fbpx

Neverjetno! V Indiji so le v enem dnevu potrdili kar 315 tisoč okužb!

Foto: STA

Indija je država, ki se uvršča v vrh tistih držav, ki so jih okužbe z novim koronavirusom najbolj prizadele. Nič ni videti, da se bodo razmere pričele kaj kmalu izboljševati. Zabeležili so namreč rekordno število okužb.

Po podatkih indijskega ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah potrdili neverjetnih 14.835 novih okužb, skupno pa kar 15,9 milijona. Več zasebnih in javnih bolnišnic v New Delhiju poziva vlado k takojšnji dobavi kisika za več sto bolnikov na ventilatorjih. V New Delhi so v sredo sicer dostavili skoraj 500 ton kisika, vendar je to še vedno premalo, saj jih dnevno potrebujejo okoli 700 ton.

Lokalna vlada Indije, ki je ne vodi stranka BJP premierja Narendre Modija, očita sosednjim zveznim državam, ki jih vodi BJP, da namenoma zadržujejo dobavo kisika. Višje sodišče v New Delhiju je v sredo tako naročilo vladi, naj zagotovi varno dostavo zalog kisika od tovarn do bolnišnic po celi državi. “Ne moremo si dovoliti, da ljudje umirajo zaradi pomanjkanja kisika,” je dejal sodnik.

V Indiji v zadnjih tednih beležijo strm porast števila okužb, kar pa je posledica predvsem več množičnih zborovanj, od verskih festivalov do političnih shodov. Očitno imajo ti protestniki veliko veze z našimi protestniki in covid bedaki, ki jih dejstva o okuženosti in smrtih zaradi koronavirusa nikakor ne predrami.

E-Maribor