fbpx

Neverjetno, toda resnično: Divji merjasci obračunali s pripadniki Islamske države in pri tem ubili tri teroriste

Foto: iStock

Pravijo, da če želiš drugemu slabo, se ti to povrne, kar velja tudi v tem konkretnem primeru. Na plano je namreč prišla novica, kako je dirjajoča čreda divjih prašičev ubila tri pripadnike teroristične skupine Islamska država, medtem ko so ti skušali nastaviti zasedo v severnem delu Iraka. 

Iraqi News poroča, da je trojica skrajnežev umrla v nedeljo zvečer, po tem, ko so jih v južnem Kirkuku napadle divje živali. V napadu je bilo po navedbah Timesa poškodovanih še pet upornikov.

Sheikh Anwar al-Assi je po poročanju RT povedal, da so ekstremisti načrtovali zasedo lokalnim plemenom, kateremu pripada tudi sam, saj so se ta spravljala v protiteroristične brigade. Pripadniki plemena so pobegnili v gore, ko so pripadniki teroristične skupine prispeli v mesto pred tremi leti in so pričeli ogrožati varnost prebivalstva. Anwar al-Assi trdi, da se je najmanj osem teroristov skrilo v gosto trstiko blizu lokalne reke Zaghitoun, preden so postali žrtve jeznih živali. “Najverjetneje je bilo njihovo gibanje moteče za trop divjih prašičev, ki prebiva na območju ob reki in na bližnjem koruznem polju.”    

Foto: iStock

Napad prašičev so teroristi maščevali
Pojavljajo se informacije, da so se teroristi za napad divjih prašičev maščevali, in sicer tako, da so se spravili na lokalno prebivalstvo in usmrtili 25 ljudi. Al-Assi je povedal, da to zagotovo ni zadnji masaker v predelu Hawija v Kirkuku in dodal, da natančno število smrtnih žrtev ni jasno, glede na to, da je veliko ljudi pogrešanih.

Hawija predstavlja strateško lokacijo, ki se nahaja približno 160 kilometrov stran od Mosula in na robu z nafto bogate regije v Kirkuku. Mesto predstavlja eno od treh oporišč v Iraku, ki so še vedno pod vplivom Islamske države. Lokalni uradniki so večkrat pozvali iraško vlado, naj osvobodi regije v Kirkuku, ampak vlada se po večini osredotoča na odvračanje teroristov iz mest Mosul, ki predstavlja njihovo največje oporišče v državi.

N. Ž.