Nemški pravosodni minister ob številnih primerih protisemitizma: Migranti prihajajo iz držav, kjer namerno gojijo sovraštvo do Judov

Foto: iStock

Nemški notranji minister Thomas de Maiziere je v nedeljo omenil, da bi morala prihodnja nemška vlada imenovati posebnega pooblaščenca za boj proti protisemitizmu. Poziv je podal zaradi protijudovskih incidentov v državi, ki so zaznamovali proteste proti odločitvi ZDA, da Jeruzalem priznajo za prestolnico Izraela. Pravosodni minister Nemčije Heiko Maas pa je ob številnih protestih poudaril, da številni migranti prihajajo iz držav, kjer namerno gojijo sovraštvo do Judov in Izraela.

“Protisemitizem se ne sme v Nemčiji nikoli več razširiti,” je dejal za nemški medij Bild am Sonntag in obžaloval vse večje število neprimernih opazk in diskriminatornih dejanj do judovskih prebivalcev države. “Vsako kriminalno dejanje, za katerega je povod protisemitizem, je preveč in je sramota za našo državo,” je poudaril.

V Nemčiji se v zadnjem času krepi strah pred vnovično krepitvijo protisemitizma, k čemur naj bi med drugim prispeval val pretežno muslimanskih beguncev in priseljencev. Najnovejši povod za to zaskrbljenost so bili protesti, ki so potekali v arabskem svetu in tudi ponekod v Nemčiji zaradi ameriškega priznanja Jeruzalema za prestolnico Izraela, poroča STA. V Berlinu so protestniki tudi zažgali izraelsko zastavo.

Protisemitizem kaže demonski obraz
Dogodke na protestih je v petek obžaloval tudi predsednik države Frank-Walter Steinmeier, ki je izrazil “neprijetno presenečenje in sram”. Kot je dejal, mu je žal, da protisemitizem še vedno “na različne načine kaže svoj demonski obraz”. Spomnil je na odgovornost Nemčije na podlagi lekcij iz svetovnih vojn in holokavsta, odgovornost za varnost Izraela in zavračanje vseh oblik rasizma in protisemitizma. Ta odgovornost se ne konča s pozneje rojenimi generacijami in ne pozna izjem za priseljence, je še dejal po poročanju časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Migranti prihajajo iz držav, kjer namerno gojijo sovraštvo do Judov in Izraela
Pravosodni minister Heiko Maas medtem meni, da bi bilo treba zgodovino holokavsta učiti tudi med urami državljanske vzgoje in učenja nemščine za migrante in prosilce za azil, da bi tako okrepili njihovo integracijo. Kot je v petek poudaril za spletno izdajo časnika Spiegel, številni migranti prihajajo “iz držav, kjer vplivne elite namerno gojijo sovraštvo do Judov in Izraela in kjer je protisemitizem nekaj skoraj samoumevnega”. Vsi migranti morajo razumeti, da se borimo “proti protisemitizmu neonacistov in da ne bomo trpeli protisemitizma, ki bi ga prinesli migranti“, je poudaril.

C. Š.

 • stajerc5

  V svicarskem parlamentu je od vceraj ze prvi predlog, da se Jerruzalem prizna Izraelcem kot glavno mesto!

  • Slovenec 33

   Spet eno vpletanje v samostojno in suvereno državo Izrael.
   Kje imajo glavno mesto je notranja stvar Izraelcev in ne svetovnih dušebrižnikov, ki skrbijo samo za svoj denar in se jim vse drugo j**e.
   Ko se v Slovenijo vpletajo okupatorji se zato, ker ni samostojna in suverena in pri tem vpletanju pobirajo provizije in novce..

   • svet je znorel

    SLovenija nima zveze z ž. izraelom, kjer skrajne ž. organizacije napadajo krščanske cerkve https://news.nationalgeographic.com/2015/12/151224-israel-jewish-terrorism-arson-christian-church-multiplication/

   • xtc

    Slovenci podpiramo Izraelce od njih bi se lahko marsikaj naučili npr. kako z Beograjskimi konjušari.

