Nezakoniti migrant, obsojen poskusa posilstva, dobil 31.500 EUR odškodnine, ker je bil v zaporu predolgo – to je 24.000 EUR več kot njegova žrtev!

slika je simbolična. Foto: epa

Nezakoniti migrant, ki je bil v Veliki Britaniji obsojen zaradi poskusa posilstva, je dobil 31.500 evrov nadomestila, ker je bil v zaporu predolgo. To je kar 24 tisoč evrov več, kot je dobila njegova žrtev!

Bashdar Abdulla Qarani je prišel nezakonito v Veliko Britanijo leta 2005, v tem času pa ga je večkrat obravnavala tudi policija, na primer zaradi nezakonite nošnje hladnega orožja, kraje, nadlegovanja in groženj. Kljub temu mu je bilo dovoljeno, da ostane v državi, vendar pa je bil leta 2012 obtožen poskusa posilstva v Južnem Walesu, s čimer si je prislužil štiri leta zapora.

Želijo ga izgnati v domovino, a ni dokazov, od kod sploh prihaja
Kurd, ki je v Veliko Britanijo prispel brez kakršnih koli uradnih identifikacijskih dokumentov, je v zaporu preživel dve leti, preden mu je bilo dovoljeno zapustiti zapor, vendar pa so ga zaprli ponovno in mu na takšen način preprečili, da bi pobegnil iz države, saj je moral svojo kazen odslužiti do konca. Daily Mail poroča, da zato, ker mu oblasti niso mogle dokazati njegovega državljanstva, ga tudi niso mogli vrniti v domovino. Namestnik na višjem sodišču, sodnik Mott, pa je priznal, da ima spolni prestopnik zgodovino pobegov, vendar je kljub temu odločil, da je bil nezakonito pridržan 11 mesecev pred njegovo izpustitvijo lanskega decembra. Prav tako mu je dodelil 31.500 evrov odškodnine, še vedno pa ga želijo izgnati nazaj v rodno državo – a ko bi le vedeli, katera je to.

Neravnovesje med pravicami storilcev kaznivih dejanj in žrtvami
Sicer pa omenjeni medij piše, da ni znano, ali je ženska, ki jo je nameraval 36-letni Bashdar Abdulla Qarani posiliti, sploh prejela kakšno odškodnino. Navajajo, da njeno ime ostaja neznanka, saj ne sme biti imenovana iz “pravnih razlogov”. Toda britanski mediji še navajajo, da bi bila kot poškodovana upravičena zgolj do okrog 7.500 evrov nadomestila. Dobrodelna organizacija Voice4Victims pa se ob tem zgraža, da je popolno neravnovesje med pravicami storilcev kaznivih dejanj in žrtvami, saj bo v tem primeru storilec dobil kar 24 tisoč evrov več kot žrtev! Ministrstvo za notranje zadeve na to arogantno odgovarja, da ne komentirajo posameznih primerov.

Marjanca Scheicher

 • terezija

  Ne vidim logike. Kako lahko nekomu daš odškodnino, če ne veš od kod je, kar pomeni da ne veš kdo je, ne moreš neznancu prisoditi odškodnine. Budale idiotske!

  • RealRevolution

   To je demokracija.
   Tu je pa zanka…
   Ker za ene je to da lahk vse delas za druge pa to da se usmerjas po zakonih z dejanji.

   • Igor Kavalar

    To je tko posran in debilen sistem.
    Obvezno rabimo spremembe.

 • Jana Novak

  Upajmo, da ne bo ta primer spodbudil masovnih posilstev. Posiljevalce bi morali zapreti dosmrtno.

  • Zgornji

   JAZ PA MISLIM DA BODO TILE ZLOBNI ARABSKI ISLAMSKI MIGRANTJE KAR VESELI TAKIH “NAGRAD” …

  • Igor Kavalar

   Zakaj bi pa plačevali za njih v zaporih?
   Plus v Angliji se jih en kup radikalizira še po zaporih.

 • rubec

  Tipa fuknit iz helikopterja tam nekje nad Škotsko. Volk sit in helikopter lažji.

 • Zgornji

  TOREJ JE ZA POIZKUS POSILSTVA ŠE CELO POKASIRAL “NAGRADO ” … !!! ! !!! AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJJJJJJJ

 • Igor Kavalar

  Ni dokazov od kod sploh prihaja. EU in varnostni organi so en joke.

 • sunday

  http://www.n-tv.de/politik/Mutmassliche-Islamisten-in-Berlin-gefasst-article16442781.html
  verjetno ni šlo za terorizem, ampak samo za petarde navijačev – no taka bo verjetno uradna razlaga multikulti medijev in oblasti – banda!!!

 • Barbara rov

  Uničili, popolnoma nas bodo uničili! Ker pa politiki delajo vse po zakonih, dogajajo se pa masovna pobijanja in umori, je nekaj narobe v zakonih in ustavi!

  • garfi

   bebo

 • lauraas

  Pa kaj res ne gre ustaviti te norosti?

 • Morala

  Takšna demokracija in člov. pravice v EU so za mnoge kriminalce in posiljevalce pravi raj!

