Neverjetno: Etiopijski džihadistki, ki je pomagala napadalcem v Londonu, je bila dodeljena pravna pomoč v višini kar 1,4 milijona angleških funtov!?

Foto: iStock

Potem ko je nekdanja manekenka, ki se je spreobrnila v džihad, končala za zaporniškimi rešetkami zaradi pomoči bombašem v terorističnem napadu v Londonu leta 2005, je prišla na dan informacija, da ji je je bila v času sojenja, kjer se je želela izogniti pravici, dodeljena pravna pomoč v višini kar 1,4 milijona angleških funtov. 

35-letna Mulu Girma je prejela še več tisoč funtov za svoj boj za človekove pravice, da je lahko ostala v Veliki Britaniji, namesto da bi bila deportirana v svojo rodno Etiopijo. Glede na količino denarja, ki ji je bila izplačana, je dobila precej več kot oškodovani na račun katastrofalnega napada.

Uničila tudi dokaze
Girma, hčerka katoliškega diplomata, se je kot deklica preselila v London. Protiteroristična policija jo je aretirala po tem, ko je 21. julija sodelovala pri neuspelem poskusu terorističnega napada na potnike podzemne železnice, torej dva tedna po napadu 7. julija, v katerem je umrlo 52 ljudi. Tri leta pozneje je bila obsojena na desetletno zaporno kazen, ker je pomagala svaku Hussainu Osmanu, da bi lahko zbežal iz Londona, in sicer je oskrbela njegove rane in uničila dokaze.

The Sun je zdaj razkril, da je Girma prejela kar 1,4 milijona angleških funtov pravne pomoči v sodnem postopku leta 2008. Obstaja prepričanje, da se je izognila deportaciji na podlagi argumenta, da bi ji bile ob vrnitvi v domovino kršene človekove pravice. Zaporna kazen Girme je bila zaradi pritožbe skrajšana na pet let, zato je bila leta 2013 izpuščena na prostost.

Čez nekaj mesecev se je prijavila na prosto delovno mesto pri svetu Southwark v južnem Londonu, pri čemer je morala podrobno izpolniti prijavni obrazec. Glede na to, da je odkljukala, da ima za seboj kriminalno preteklost, bi se morali prižgati rdeči alarmi, pa se niso, poroča Daily Mail. Izvedena ni bila nobena preiskava, zato ni izdala, da je bila obsojena na podlagi zakona o terorizmu. Tako je brez težav pričela z delom asistentke za pomoč strankam, brez nadaljnjih pregledov pa je celo napredovala v analitičarko sistemov in uspešnosti, znašla pa se je celo na naslovnici revije sveta.

Hana Murn

 • Unikatna

  Adijo pamet!

 • lauraas

  Tile bolniki ne vejo, da so bolani.

 • KAPIBARA

  In tega je še več- neodkritega..

 • šmentanamuha

  Zakaj nisem več presenečena ….

 • Anton

  In vse je kurba ponucala za šminke!

 • xtc

  Tistevin njo ,ki so ji pomagali pri zaščiti teroristke bi morali javno obesit in porat vsp premoženje za škodo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!