    • mojadezela

     Slovenija ne podpira židov. To podpiraš ti. In ni ti treba govorit v imenu ostalih. Hkrati pa tudi ne podpiramo arabcev. Vi lizači ameriške riti podpirate zioniste in ste 5 kolona v Slo. Prodane riti zahojene.

     • stajerc5

      Zato smo pa “zrli” gnile banane in pomarance od “nesvrstanih arapof”(saj drugega sploh ni bilo v yugi!!!), ko je sloser prekinil z Izraelom-Jaffa! Nazadnje se teh ni bilo, razen pri Debeli Berti ali Ponterossi!!!

  • etrusk

   Čestitke Švicarjem za trezno in pametno odločitev.

 • Olga_10

  Kaj pa ostale žrtve divjakov? Posiljene in umorjene ženske, pedofilija nad otroci, mučenje živali za “čisto” prehrano divjakov?? Napadeni inokradeni starostniki???
  Taka diskriminatorno obravnava žrtev je kriminal!

 • Kristjani nismo ž. vere

  skrajne ž. izraelske skupine napadajo krščanske cerkve v izraelu, o tem pa ne pišete!!!!!! Ž vera ni krščanska, oni tudi ne marajo Kristusa. https://news.nationalgeographic.com/2015/12/151224-israel-jewish-terrorism-arson-christian-church-multiplication/

 • Tone

  “Migranti prihajajo iz držav, kjer namerno gojijo sovraštvo do Judov”. Arabci so ravno tako semiti in morejo biti protisemiti. Tu gre za nasprotovanje izraelski državi in njenim politikom. Kdaj pa ste še slišali za incidente proti sosedom Judom, če niso bili povezani z nasilno širitvijo izraelskih ozemelj. Tale portal pa res načrtno goji sovraštvo do Arabcev.

  • Tone

   Pardon – na morejo biti protisemiti

  • res

   Arabci so tudi Semiti, tako je. To smo se učili v šoli.

  • ,

   oni tukaj sploh nočejo razumeti, da ž. vera noče nobenega stika z našo krščansko vero, ker ž. vera ni krščanska ( ne priznava Kristusa kot odrešenika, ampak ga celo ponižuje)

 • National geographic je zapisal

  Svetovno znani National Geographic je napisal, da skrajne ž. organizacije v izraelu, napadajo krščanske cerkve!!!! https://news.nationalgeographic.com/2015/12/151224-israel-jewish-terrorism-arson-christian-church-multiplication/

 • malo logike

  Če izraelci sovražijo Muslimane, to ne pomeni, da imajo izraelci radi kristjane

  • bojan

   v celotni zgodbi so Muslimani krivi

  • cosmosjasnovidec

   Že.Vendar Izraelci prav dobro vedo zakaj sovražijo to muslimansko bando in je ne sovražijo zaman.

 • ….

  Mi smo se učili, da so tudi muslimanski Arabci, Semiti.

  “Protisemitizem se ne sme v Nemčiji nikoli več razširiti,” je dejal za nemški medij Bild am Sonntag in obžaloval vse večje število neprimernih opazk in diskriminatornih dejanj do judovskih prebivalcev države. “Vsako kriminalno dejanje, za katerega je povod protisemitizem, je preveč in je sramota za našo državo,” je poudaril.

  V Nemčiji se v zadnjem času krepi strah pred vnovično krepitvijo
  protisemitizma, k čemur naj bi med drugim prispeval val pretežno
  muslimanskih beguncev in priseljencev.”

 • ….

  Mi smo se v šoli učili, da so tudi muslimanski Arabci, Semiti.

  “Protisemitizem
  se ne sme v Nemčiji nikoli več razširiti,” je dejal za nemški medij
  Bild am Sonntag in obžaloval vse večje število neprimernih opazk in
  diskriminatornih dejanj do judovskih prebivalcev države. “Vsako
  kriminalno dejanje, za katerega je povod protisemitizem, je preveč in je
  sramota za našo državo,” je poudaril. V Nemčiji se v zadnjem času krepi strah pred vnovično krepitvijo
  protisemitizma, k čemur naj bi med drugim prispeval val pretežno
  muslimanskih beguncev in priseljencev.”

