fbpx

Netflix promovira pedofilijo!? Objavili vrsto seksualiziranih oglasov za film o deklicah, ki “twerkajo”, kar je razjezilo starše

Foto: Netflix

Izprijenost resnično ne pozna meja. Pri širjenju le te pa očitno sodelujejo tudi priljubljen ponudnik filmov in televizijskih serij Netflix. Ta namreč promovira film z imenom Cuties (originalno Mignonnes), kjer se 11-letna Amy upira tradicionalnim nazorom družine. Odloči se namreč, da se bo pričela ukvarjati s provokativnim plesom, kjer ne manjka seksualnih elementov. Ker je Netflix za oglaševanje serije uporabil fotografijo najstnic, ki so napol nage in v provokativnih pozah, je med ljudmi završalo.

Ljudi upravičeno jezi, da Netflix otrokom, ne pusti, da bi bili ti preprosto le otroci. Namesto tega Netflix seksualizira komaj 11 let stare deklice in s tem promovira pedofilijo. Na sliki namreč štiri deklice pozirajo v seksualno izredno sugestivnih pozah.

Potem, ko je izrazito neprimerna reklamna fotografija, zaokrožila po spletu, so se na družabnih omrežjih usule kritike na račun Netflixa.

Netflix je nedolgo zatem bil prisiljen v objavo (ne)opravičila. Iz Netflixa so sporočili, da naj bi jim bi bilo globoko žal za tovrstno promocijo francoskega filma, ki prikazuje deklice v provokativnih oblačilih – kratkih topih in hlačkah, ki komaj kaj zakrijejo.

Obljubili so, da bodo oglaševanje in opis samega filma spremenili, da bo predstavitev odražala samo vsebino filma, poroča Just the News. S tem pa so tudi v celoti prezrli, da je problematična sama vsebina filma, ne zgolj “neposrečeno oglaševanje”. V sami srži filma je seksualizacija otrok.

Prvotno so pri Netflixu zapisali, da se celotna zgodba vrti okrog deklice Amy, ki se ob eni izmed priložnosti navduši nad “twerkanjem”, ki sicer velja za izrazito seksualiziran ples.

V preoblikovanem opisu je mogoče prebrati, kako naj bi se deklica pričela upirati tradicionalnim vrednotam v družini in se navdušila nad seksualnim plesom. Seveda pri tem ni niti besede o tem, da naj bi šlo za pravzaprav za deklico iz muslimanske družine.

Netflix se ni želel izreči proti pedofiliji

Na vprašanje kako lahko pri Netflixu odobrijo snemanje filma, ki seksualizira otroke in kdo je odgovoren za to, so pri Netflixu odgovorili naslednje: “Razumemo, da vse zgodbe ne bodo nagovorile vse gledalce, zaradi česar vlagamo v širok nabor vsebin po celem svetu. Ravno tako zagotavljamo ocene, povzetke, napovednike in vzvode, da našim članom pomagamo pri sprejemanju pravilnih odločitev za njih in njihove družine.”

Pogovor med predstavnikom Netflixa in uporabnikom spletne storitve (vir: Facebook)

Še huje so se pri Netflixu odrezali, ko je uporabnika zanimalo, ali podjetje podpira pedofilijo, preprost da ali ne, bi zadostovala. “Tega ne moremo zares komentirati, a medtem ko verjamemo v kreativno svobodo, pri Netflixu spoštujemo vse veroizpovedi in njihove kulture, običaje in vrednote.”

Nina Žoher