fbpx

Nevarna Evropa: Med koncertom, kar med množico, posilili 15-letnico – in prav nihče ji ni pomagal

Foto: epa

Švedska policija je med vikendom prejela več obvestil o posilstvih, ki so se dogajali na glasbenih festivalih, ki so se vrstili po državi.

15-letnica je bila posiljena med koncertom na festivalu Bråvalla v Norrköpingu v petek zvečer. Po podatkih policije je deklico zadrževal in posiljeval moški kar sredi množice, in prav nihče ni posredoval, da bi ji pomagal.  Thomas Agnevik s švedske policije je dejal: “Grozljivo je, da se je to zgodilo, ko so najstnico obkrožali številni ljudje, a prav nihče ni posredoval. O storilcu imamo malo podatkov, prav tako o tem, kaj se je zgodilo.” Obenem je pozval obiskovalce koncerta, naj obvestijo policijo, če so videli kaj sumljivega. Dekle je še vedno v zdravniški oskrbi.

Druga žrtev imela le 16 let, tretja 26
Med obiskom mestnega festivala v Västeråsu pa so posilili dve dekleti, ena od teh šteje le 16 let. “Govorili smo z njo in pridobili informacije, vendar pa trenutno nimamo osumljencev,” je razkril predstavnik policije v Västmanlandu Thomas Gustafsson. Na tem istem festivalu je bila posiljena tudi 26-letnica, za katero pa je Gustafsson povedal: “Bila je poslana v bolnišnico, nismo mogli govoriti z njo. Zato tudi nimamo podrobnosti.”

Novica o posilstvu ni več novica, je le še obvestilo …
Pretresljivo je, da posilstva med koncerti na Švedskem niso nič več novega in šokantnega. Gre le še za obvestila, poroča spletni portal Speisa, kjer so zgroženi, da so migranti pripeljali Evropo tako daleč …

M. S.