 • Antonius

  Česar v Nemčiji Hitlerju ni uspelo med vojno, bo sedaj Merklovi uspelo s povabljenimi šerijatarji.

  • cosmosjasnovidec

   Saj to je ravno njen namen.

 • xtc

  Nemci naj si nehajo zatiskati oči o neki krivdi,ker je sedajšnja generacija ne more nositi,definitivno pa so posredno krivi-Merckelca za razrast tega divjaštva.

 • šmentanamuha

  Kakšno sprenevedanje! Kot da tega niso vedli že prej. Zdaj jim je šele potegnilo, da je šeriat nekaj, kar ni kompatibilno z ničemer razen s samim sabo. Goveda nemška, zjebali ste že pol Evrope in zdej nam turite to sranje, da ga pospravljamo za vami.

 • FUCK COMMUNISM

  Z antisemitizmom ni nic narobe. Zidje so proti vsem ostalim, skrbijo samo za svoje riti, vtikajo se v zivljenja drugih narodov, za katere jih ne bi smelo prav nic brigat in veckrat kot ne so do nezidov sovrazni. In ce je kdo proti njim, je pa takoj antisemit… pa kaj pol!!!

 • cosmosjasnovidec

  Sramota so švabi sami sebi kdo jim je pa kriv,da imajo na položaju prasico “merklco” kateri še pri teh letih kolikor jih že ima brni pička med nogami tako,da jo morajo porivati kamelotrajbarski musliči z pol meterskimi biči.

 • Teja Tesko

  Prepozno, razen če bi sem prihlačali dvo ali tri letniki.
  Starega Arabca ne boste spreobrnili.

 • Hun

  ortodoksne zide pa od rojstba ucijo da so kristjani sovrazniki….primitivizm brez primere..s tem clankom vred

 • baubau

  Izvoljeno ljudstvo je bilo in bo trn v peti tako muslimanom kot internacionalistom in antiteistom.

 • JanAndr12

  Oho, ko migranti dnevno posiljujejo Nemke in pretepajo Nemce Merklovi in ostalim liberalnim oblastnikom “dol visi”, sedaj, ko so Židje na tapeti jih je pa naenkrat zaskrbelo?!

 • JanAndr12

  Je nemške oblastnike kdaj zaskrbelo, ko so migranti, skupaj z antifo protestirali proti nemškim domoljubom in propagirali anti-nemcizem – ali so jih zgolj zagovarjali? Ne, seveda ne, to je bil boj “proti fašizmu” in svoboda izražanja. Jih je kdaj zaskrbelo odkrito sovraštvo do Nemcev – pretepanje starih ljudi, posilstva, zlorabe otrok, terorizem… ? Seveda ne, na to se po njihovo moramo v “multikulturni družbi” navaditi. Zanimivo, če pa isti ljudje protestirajo proti neki politični odločitvi Izraela pa takoj postane nevarno… In ne le to, medtem, ko je dovoljeno izživljanje nad domačini, bodo Nemci plačevali še za posebno komisijo “proti anzisemitizmu”…

 • Boris_j

  Upam, da se bo nemška skrb za anti-semitizem razširila tudi na usekano desničarsko Alternativo za Nemčijo. Eden izmed njenih politikov je pred časom rekel, da je berlinski spomenik holokavstu nesmiselni opomnik “narodne sramote” za katerega bi bilo najbolje, da ga ne bi bilo. Včasih pa tudi pohvalijo dosežke vojakov tretjega rajha med zadnjo svetovno vojno in včasih tudi med predzadnjo.

  Ponavljam, gre za parlamentarce, ne za neke ulične bezveznjake. Največji oboževalci in volivci AfD pa so Nemci z vzhoda, kjer je ravno najmanj migrantov. Torej v glavnem nevedneži.

  • janez

   Predstavljaj si sredi Tel Aviva spomenik “Nakbi”… no to… Kako so podgane Nemce stolkle po vojni, nam šele zdaj kaplja v zavest… neverjetno žalostna zgodba… ukvarjajo se pa z židovskim trpljenjem…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!