fbpx

Neverjetno: Ker jih je snemal med ropanjem trgovine, so ga brutalno napadli!

Foto: Twitter

Skupina nasilnih protestnikov je napadla novinarja med snemanjem brezsramnega ropanja trgovine, do katerega je prišlo v Filadelfiji. Plenjenje je potekalo že drugo noč zapored, v času protestov gibanja “Black Lives Matters” proti tako imenovanem policijskem nasilju.

V torek zvečer je Elijah Schaffer, novinar The Blaze, posnel nekaj prizorov plenjenja. Ko je ta vstopil v trgovino, je bilo mogoče videti, kako na ducate zamaskiranih izgrednikov ropa. Iznenada je postal sam tarča nasilnega napada, brezsramni plenilci so zahtevali, da naj preneha s snemanjem njihove kriminalne dejavnosti.

“Hej, brat, nehaj snemati,” je zakričalo več moških, preden so obkolili Schafferja in ga napadli. Shelby Talcott iz Daily Callerja je napad posnela. Po napadu pa je okrvavljeni Schaffer na Twitterju objavil video in predstavil lastno plat zgodbe. Schaffer je zatrdil, da je ropanje posnel v več trgovinah, ko so se roparji spravili nanj. Prav tako pa je izdal, da bi zaradi povzročenih poškodb verjetno potreboval šive za sanacijo ran.

Razširjeni izgredi in ropanje v Filadelfiji so povezani z nedavnim streljanjem na Walterja Wallacea mlajšega, ki je policiste lovil z nožem, zaradi česar sta bila dva policista primorana streljati nanj. Kljub prizadevanjem policije, da bi ga rešili, je Wallace kmalu zatem umrl v lokalni bolnišnici.

Nina Žoher