fbpx

Nenačrtovana – film o bitki nerojenih otrok za življenje podira rekorde gledanosti – kinematografe zaradi groženj varuje policija! Kmalu tudi v Sloveniji!

Film Nenačrtovana, ki pravkar podira vse rekorde gledanosti po Ameriki in Kanadi, prikazuje dramatičen preobrat v življenju Abby Johnson. Iz direktorice klinike Planned Parenthooda, največje industrije smrti nerojenih otrok v Ameriki, je po dramatični izkušnji asistiranja pri splavu, med katerim se je nerojeni boril za življenje in se umikal njenim morilskim instrumentom, postala vodilna zagovornica življenja. Njena zgodba je tako neverjetna in fantastična, da so po njej napisali scenarij za film, ki sta ga režirala Cary Solomon in Chuck Konzelman. Medtem pa v Kanadi policija preiskuje grožnje s smrtjo, ki sta jih prejela lastnika kanadskih kinematografov, ker  načrtujeta predvajanje izjemno odmevnega pro-life filma!

Film Nenačrtovana je bil 29. marca premierno prikazan v ameriških kinematografih in je kljub anti-propagandi ocenjen z oznako A + po oceni občinstva in je privedel do tega, da je veliko ljudi spremenilo svoj odnos do življenja in so postali zagovorniki življenja od spočetja do naravne  smrti. Tak učinek filma Nenačrtovana pa očitno hudo moti tiste, ki kujejo dobičke z ubijanjem nerojenih otrok in prodajo njihovih trupelc, kar vseskozi počne Planned Parenthood.

Podobno kot v Ameriki, zdaj tudi kanadski kinematografi prejemajo grožnje s smrtjo, da bi omejili predvajanje tega čudovitega filma o pravi resnici ubijanja nerojenih otrok. Prišlo je celo tako daleč, da kinoteke filma ne upajo oglaševati v spletnih napovednikih, je povedal eden od dveh lastnikov kinodvoran, ki je stopil v stik s policijo, ker se boji za svojo družino. Prejšnji teden je prejel grožnje zaradi predvajanja filma Nenačrtovana tudi lastnik kinematografa v Lethbridgu v Alberti, ki je za LifeSiteNews povedal, da ne more niti potrditi niti zanikati, če je on eden od primerov, ki jih policija preiskuje. “Žalostno je, da je prišlo do tega.

Nenačrtovana je zagotovo vroča tema. Vendar pa je to samo film. Zdi se mi ironično, da govorijo o izbiri, pro-choice, pro-choice, pro-choice, vendar ljudem ne dovolijo izbire za ogled filma”, je dodal neimenovani lastnik kinematografa.

Film naletel na ostre kritike zagovornikov ubijanja nerojenih otrok
Kanadski liberalni mediji pa poudarjajo obtožbe Kanadske koalicije za pravico do splava, češ da je Nenačrtovana “propaganda”, ki širi laži in lahko “spodbuja fanatike k dejanjem nadlegovanja ali nasilja nad kliniki ali zdravniki”. S takšnimi izgovori so zagovorniki ubijanja nerojenih otrok nato sprožili sovražno kampanjo in začeli s pozivanjem k bojkotu Cineplexa, česar se je filmski distributer McKelvie pošteno prestrašil.  Ko je med premišljanjem, kaj naj naredi, hodil  gor in dol po hodniku in se jezil, je slišal, kako mu je Gospod rekel,” No, zakaj ga ne predvajaš? ” V trenutku je bilo vse drugače, strah je odpadel” je McKelvie povedal za Canadian Press.

Nenačrtovana je zagotovo vroča tema. Vendar pa je to samo film. Zdi se mi ironično, da govorijo o izbiri, pro-choice, pro-choice, pro-choice, vendar ljudem ne dovolijo izbire za ogled filma”, je dodal neimenovani lastnik kinematografa.

Filme gledamo že več kot 100 let, sporni filmi na velikem platnu za nas niso novi – to je seveda razumljivo in lahko cenimo skrbi, ki so jih nekateri izrazili v zvezi s tem filmom“, je povedala Sarah Van Lange, izvršna direktorica za stike z mediji pri Cineplex Entertainment. “Imamo dolgo tradicijo necenzuriranja vsebin in naša vloga filmskega distributerja je, da gledalcem ponudimo raznovrstne filmske izbire,” je dejala. “Še več, gledalci ne bi smeli dovoliti, da bi jih protesti odvrnili od ogleda filma”, je povedala Faytene Graschesi, članica iniciative “Kanada želi film Nenačrtovana“. Tudi v Sloveniji se zagovorniki življenja veselimo ogleda filma Nenačrtovana, ki bo med ljudmi, podobno kot v Ameriki in Kanadi, v službi ljubezni do nerojenih otrok in življenja.

Franci Donko