu prednost. Tožilstvo in policija sta aretacijo označila kot velik uspeh v boju proti terorizmu.

Nemški organi so v stanju visoke pripravljenosti po tem, ko je tunizijski migrant zapeljal s tovornjakom na božični sejem v Berlinu decembra lani in pri tem ubil dvanajst ljudi. V tem mesecu pa je policija izvedla več hišnih preiskav v mestu Goettingen, ki se ne nahaja nedaleč od mesta Northeim, in pri tem aretirala dva moška, ki naj bi načrtovala neizogiben islamistični napad.

N. Ž.