fbpx

Neverjetno: migranti, stlačeni pod armaturo avtomobila, želeli vdreti na evropsko ozemlje

Foto: Guardia Civil

Migrantska kriza, ki ne poneha, predstavlja enega glavnih problemov sodobne evropske družbe. Varnostne sile imajo namreč ilegalne migrante vedno težje pod nadzorom, sploh ker ti pri nedovoljenih prehodih meje postajajo vedno bolj inovativni. Iz španske severnoafriške enklave Melilla tako poročajo celo o primeru, ko so se ilegalci, ki so želeli nedovoljeno priti v Španijo, skrili kar pod armaturo avtomobila.

Kriminalna dejanja ilegalnih migrantov v zadnjem času pretresajo velik del Evrope, tudi Slovenijo, kjer so vlomi, kraje, vsesplošno odlaganje smeti ter celo ugrabitve postali del vsakdana. Evidentno je torej, da varnostne sile evropskih držav v vedno manjšem obsegu uspevajo zajeziti ilegalne migracije. K temu zagotovo pripomore tudi to, da ilegalni migranti pri nedovoljenih prehodih meje postajajo vedno bolj inovativni. Iz španske severnoafriške enklave Melilla tako poročajo celo o primeru, ko so se ilegalci, ki so želeli nedovoljeno priti v Španijo, skrili kar pod armaturno ploščo avtomobila.

Preberite tudi: Italijanske oblasti sumijo rusko mafijo pri tihotapljenju migrantov

2 ilegalna migranta skrita pod armaturno ploščo, 1 za zadnjimi sedeži
Španska policija je ilegalne migrante, ki so želeli z avtomobilom na inovativen način priti na ozemlje Španije, odkrila na meji med Marokom in špansko severnoafriško enklavo Melilla. Po poročanju spletnega portala 24sata je šlo je za enega 15-letnika ter po enega 20-letnika in 21-letnika. Dva izmed omenjenih ilegalnih migrantov sta bila stlačena med armaturno ploščo in motor avtomobila, eden pa za zadnjimi sedeži avtomobila.


Dva od omenjenih ilegalnih migrantov so morali takoj oskrbeti zaradi hudih bolečin v sklepih ter motenj dihanja, ki so bile posledica dolgotrajne izpostavljenosti tlačenju pod armaturno ploščo avtomobila.


1 ilegalni migrant odkrit tudi v dnu tovornjaka
Poleg že omenjenih migrantov je španska policija v akciji v Melilli odkrila še enega 20-letnega ilegalca, ki je bil najden v pristanišču, skrit v dnu tovornjaka.


Vsi zajeti ilegalni migranti so bili Maročani
Pri vseh štirih ilegalnih migrantih in obeh voznikih, ki sta jih prevažala, je šlo za državljane Maroka.

M. D.