fbpx

New York Times se opravičuje za kolumno senatorja Cottona, v kateri je pozval k ponovni vzpostavitvi reda in miru – brez slabe vesti pa so objavljali pisma Hitlerja, Castra, Erdogana, talibanov in drugih!

Senator Tom Cotton (foto: EPA)

Uredništvo New York Timesa se je opravičilo zaradi objave pisma senatorja iz Arkansasa Toma Cottona, ki je pozval h koncu nasilnih in uničevalnih izgredov ter k ponovni vzpostavitvi zakona in reda s pomočjo vojske. Nobene slabe vesti niso imeli, ko so objavljali pisma Adolfa Hitlerja, Recepa Tayyipa Erdogana, Nicolasa Madura, afganistanskih talibanov in drugih.

Pismo republikanskega senatorja iz Arkansasa Toma Cottona, ki so ga objavili v New York Times, je razjarilo levičarje v državi. Cotton se je namreč zavzel za ponovno vzpostavitev reda na ulicah, če je potrebno tudi s pomočjo vojske, kar je v skladu z ameriško zakonodajo.

Po nekaj dneh levičarskih groženj, da bodo preklicali naročnino na časopis, so pri NYT padli na kolena in se začeli opravičevati. Krivdo so, pri nekoč uglednem časopisu, želeli obesiti na preobremenjenost urednikov, zaradi česar naj bi senatorjevo pismo ušlo cenzuri.

Zaradi objave “spornega” pisma naj bi po trditvah urednice NYT Bari Weiss, v redakciji izbruhnila “državljanska vojna”. Zaradi tega naj bi vodstvo za petek, 5. junija 2020, celo sklicalo srečanje z zaposlenimi, kjer bodo govorili o Cottonovem pismu.

Še preden pa je prišlo do sestanka so se pri NYT opravičili za objavo senatorjevega pisma in napovedali, da bo obseg objavljenih mnenj v prihodnje manjši. To je vsekakor škoda, kajti mnenja bralcev so bila še edina berljiva stvar v NYT.

Komentatorji na spletu so ob tem izpostavili, da se NYT v preteklosti ni opravičeval za pisma veliko bolj spornih svetovnih osebnosti ali organizacij, ki so jih objavili.

Takrat jih ni pekla vest, kot jih peče ob klicu, da bi se moral na ameriške ulice vrniti red in mir. Mar sta red in mir zlo?

Objavljali celo Hitlerja
V časopisu so tako objavili kolumne Adolfa Hitlerja, venezuelskega diktatorja Nicolasa Madura, turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Ravno tako so vztrajali pri objavi vodij talibanov, ki so po pisanju Breitbarta sodlelovali s teroristi Al Kaide.

Po videnem lahko zaključimo, da red in mir v ZDA ni v interesu NYT, ki je nekoč veljal za ameriški časopis. Morda bi te dni bila bolj primerna oznaka, do Amerike sovražni medij?

“Sporno” Cottonovo kolumno naslovljeno “Pošljite vojsko” je moč prebrati TUKAJ.

Ivan Šokić