 • Artur

  Kdaj bo nekaterim kapnilo, da je takšno početje namreno povzročeno od invazije te zapečene drhali do ravnanja državnih organov do njih, za levo bando je povsod to voda na njihov mlin hlapčujejo internecionalni visoki satanistični politiki in hkrati nad drugorazrednimi hlapci pod seboj izvajajo njihovo agendo pa še svoje lopovske riti na ta račun izdatno nafotrajo , “Modernjakar” pri nas je včeraj na komisiji za notranje zadeve znorel(psihopatska paranoidna šizofrenija) ko so mu iz desne navajali trditve in dejstva v tej smeri in razgaljali njihovo”prljavo raboto” , da o njegovih partijskih kameratih ne govorim. Ena sama aroganca , hinavščina , sprenevedanje , licemerje , zavajanje. Slabo se nam piše “zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan. Mimogrede za Mađare je še nekaj upanja pri nas je to misija nemogoče :https://www.youtube.com/watch?v=e-a7UjGkwsQ

 • Olga

  Sodnika v zapor!

 • dob

  Ko smo bili mulci, smo si pripovedovali naslednji vic: nekdo, že proti večeru, ko se temni, pod cestno svetilko nekaj išče. Mimoidoči ga vpraša kaj je izgubil, odgovori mu da ključ od stanovanja. Potem ga še vpraša, kje točno ga je izgubil, pa mu s prstom pokaže nekam tja daleč v temo. Seveda ga vpraša, zakaj ključa ne išče tam, kjer ga je izgubil. Odgovor je: ker se tam nič ne vidi. Tukaj je pa svetlo.

  Priča smo dislocirani vojni v EU. V Siriji vojna traja že 4 leta. Rusi in Američani se pa glede na pretekle izkušnje, ne morejo odločiti, kaj je bolj koristno, ali da Asada umaknejo ali ga preprosto pustijo da vlada naprej. Če ostane na oblasti, tako kot je zdaj, bo vse drugo tudi ostalo, kot je zdaj. Če ga umaknejo, se bodo prebivalci klali med seboj, ker se ne bodo mogli dogovoriti kdo naj vlada. Ne kako naj sploh vlada. Torej se bodo klali naprej, po možnosti v še večjem obsegu.

  Prebivalci, kot jih zdaj imenujemo civilisti, čeprav vojščaki Islama in svoje vere, ker propagirajo muslimanstvo precej nasilno za naše pojme, saj so vsiljivi prek meja našega razumevanja in tolerance (vsaj mojega), pa zdaj bežijo po svetu. Največ v EU.

  So kot tisti, ki bi moral iskati tisto, kar so izgubili, če so sploh kdaj imeli, prav tam kjer so izgubili! Ampak njim je bolj svetlo tukaj, v EU.

  Zato iščejo tam, kjer se nekaj svetlika. Dislocirana vojna! Kar bi morali početi doma, se pravi upreti se diktatorju in morilcem tam, kjer jih morijo, preprosto upor nadaljujejo v Evropi. Tukaj lahko človeku odrežejo glavo, posiljujejo deklice, zahtevajo standard zase brez vloženega dela in truda, se maščujejo nekomu, ki nima nič z njegovim problemom, ker se ne brni. Ker se je laže maščevati tistemu, ki ti nič noče, kot pa nekomu, ki se mu sicer želiš maščevati, pa je bolje opremljen od tebe z voljo ubijati in posiljevati in ti bo odsekal glavo potem pa še posilil. Ali narobe, kaj vem, zmeda je zdaj že zelo velika.

  V Evropi te pa celo nagradijo! Tu se lahko potem na sodišču pritožuješ do mile volje in vsi te “razumejo”. Celo na cestah potem protestirajo zate, v tvojo korist! Poleg tega ti dajo odškodnino, če si dva dneva več v zaporu, kot pa veleva predpis. Doma, od koder prihajaš te zakoljejo. Tukaj pa ti lahko nekoga zakolješ, potem pa traja leta in leta, da te izženejo, medtem ko se proces na sodišču vleče, Potem, ko te že izženejo, preprosto ne greš iz države in nadaljuješ svoje početje. Dislocirana vojna!

  Kajti, preden se v Siriji zmenijo koga je za zamenjat, ker potem bo še slabše, se v Evropi lahko šopiriš po televiziji in pridigaš uvedbo šerijata v EU in si postiljaš tukaj novo Sirijo. To je pač demokracija.

  Evropa je Sesirija.

 • KAPIBARA

  EU je retardiran !
  Prebivalci EU živimo z dokumenti in v slogi, zato, da nas EU sedaj dokumentira pri prehodu meje..
  – Po tem, ko je DOVOLILA ilegalni prestop in prihod migrantom, o kateri ne ve nič !!

 • KAPIBARA

  Nikoli in nikdar ne bo dobil znani državljan EU take odškodnine , za tak čas !!!
  Pa čeprav ima znano poreklo, znan TRR, znan naslov dejanskega bivanja, oziroma, je o njemu znano tako rekoč vse :-(

 • tasilo

  “Želijo ga izgnati v domovino, a ni dokazov, od kod sploh prihaja”

  Takega preprosto izženeš … na prazen splav 1467km jugovzhodno od Madagaskarja. Se bo hitro spomnil, od kod je in kako je bilo v rodni domovini lepo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!