fbpx

Neverjetno: Ministrica Macronove stranke aktiviste za tradicionalni zakon med moškim in žensko primerja kar z radikalnimi islamskimi teroristi!

Foto: epa

Ministrica iz vrst stranke francoskega predsednika Emmanuela Macrona Naprej republika si je drznila izreči primerjavo, ki je upravičeno razjezila marsikoga, ta je namreč zagovornike gibanja za tradicionalni zakon primerjala z radikalnimi islamskimi teroristi. 

Francoska ministrica za enakost spolov Marlene Schiappa je na začetku tedna izjavila, da so pripadniki gibanja Manif Pour Tous, ki protestirajo proti istospolnim zakonom, podobni islamski radikalcem.

Schiappova je po poročanju Europe 1 spregovorila o obstoju ideološkega sovpadanja med obema. “Pojavlja se eksplozija antisemitskih dejanj, kot tudi homofobnih,” je opozorila, pred tem pa zatrdila, da naj bi obstajalo nekakšno zavezništvo med ljudmi na skrajni desnici in islamisti, ki se združijo v tem boju. “Obstajajo slogani Manif Pour Tous, ki nastajajo v predmestju,” je dodala in se ob tem sklicevala na dejstvo, da so pariška predmestja množično poseljena z migranti, tam pa se je v zadnjih letih dogodilo več antisemitskih in homofobnih napadov.

Foto: Facebook

Proti ministrici bo vložena tožba
Gibanje Manif Pour Tous se je na primerjavo s strani ministrice že odzvalo in v izjavi za javnost sporočilo, da bodo zoper Schiappovo na sodišču vložili tožbo, poroča Breitbart. Po njihovih besedah namreč te škandalozne pripombe predstavljajo žalitev za za milijone Francozov, ki na miren način zagovarjajo svojo zavezanost družinskemu življenju, prav tako pa žalijo žrtve islamskega terorizma, katerih trpljenje relativizirajo.

Komentarji Schiappove ne predstavljajo prve sporne izjave članice Macronove stranke. Januarja je namreč namigovala, da so tuje sile za rumenimi jopiči. “Kdo financira izgrednike? Tuje sile? Vprašanje ni neprimerno glede na to, da voditelj Gibanja petih zvezd Luigi Di Maio izrazil podporo rumenim jopičem,” je zatrdila.

H. M.