fbpx

Zgodba iz socialističnega raja, ki ga Slovencem ponujata poslanca Kordiš in Tomićeva: Tako so človeka sežgali

Foto: Twitter

Nasilje in kraje so v Venezueli zaradi hude ekonomske krize čedalje hujše. Nekoč najbogatejša in najvarnejša država tega dela sveta je po uvedbi socializma postala pravi pekel na zemlji. To je zgodba iz socialističnega raja: človeka so zaradi 5 dolarjev živega zažgali.

Nasilje, pretepi in umori so v Venezuli, ki se spopada s hudo gospodarsko krizo, ki jo je povrzočila politika Huga Chaveza in njegovega naslednika Nicolasa Madura, čedalje pogostejši del vsakdana. Državno tožilstvo samo v zadnjih štirih mesecih preiskuje primere 74 umorov. Vse več zaskrbljenih in razjarjenih državljanov se zaradi splošnega pomanjkanja najosnovnejših življenjskih dobrin organizira v tolpe, da si tako zagotovijo osnovno varnost, poroča Fox News.

Človeka živega zažgali
Tragedija se je zgodila na ulicah Caracasa, ko je ena od teh skupin videla, kako 42-letni moški teče po cesti, kar je bilo zanje zadosten sum, da so ga ujeli in pretepli. Ker so zmotno mislili, da gre za roparja, so mu iz žepov pobrali nekaj malega denarja in ga polili z bencinom ter zažgali, da je zgorel pri živem telesu.

Eden od sodelujočih je dejal, da so želeli nesrečneža naučiti lekcije, saj so siti, da jih kriminalci oropajo vsakič, ko stopijo na cesto, policija pa ne naredi ničesar.

Državo je zajel kaos
Napadi iz maščevalnosti povedo, kako nizko je padla Venezuela v zadnjem času. Pomanjkanje elektrike, hrane, goriva in drugih dobrin so ljudi pripeljali na rob obupa. Nizka cena nafte na svetovnih trgih in leta slabega upravljanja z državo so Venezuelo pripeljala na rob zloma. Država se trenutno sooča z najvišjim deležem umorov na svetu. Ti so postali tako pogosti, da jih osrednji mediji niti ne omenjajo več, politika pa teh tem ne komentira.

“Življenje v Venezueli je postalo prava mizerija,” je razmere opisal direktor inštituta za spremljanje kriminala Roberto Briceno-Leon. 

M. P.